Pienoismallit.net

IS-2

88:s itsenäinen Kaartin raskasvaunu rykmentti, Huhtikuu 1945

Neuvostoliittolainen Berliinin kiila.

Vaununa IS-2 ei taida liiemmälti esittelyjä kaivata.

Mallin rakentaminen sinänsä olisi ollut hyvinkin suoraviivaista, ellen sitten olisi innostunut hankkimaan Aberin etsisettejä (lokarit, perussetti ja lisäpolttoaine säiliöt) ja vähän parantelemaan valujälkeä hivenen karkeammaksi.

Edellä mainittujen lisäksi mallia koristaa mm. Masterclubin irtotelat jotka olivat erittäin positiivinen uutuus. Telatapeissa jopa on ihan oikeasti toinen setti lukitusrenkaalla ja toinen puoli puolipyöreä, aivan kuten oikeassakin. Nämä telat olivat metalliset mutta noiden resiinisten tappien takia ei mitään tummennuslitkuja voi käyttää. Eipä sillä, ihan kelvollisen näköiset niistä teloista tuli.

Siirtokuvia tuli lätkittyä vain numerot 13. Muuten tornin valkoiset raidat ovat käsin maalattu.

Malli valmistui juuri ajoissa Nordic Challengeen torstai-perjantai välisenä yönä. Osittain kiire kyllä näkyy lopputuloksessa.

Kommentit

Tosiian kaunis ja sopivan kulunut JS-2:n, varsinkin tuo torni ja etuosa on tosi tyylikäs vanhennuksineen ja säistyksineen.
Varsinkin tuossa laatikon sivussa olevat luotien ja kranaatin osumat.
Kuin suoraan berliinin taistelusta tullut malli.
Ainoastaan tuo peräosa, oma makuasia hieman liian puhdas verratuna torniin ja etuosaan?
Eipä tuohon osaa sanoa muuta kuin notta hieno. Oisit nyt jotain virheitä tehnyt et sais huomauttaa;) Hyvät on myös lähikuvat. Onko nuo telat hinnaltaan kalliit?
Paavo Virolainen kirjoitti:
Onko nuo telat hinnaltaan kalliit?
Hinta on korkeampi, kun Fruikkareilla, mutta niin on laatukin. Valujäljestä sen huomaa.

Malli on taattua Jaakkoa. Ainoa, mikä pistää silmään on siistit reijät tarvikelaatikossa. Tulee mielikuva, että laatikko olisi uudelleenmaalattu reijittämisen jälkeen.
Jep, paljon on vielä parantamisen varaa.

Kuten sanoin, kiire näkyy juuri esim. työkalulaatikon viimeistelyssä. Myöskin polttoainevalumien kanssa olisi voinut olla vähän huolellisempi.

Nooh, nämä pikku seikat kuntoon ensi kerralla.

Vinkkinä muuten sitten niille jotka aikovat Tamiyalaiseen hommata tuon perussetin etsejä. Älkää tukkiko noita polttoainetynnyrien kiinnikkeiden aukkoja… Aberin sarjassa taitellaan kiinnikkeet niin, että ne istuvat juuri mukavasti alkuperäisiin reikiin. Arvatkaas kuka ne tukki ja avasi uudelleen…
Komea malli komeasta esikuvasta, säistystä ja kulumaa sopivasti. Polttoainesäiliöiden irtonaiset pannat mukava yksityiskohta, ainoastaan tykinputki pistää puhtaudellaan silmään. Siihenkin olisi voinut pientä säistystä laitella.
Siihen putkeen olisi tullut säistämistä jos siihen olisi ollut aihetta. Vaunun muotoilusta johtuen, ei putkeen juurikaan taida tulla kolhuja tms. koska miehistö ei jatkuvasti hypi putken yli. Tietysti jos putki on taka-asennossa ja marssituen päällä niin ehkä sitten, mutta kuitenkin.

Turpajarrussa kuitenkin on pienoisia chippailuja koska siihen niitä todennäköisesti olisi tullutkin (puhdistusharja yms.)

Homman jujuhan on pistää kulumaa sinne missä sitä on, eikä lätkiä sitä ympäriinsä ilman logiikkaa.