Pienoismallit.net

Sd.Kfz. 222

Leichter Panzerspähwagen

Ihan pienoismallin oloinen HobbyBossin aavikkoauto, jonka murheenkryyninä pidän huonosti rakentuvaa tykkikoneistoa. Se ei nimittäin (ainakaan minulla) istu oikein suorassa ja esim. tähtäin ei todellakaan osunut tornin raon kohtaan. Sen sijaan sisätilojen tekoon oli panostettu kiitettävästi runsaita siirtokuvia myöten.

Lyhyesti maalauksesta: vaaleanpunainen primeri + viininpunaiset varjostukset + valkoisia ja vaaleanvihreitä ralliraitoja. Peittomaalina oranssiin vivahtava oma sekoitus. Vähän peittävämpi siitä olisi voinut tulla, sillä
nyt pinta näyttää ehkä liian kirjavalta. Viimeistelyyn käytin erilaisia wash-tekniikoita sekä kuivasivelyä. Teoksen sinetöi mattalakka.

Kommentit

Asiallisen näköinen panssariauto. Erityisesti tuon aseistuksen olet saanut maalattua aidon näköiseksi. Nuo tornin sisuskalut eivät tosiaan ole kauhean mukavat rakennella. Liimapinnatkin ovat joissain kohti melko olemattomat. Vararenkaan suojukseen unohtunut valusauma,jos nipottamista haluaa etsiä.
Erittäin komeaa maalausjälkeä. Tuo pinta on onnistunut tosi hienosti, voi vaan kuvitella kuinka mainio tuo on livenä jos kuvissa jälki on jo tällaista! Hieno malli!
Nyt kerrankin näkee auringon vaikuteen kaluston maalaukseen.
Tulee mieleen SAS :n pink panther ajoneuvo.
Todella rohkea kokeilu tuossa panssariautossa.
Ja myös erittäin onnistunut,omasta mielestäni,siis makuasia?
Ehkä ennemän metallin kulumaa ja naarmuja tuohon,tuokin on makuasia vain?
Nyt alle pieni dio, niin jo on tuntumaa pohjois afrikkaan.
Hyvää uutta vuotta sinulle
Tämä on hieno! Maalipinnan sävyjen vaihtelu ja maltillinen säistys näyttää todella hyvältä. Lisää.
Komea on, tykki näyttää tosi hyvältä eikä mallissakaan ole moittimista. Maalipinta näyttää sopivan kauhtuneelta ja säistys on sopivasti tasapainossa, ei liikaa mutta ei liian vähääkään vaan bueno:) Jonkinlainen alusta täydentäisi mallia, ja on hyvä kun uskaltaa kokeilla eri tekniikoita.
On ehdottomasti otettava kokeiluun nuo vaaleanpunainen primeri ja punainen esivarjostus, jos se auttaa tällaiseen lopputulokseen afrikkavärityksessä. Hyvä hyvä.
Malli on huolellisesti kasattu ja lähes täydellinen maalaustyö vaan korostaa hienoa työnjälkeä. Malli suorastaan huutaa jonkinlaista alustaa. Miksei ollut pisteytysmahdollisuutta? Täyvvet 5 olisin antanna.
Erittäin, erittäin Bueno!!!

terv. Tynkä-Karjalan Sepi
Kiitos kommenteista Veli-Matti, Janne, Eerik, Tomi, Jarno, Petri ja Seppo! Vararenkaan pressun sauma jäi lopputulokseen kun luulin että siinä kuuluu sauma olla, enkä tarkistanut asiaa mistään. Pisteytysmahdollisuuden olen tosiaan ottanut pois muutama malli sitten, sillä laitoin sen alunperinkin vain siksi, että saisin riittävästi palvelimen kovalevytilaa. Enkä kyllä muutenkaan enää pidä pisteytystä kauhean olennaisena.