Pienoismallit.net

Hawker Sea Fury FB.11

Hawker Sea Fury oli Hawkerin suunnittelema brittiläinen hävittäjälentokone, joka suunniteltiin Yhdistyneen kuningaskunnan merivoimille toisen maailmansodan aikana. Se oli viimeinen Kuninkaallisen laivaston käyttämä potkurikone ja yksi nopeimmista koskaan rakennetuista mäntämoottorikoneista.

Trumpeterin lentokone oli mukava rakentaa joitakin yhteensopimattomuuksia lukuunottamatta. Erityisesti siipien osat eivät sopineet kovinkaan hyvin yhteen, joten rakensin ne suoriksi, vaikka vaihtoehtona oli rakentaa ne ylös taitettuna. Konekiväärien piiput on korvattu metalliputkilla. Maalaukset tein kynäruiskulla ja Lifecolorin akryyleilla.

Kommentit

Äkkipäissään luulisi olevan isommankin skaalan kone, on sen verran hienoa ja tarkkaa työtä. Mistä kehitit mainitsemasi metalliputket konekivääreiksi? Itse olen joskus käyttänyt injektioneuloja, mutta niiden siisti katkaiseminen niiden kovuudesta johtuen on aika hankalaa.
Tosiian makeasti onnistunut pikkuscalan kone,kuten edellä sanoi voisi hyvin sanoa isomman scalan koneeksi.
Vanhennus ja maalaus on tosi hyvin tehty.
Laadukas malli.
Kiitokset molemmille kommenteistanne!

Tein konekiväärien putket Revellin neulaliiman neulasta. Niidenkin katkaiseminen oli hieman hankalaa, mutta onnistui sivuleikkureilla ja viilalla viimeistelemällä.
Erinomaisen rauhallinen ja tasapainoinen kokonaisuus! Vanhennus maltillista, ei lyö missään silmille. Seafury on kai yksi niistä sopusuhtaisimmista potkurihävittäjistä. Hieno!
Menisi kyllä täydestä, vaikka olisit ilmoittanut mittakaavaksi 1/48 !
Minäkin luulin isommaksi. Hienoa työtä.
Tästä minä tykkään! Työn jälki on todella huoliteltua ja kaikki näyttäisi olevan tasapainossa viimeistelyssä. Nopealla vilkaisulla luulin tätä 1/48 skaalan koneeksi, kuten ilmeisesti muutama muukin. Erinomaista työtä!
Jee! Sea Fury!

Tämä oli Frog:n versiona ensimmäinen muovimallini. Isäni kokosi sen ja minä neuvoin. Trumpeterin versio oli jo viikonloppumallailua varten lähtökuopissa, mutta väistyi helpomman aiheen edeltä. Kenties tässä vielä saisi tämänkin työn alle, sitten joskus…

Teet siistiä työtä, joten lupaava ura on edessäsi!
Moi Aku,
melkein mahdoton uskoa tätä seitenkakkoseksi…upea Sea Fury,enkä yrittämälläkään löydä mitään nipotettavaa!
Paitsi että aihepiiri ei ole ihan omani.. ;-)
Mikko
Vau, onpas hieno! Hyvin näköjään pysyy ruisku käsissä, kannattaisi viedä johonkin kisoihin. Tikkakosken tapahtuma olisi tuossa parin viikon päästä, wink wink :P
Mä tykkään kovasti kanssa. Huolellinen työnjälki näkyy tosiaan erittäin siitinä lopputuloksena.
Mikan kommenttiin yhtyen tämä on kilpailumalli kuten tuo karin tiikerifalcon..
Kyllä se vaan mallailu kehittyy eikä Mosonissa tai euromilitairessa tarvitse kansalaisuuttaan hävetä..?
Moi Aku
Todella siisti brittileko. En löydä moitittavaa.
t. Kartsa
Aku Saari 16.1.2014 16:24 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteistanne!

En nyt ainakaan tällä kertaa ehdi Tikkakoskelle, mutta voisihan sitä joskus johonkin kilpailuun osallistua.