Pienoismallit.net

Lancaster B.III

"Able mabel"

80-lukuinen Airfixin Lancaster sarja. Kone yksilönä ohjeen mukaan 100sqn "Able mabel" joka suoritti 132 operatiivista lentoa sodan aikana. Sangen pitkäikäinen yksilö siis.
Rakennettu suoraan laatikosta. Ainoat muutokset kaiketi se että hioin paksummat niittirivistöt siivistä sekä osin rungostakin pois ja muutaman uppoviivan kaiversin siipiin päälinjoille. Potkurit lainasin Revellin uudesta sarjasta esittämään leveämpää lapatyyppiä. Kuomut erittäin paksua muovia ja joiden maalaus meni tapojeni mukaan plörinäksi. Pintavärit humbrolia ja ihan vanhanajan ohjeen mukaan vihreäkin purkista no:30. Siirtokuvat jäivät ikävän läpikuultaviksi varsinkin keulan ja kirjaintunnusten kohdalta.
Lancaster on aina ollut suosikki lentokonetyyppini pienoismallien maailmassa.

Kommentit

Vanhat Airfixin sarjat ei aina ole se helpoin tie saada aikaan näyttävä malli. Mielestäni olet onnistunut työssäsi hyvin. Mainitsemasi mokat tuossa kuomun maalauksessa ei ainakaan minulle avaudu. Maalaus näyttää säistyksineen hyvälle. Että 132 lentoa teki tuo masiina. Se on huima määrä ja pitää näkyäkin jo ainakin noina pakokaasuvanoina. Lancaster on myös minun suosikkeja RAF kalustossa.
Raimo Leino 23.12.2013 19:12 Vastaa lainauksella
Lancasterin pienoismallin Merlin-moottoreiden pakokaasuvanat aina jakavat mielipiteitä - minun mielestäni noita harmaiksi palaneita alueita olisi saanut hieman tummentaa - nyt ne "iskevät silmään" omituisen hohtavina. Sitten plussaa siitä, että olet huomannut ulommaisten moottoreiden ulommaisten pakoputkien lykkäävän suurimman osan jätöksistään siipien alapinnoille.
Ja vielä plussaa siitä, että tämä on Wanha Airfix.
Ja vielä virtuaalista plussaa nimimerkistäsi.
Edellâ on kaikki sannottu,mutta superplussaa että ikivanha airfixin lancaster.
Kyllâ vanhastakin saa loistavan malli kun haluaa tehdä sen.
Kyllä nuo yläosan pakokaasu vanat häiritsee vähän.
Taitaa olla lancaster monen mallari lempimalli.
Hieno Lancaster ja osoitus siitä että vanhastakin sarjasta saa aivan näyttävän mallin. Maalaus näyttää hyvälle pakokaasuvanoineen, eikä kuomussa näy minusta mitään moitittavaa. RAF museossa Hendonissa näin viime kesänä Lancin ja on se kyllä vaikuttavan näköinen kone.