Pienoismallit.net

Bristol Beaufighter

Antiikkia antiikkia...

Nostalgia ja lapsuus ajat taisivat nousta melko vahvasti mieleeni kun tämän Airfix paketoinnin hankin talvella Helsinkiläisestä mallikaupasta. Muistissa nimittäin on mielikuva 70-luvulta kuinka paikallisen maalaiskaupan valikoimasta tällaisen isoäitini avustuksella hankin.
Muistissa oli myös helpoo kasattavuus ja mahtavat raketinheitinkiskot siipien alla. Ja puhuttiinhan korkkkareissakin "kuiskaavasta kuolemasta"

Antiikkia osastolta kaiketi sanottava että Airfix julkaisi tämän ensikerran jo vuonna 1958. Ja samoilla muoteilla mennään edelleen. Eli tänäpäivänä kaiketitodellinen ekomalli kun samoilla muoteilla menty yli puoli vuosisataa.

Ajattelin että tehdään tästä sitten lomamalli ja niinpä tämä "Beu" sai alkukokoonpanonsa Kainuun hangilla ja pääsipä luomus kesällä haistelemaan pohjanmeren rantatuulia mökkilomalla Tanskassa.
Heh.. uteliailta katseita ja ystävällisiltä hymyiltä ei voinnut välttyä kun leiriksen vuokramökin terssilla rakentelin tätä kera Tuborgin.

Kommentit

Hieno Beau!

Näiden nostalgiamallien kanssa rakentelun riemu lienee paljon tärkeämpää kuin lopputuloksen hienous.

Tässäkin mallissa näkyy vanhojen Airfixien ehkä pahin synti: "kirkkaiden" lasiosien huono sopivuus. Muut puutteet on ehkä helpommin korjattavissa tai sivuutettavissa kuin ne.
hynkkeli 1.1.2014 18:41 Vastaa lainauksella
Ookoo koottava, jotenkin paksun oloista maalipintaa näyttäisi olevan. Mutta ihan on esikuvansa näköinen lopputulos, mukava nähdä tätäkin konetta tällä saitilla, ei Beaufightereitä täällä turhan montaa ole.

Kyllä näille melkein eläkeikäisille sarjoille vieläkin on paikkansa, helppoja ja mukavia rakennettavia, vaikka purseita sun muuta paljon onkin. Legot on mielestäni sitä varten jos palikat haluaa tiputella paikoilleen ilman osien putsailua ja viilailua :) tosin yksityiskohtien määrä ja taso on kyllä leekojen luokkaa näissä wanhoissa..

ja noista lasiosista näyttäisi kuitenkin näkevän läpi, että kirkkaita siinä mielessä..
Nostalgia malli,erittäin mukavasti kasassa.
Vain anteeni lanka puuttuu,pistetään se nostalgian syyksi;
Eihân sitä ipanana niitä laitettu,ei ollut maalauksesta puhettakaan.