Pienoismallit.net

F-4G Phantom II

Wild Weasel

Phantomeita onkin sivustolla riittänyt viime aikoina, joten minäkin kannan vielä korteni kekoon!

Konetyyppi on jo esitelty varsin kattavasti aiempien mallien yhteydessä, joten siitä ei varmaan tarvitse enempiä lausua. Erittäin pitkän uran kuitenkin Phantom on tehnyt eri maiden ilmavoimien palveluksessa. Itse rakensin Hasegawan "Wild Weasel" -variantin, eli ilmatorjunta-asemien tuhoaminen oli näiden päätehtävä.

Malli on itseasiassa tilaustyö, eli lupasin rakentaa lentokoneista kiinnostuneelle pienelle sukulaispojalle mallin hänen haluamastaan koneesta, ja Phantom taisi miellyttää häntä eniten kun isänsä kanssa koneita netistä katseli. Ei huono maku! Rakentaminen oli suht vaivatonta, eli kone meni aika mukavasti nippuun. Ohjeissa oli muutama kohta mitkä aiheuttivat hieman päänvaivaa, mikä on sinänsä harvinaista hasegawan malleissa kokemukseni mukaan. Maalasin koneen testihengessä Italerin akryyleilla ja myös tutuilla Lifecoloreilla ja Humbroleilla. Vaalean harmaata lukuunottamatta Italerit toimivat oikein hyvin. Tuntuu että vaalean harmaasta en vaan löytänyt sopivaa sekoitusta, vaan joko se oli liian ohutta tai tukki ruiskun. Kuomun raameissa olisi voinut olla maskaus parempi, ja virheitä on siellä täällä noissa saumoissa, joita kyllä yritin hioa ja kitata… Metallinväriset kohdat yritin saada kuluneen näköisiksi kohtalaisilla tuloksilla. Tein kevyen litkuttelun lähinnä paneelirajoihin ja lakkasin koneen Vallejon satiinilakalla.

Kaikenkaikkiaan kiva malli rakentaa ja oppipahan taas ruiskuttelua ja muita tekniikoita vähän lisää. Malli on mielestäni helpporakenteinen eli virheet ovat kyllä enemmänkin rakentajasta johtuvaa kuin mallin laadusta. Eiköhän tilaaja ole kuitenkin tähän tyytyväinen! :)

Kommentit

Moi,
Hyvin mallattu. Sävytys pro-laatua ja ainutlaatuista.
Upea!
T: kARTSA
Taas on kaunis ja erikoinen maalaus tuossa tyylikkäässä Phantomissa.
Erittäin onnistunut malli ja maalaus ja sävytys.
Hyvää uutta vuotta sinulle.
Taas tuli nähtyä uudenlainen maalaus tyyli Phantomissa. Malli on kaikinpuolin siistin näköinen.
Tally-ho 31.12.2013 22:46 Vastaa lainauksella
Todella tyylikäs Phantom! Hienosti maalattu ja sävytetty. Hyvää uutta vuotta toivottaen

T. Tally-ho
Onpas nätti! Takarungon metallipaneeleihin olet saanut mielestäni mukavan sävyn.
Tää on nätti. Ja sattuu olemaan mielestäni siistein variantti Phantomista.
Kiitos kaikille kommentoijille palautteesta! Ohjeissa oli maalausoptioina tämä harmaa tai perinteisempi maastokuvio, jota näkee usein Phantomeissa. Yritin saada tuota harmaata sävytyksellä ja esivarjostuksella hieman elävämmäksi. Mallia oli hyvä ottaa Paavo Virolaisen ja A Lappalaisen erinomaisista Phantomeista.

Malli oli myös siinä mielessä poistuminen mukavuusalueelta, että taisi olla yksi ekoista moderneista suihkuhävittäjämalleista minkä olen rakentanut. Sen verran mukava projekti oli että taidan rakentaa lisää niitä tulevaisuudessa!

Hyvää vuotta 2014 kaikille!
Oikein onnistunut Phantom. Maalauskaavio näyttää hyvälle ja säistäminen on kohdallaan. Moderneja lekoja rakennellessa joutuu tosiaan noitten saumojen kanssa tappelemaan usein oikein urakalla. Kitattujen paneeliurien uudellenkaivertaminen ei ole se kaikkein mukavin homma näitten mallailussa.
Kiitos Kalle! Hyvä huomio, noita paneelirajoja on tosiaan aika reippaasti verrattuna 2.MS lekoihin ja ainakin tässä mallissa osa oli kovin ohuita ja matalia, joten tarkkana sai olla ja osa niistä armotta kyllä peittyikin.
Olen itse ottanut tavaksi varsinkin Hasegawan malleissa käydä kaikki tai ainakin hennommat paneeliurat kevyesti läpi piikillä tai kaiverrustyökalulla rakenteluvaiheessa. Näin niistä saa sen verrran syvempiä, että kestävät maalaamista. Urien kaivertelussa kantapään kautta opittu läksy on kyllä ollut, että vähemmän voimaa ja useita toistoja.
AJ 6.1.2014 13:29 Vastaa lainauksella
Moi Janne,
Kivasti onnistunut Hasen Phantom Wild Weasel; tyylikäs, hienosti maalattu ja sävytetty! Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ!