Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G-6

Jatkosodan sankarihävittäjä

Kunnianosoituksena Mersuille ja suomalaisille hävittäjälentäjille päätin rakentaa G-2:sen lisäksi myös G-6:sen, joka oli ratkaisevassa osassa torjuttaessa puna-armejan suurhyökkäystä kesällä 1944.

Suomi teki sopimuksen Saksan kanssa kolmenkymmenen G-6 hävittäjän toimittamisesta ilmavoimille 15.3.-44. Tasavallan presidentti Risto Rytin allekirjoitettua suoraselkäisesti ns. Ribbentrop-sopimuksen omissa nimissään, koneiden toimitukset lähtivät taas käyntiin kiihtyvällä vauhdilla, kun laivueiden ohjaajat lensivät lähes yötä päivää Mersuja Suomeen. Kaikenkaikkiaan G-6:sia saatiin ilmavoimille yhteensä 111 kappaletta. Kummankin alatyypin Mersuja oli sodan aikana käytössä yhteensä 159 kpl.

Mallikseni valitsin MT-492:sen. Kone saapui Suomeen 2.8.-44, jolloin se luovutettiin hävittäjälentolaivue 30:lle ylikersantti O. Karmeen nimikkokoneeksi, mutta koneella ei kuitenkaan ehditty saavuttaa ilmavoittoja ennen sodan päättymistä. MT-492 poistettiin käytöstä 18 t.10 min. kokonaislentoajan jälkeen 1.10.1952.

Valitsin kyseisen koneyksilön mallikseni, sillä halusin tehdä G-6-Mersun jossa olisi mm. tropiikkisuodatin, Erla-kuomu, poikkeava spinnerin väritys, lisäpolttoainesäiliö ja siiven alapuoleinen radioantenni. Kävin läpi eri vaihtoehtoja ja päädyin lopulta MT-492:seen, josta on kuva ja piirros Suomen Ilmavoimien historia-kirjan osassa 6.

Tein Mersun Hasegawan G-2-sarjasta, jossa oli Erla-kuomua lukuunottamatta kaikki G-6:seen tarvittavat lisäosat. Kuomun löysin miljoonalaatikostani. Sarja oli laadultaan erinomainen, eikä mallin kasaamisessa ollut mitään ongelmia. Ohjaamoa parantelin Eduardin fotoetsisarjalla ja litistyneet renkaat ovat Airwavesin resiinisarjasta. Vasemman siiven alla olevan antennin löysin vanhasta Eduardin fotoetsisarjasta ja potkurin spinnerin spiraali-siirtokuva löytyi myös vanhoista kätköistäni. Hakaristit ja muut dekaalit ovat InScalen G-6-arkilta. Konetunnuksen yhdeksikön jouduin rakentelemaan eri numeroista. InScalen siirtokuvat olivat aika haperoita joten päätin käsitellä ne etukäteen Microscalen liquid decal filmillä.

Tein malliin mm. seuraavanlaisia muutoksia/korjauksia: lisäsin moottorin ilmanottoaukkoon pystytuen, poistin ohjaamon kohdalta vasemmalla puolella olevat kaksi pientä kiinnityskorvaketta, jotka olivat tropiikkiversiossa aurinkovarjon kiinnittämistä varten. Siipien ja peräsinten trimmilaipat lyhensin oikean pituisiksi. Lisäsin laskutelineisiin johdotuksen. Ohjaajan selkäpanssariin lisäsin kiinnitysraudat.

Mallin haastavin osa oli saksalaisen täplä-camon maalaaminen. Pähkäilin pitkään miten saisin sen aikaiseksi. Sitten löysin Eduardin valikoimista messinkiset täplämaskit suojavärityksen maalaamiseen. Kiinnitin maskit sinitarralla hieman erilleen rungon pinnasta, ja ruiskutin kahdessa osassa RML 74 ja 75-sävyiset harmaat täplät runkoon. Saksalaiset palkkiristit maalasin yli siten, eli kiinnitin ensin saksalaiset dekaalit siipien ylä-ja alapuolelle ja sen jalkeen peitin ne kyseisten kohtien suojaväreillä. Kuomun maskeerasin Eduardin maskisetillä.

Maalasin koneen seuraavilla Xtracolorin sävyillä:

RLM 74 Graugrün - X206
RLM 75 Grauviolett - X207
RLM 76 Lichtblau - X208
RLM 02 Grau laskutelinekuiluihin ja laskutelineisiin - X201
RLM 70 Schwartzgrün potkurin lapoihin ja spinneriin. - X204
Tummanharmaa ohjaamo, Revell 78, Matt tank grey
Keltainen X106

Ennen suojamaalausta ruiskutin mallin pohjavärin Mr. Surfacer 1000:lla. Tämän jälkeen lisäsin em. värisävyt pintaan. Lopuksi ruiskutin koneen Humbrolin Matt cotella, johon olin lisännyt pari tippaa kiiltävää lakkaa. Näin mallin pinnasta tuli hieman satiini. Litkutuksen jälkeen säistin mallin Migin jauheilla ja pastelliliiduilla sekä kuivasivelsin kulumia koneen pintaan (koska rakentamani MT-492 ehti keltaisilla itärintamatunnuksilla varustettuna osallistua taisteluihin vain kuukauden verran ennen välirauhaa, vanhensin konetta hyvin maltillisesti). Antennivaijerit tein 0,08 mm:n mormuskasiimasta, jonka värjäsin mustaksi vetämällä sitä edestakaisin mustan permanent-tussikynän halkaistun kärjen läpi.

Mersu G-2 ja G-6-projektit putkiremonttihässäkän keskellä ovat olleet aika haasteellinen tehtävä, mutta olen itse asiassa aika tyytyväinen lopputuloksiin. Suomi-hävittäjien rakentelu jatkuu taas myöhemmin keväällä.

Olen nyt laittanut uudet kuvat Mersusta. Ensimmäisten kuvien valkotasapaino oli täysin pielessä.

Kommentit

Mersu on kun karkki, mutta kuvat kellertavia :( Jos lisää valaistusta hieman tai jotain ?? :)
Noin upea malli vaatii paremmat kuvat. Nyt on valkotasapaino ihan pers…än. Tuon viimisen kuvan perusteella tuo näyttää tosi hyvälle.
Tally-ho 8.1.2014 14:35 Vastaa lainauksella
Taisto tave Sorola kirjoitti:
Mersu on kun karkki, mutta kuvat kellertavia :( Jos lisää valaistusta hieman tai jotain ?? :)
Joo Taisto, olet ihan oikeassa. Otan uudet kuvat ja korvaan kellertävät niillä.

T. Tally-ho
Pakko laittaa tähän ihan yleisesti koska asian näkee niin monessa Mersun rakennetussa pienoismallissa. Navigaatiovalot siivenkärjissä ovat kirkkaat ainoastaan polttimo on värillinen =)
Tally-ho 8.1.2014 17:08 Vastaa lainauksella
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Pakko laittaa tähän ihan yleisesti koska asian näkee niin monessa Mersun rakennetussa pienosimallissa. Navigaatiovalot siiven kärjissä ovat kirkaat ainoastaan polttimo on värillinen =)
kiitos kommentistasi Jari, täytyy seuraaviin Mersuihin yrittää laittaa navigointivalot oikealla tavalla

t. Tally-ho
Tally-ho 8.1.2014 18:18 Vastaa lainauksella
Olen nyt laittanut Mersusta uudet kuvat, joiden valkotasapaino on mielestäni aikaisempaa parempi
Komea mersu kuten ne aina tuppaa olemaan. Yksityiskohtiin olet panostanut mutta ainakin yksi asia on mennyt pieleen ja on varsin selkeä. Jäähdyttimien kituset liikkuivat laskusiivekkeiden kanssa sykronissa. Nyt pitäisi joko siivekkeet nostaa tai sitten jäähdyttimen kituset laskea. No ehkä ei kannata valmista mallia alkaa sorkkimaan.
No nyt Mersu pääsee oikeuksiinsa. Sanoisin, että varsinaisen hyvä, malli kaikinpuolin. Tuota Jarin pientä dedaljeita en edes ole muuten itse ajattellut omissa Mersu malleissa ja taitaa pitää moneen muuhunkin koneeseen paikkaansa??
Tally-ho 8.1.2014 18:47 Vastaa lainauksella
Marko Svärd kirjoitti:
Jäähdyttimien kituset liikkuivat laskusiivekkeiden kanssa sykronissa. Nyt pitäisi joko siivekkeet nostaa tai sitten jäähdyttimen kituset laskea.
Kiitos Marko. Aina sitä oppii uutta. En todellakaan tiennyt tuota. En nyt viitsi lähteä valmiita mallia sorkkimaan, mutta otan tiedosta opikseni. Tämä on mielestäni parasta Pienoismalli-saitin antia. Oppia uutta asiantuntevilta kolleegoilta
Voi taivasten mersujumalaa,on tuo niin mallikas että ei tuosta paremmaksi mene, omasta mielestä.
Mitä nyt paria ihan tuiki tuntemattoman pientä virhettä,jonka kyllä taivaanmersun isä antaa mallarille anteeksi.
Ja aina oppii jotain uutta täällä,juuri se on parasta täällä.
Nuo naamiointi maskit voi tehdä itse vaikka muovista tai muusta sopivasta materiaalista.
Tally-ho 8.1.2014 20:53 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuistasi Eerik!
Tally-Ho on tehnyt hienoa duunia mersun kanssa. Hyvin olet ottanut kaikki yksityiskohdat huomioon ja tuo pirullinen camo on onnistunut erittäin uskottavasti. Eihän tästä voi kuin tykätä, kerrassaan komea malli!
Tally-ho 8.1.2014 21:43 Vastaa lainauksella
Kiitos Janne!
Moi Tally-ho,
onko pakko tunkea mun mersu-reviirille noin röyhkeästi viikon välein :-D
Hieno laite,sun suomi-mallit on kyllä ihan ykkösiä ja mersuja en osaisi tehdä paljonkaan paremmin itsekkään… :'(
Kaunis lentolaite tekijämieheltä!
Mikko
Ehkä toistan itseäni,mutta alusta malleillesi nostaisi ne toiseen potenssiin.koristeista historiallisiksi reliikeiksi!!
Yst terv Mikko
Tally-ho 8.1.2014 23:14 Vastaa lainauksella
Moi M.T.,

Kiitos kommenteistasi..ja sori nyt, että astuin sun reviirillesi :-) mä jätän nyt noi Mersut rauhaan. Kaksi yksilöä remonttihässäkän keskellä riittää mulle…eli "the floor is yours" :-)

Parhain trveisin

Tally-ho
Tekisit vielä ne alustat mun mieliksi…
Oot kyllä mestarismies ja annan luvan tehdä mersuja jatkossakin :-D
Mikko
Tally-ho 8.1.2014 23:32 Vastaa lainauksella
m t järvinen kirjoitti:
Tekisit vielä ne alustat mun mieliksi…
Oot kyllä mestarismies ja annan luvan tehdä mersuja jatkossakin :-D
Mikko
Kiitos Mikko,

En ole alustoja aiemmin tehnyt, mutta täytyypä kokeilla jatkossa.

Tally-ho
Cool,very cool…
Eipä taida olla näihin kommentteihin mitään lisättävää. Oikein hieno Mersu!

Tai jos sitä nyt sen verran noista jäähdyttimistä, että linkitän tämän. Tuolta löytyy selkeää piirrosta jäähdyttimien laippojen luonteesta ja valokuva koneesta, jossa on laskulaippoja laskettu ja jäähdytintä auki: 109lair.hobbyvista.com/techref/systems/cooling/f_flaps.htm
mahtava
AJ 12.1.2014 13:58 Vastaa lainauksella
Moi Tally-ho,

Upeiden Mersujesi esiinmarssi jatkuu erinomaisen hienolla MT-492 lekomallilla. Mitäs tässä enää edellä oleviin ansaittuihin kehuihin on lisäämistä muuta kuin kompata ja todeta, että kaikki on taas kivasti paketissa historiikki, rakentamiskertomus, rakentaminen, maalaus ja viimeistely.

Mikko toi muuten esille hyvän pointin; joku alusta korostaisi ja toisi vielä paremmin esille erityisen onnistunutta Mersu-malliasi.

Kyllä on nätti Mersu! Parhain terveisin, AJ
Tally-ho 12.1.2014 15:38 Vastaa lainauksella
AJ kirjoitti:
Moi Tally-ho,
Mikko toi muuten esille hyvän pointin; joku alusta korostaisi ja toisi vielä paremmin esille erityisen onnistunutta Mersu-malliasi.
Moi AJ,

Kiitos taas kehuistasi. Yritän seuraavan hävittäjän kohdalla tehdä myös sille sopivan alustan. Katsotaan miten äijän käy!

T. Tally-ho
Hyvä linkki Eetu ja selventää tuota hieman sekavaa laippa/jäähdytinkidus asiaa.aavistuksen epäilen oliko tuo linkin lopussa ollut mullekin uusi kuva todella Hrabakin kone…Tuo naamiokaavio ei ollut kovin pitkäikäinen vaikkakin kaunis sellainen,ja mr d.h oli tuolloin II./JG 54:n Gruppenkommandeur,ei GeschvaderKommandeur tai sitten olen väärässä..
Mikko
Moi Tally-ho,
Sä kyllä aina yllätät hienoilla malleilla. Tämä malli on hyvä esimerkki taidokkaasti tehdystä mersusta.
t. Kartsa
Tally-ho 15.1.2014 23:58 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisista kommenteistasi Kari

t. Tally-ho