Pienoismallit.net

I-153

Smerin paketoima simppeli vanha Heller muotteihin perustuva sarja.
Tämmöinen hyvin löyhä mukaelma suomalaisesta sotasaaliskoneesta perustuen Suomen ilmavoimien lentokoneet 1939-1972 kirjassa olleeseen piirrokseen.
Gal-decalsin hakaristit ja pensselillä "töhritty" pyrstönumero.
Tuo keltaisen runkonauhan vajavaisuus perustuu piirrokseen, valokuvista katsottunahan se pitäisi olla rungon ympäri kokonaan.

Kommentit

wade 18.12.2013 14:01 Vastaa lainauksella
Kiva nostalgiamalli, tällainen tuli junnuna rakenneltua itsekin mutta tuosta Hellerin askista (vai oliko Airfixillä joku paketointi tästä?). Takilointi on yksinkertainen mutta toimii, keltainen maali on hankala saada peittämään mutta tässä on sopivassa suhteessa väriä ja pientä vaihtelua, sama pätee myös hopeamaaliin. Pyrstönumero on bueno, näyttää maalatulta koska on oikeasti maalattu!

Jos jotain parannettavaa mainitsisi, niin renkaiden maalauksissa on pientä heittoa ja oikeanpuoleisen laskutelineen kuilun pohjalla oleva runkosauma on vähän rujo. Kokonaisuuden kannalta nuo on kuitenkin sivuosassa, ja missään nimessä en lähtisi litkuttelemaan ja säistämään tätä yhtään enempää. Menisi vain hieno oldskool-vaikutelma pilalle :)
Vanhaa kunnon hellerin tsaikka,nyt nuo pyöräiden renkaat ovat vähän epävarmalla kädellä maalattu?
Eikös laskutelineet ole metalliset?
Taisi mennä harmaaksi tuossa?
Kyllä tuo keltainen nauha on kokonaan pyrstön ympäri,on ainakin valokuvassa:venäläiset hävittäjät :sivu 49 ota siitä sitten selvää?
wade kirjoitti:
Kiva nostalgiamalli, tällainen tuli junnuna rakenneltua itsekin mutta tuosta Hellerin askista (vai oliko Airfixillä joku paketointi tästä?).
Kyllä se on aito Heller-kopio. Airfixillä ei tätä ole ollut.

Eikä sitä voi pitää pelkästään nostalgiamalliaihiona, siitä voi tehdä aivan ensiluokkaisen, kunhan kittaa urat ja reiät umpeen, ja tekee takiloinnin, ja pikkasen skrätsää lisäksi.

Malli on muuten tosi siisti, mutta hieman niitä uria silti näkyy. Ja pikkasen ihmetyttää maalaus ja merkinnät. Missä on se referenssi, jossa näkyy, että Suomen ilmavoimien tsaikalla on ollut ko. maalaus ja merkinnät?
wade 19.12.2013 09:55 Vastaa lainauksella
Mika Kauranen kirjoitti:
-- Ja pikkasen ihmetyttää maalaus ja merkinnät. Missä on se referenssi, jossa näkyy, että Suomen ilmavoimien tsaikalla on ollut ko. maalaus ja merkinnät?
Ei tuo välttämättä historiallinen totuus olekaan, mutta muistan että oma "Lokki"-mallini oli maalattu ihan samalla tavalla (vaikka ei läheskään näin hyvin) eli olisiko saman piirustuksen pohjalta. Ensimmäisenä tulee mieleen Keskisen Suomen ilmavoimien lentokoneet 1939-72?
Suomen ilmavoimien historia no:7
Venäläiset hävittäjät,sivulla:48 ja 49 on valokuvat tuosta.
Samassa kirjasessa on:Lagg-3,I-16,I-16 UTI,I-153 Tsaikka,I-15 bis;
Tuota sarjaa on 25 numeroa,kaikki käsittää 1939-1945 aikaa.
Tosi hyvät kirjaset: jotka harrastaa suomen ilmavoimien koneita malleina.
eerik oksanen kirjoitti:
Suomen ilmavoimien historia no:7
Venäläiset hävittäjät,sivulla:48 ja 49 on valokuvat tuosta.
Kiitos Eerik. Olenhan minäkin sitä kirjaa selannut, mutten tuota juuri muistanut.
" eerik oksanen kirjoitti:
Suomen ilmavoimien historia no:7
Venäläiset hävittäjät,sivulla:48 ja 49 on valokuvat tuosta.

Kiitos Eerik. Olenhan minäkin sitä kirjaa selannut, mutten tuota juuri muistanut."

Ja "Patler". Erityisesti anteeksi aiheettomasta epäilystäni. Lisää näitä hieman erikoisempia malleja, joiden kanssa minäkin haksahdun;)
Hieman harvemmin nähty väritys kyseessä. Sama malli on tullut rakennettua tosin musta vihreeksi maalattuna. Ei tuo muistaakseni mikään ihan huono kasattava ollut. Ainakin Patleri on saanut hyvän mallin aikaan.
PhantomII 22.12.2013 12:30 Vastaa lainauksella
Venäläinen väritys tuo mukavasti eksotiikkaa koneeseen. Mallina I-153 ei kovin iso ole, varsinkaan 1/72-mittakaavaan, mutta erottuu kyllä seurassa kuin seurassa edukseen. Sen verran erikoisen näköinen vekotin on kyseessä.

Plussaa siis erityisesti maalauksen valinnasta.
Tervehdys kaikki.
Ajatus oli tosiaan tehdä joku muu kuin kuin tuo tuttu musta vihreä väritys. Ja hopeinen sotasalis väritys sopi mielestäni hyvin siihen tarkoitukseen. Tosiaan sasnottava että nuo laskutelineet ja pyörät maalattu vähän hutiloiden ja niiden kulmatkin ovat "sinnepäin". Mukavaa oli seurata tuota referenssikeskustelua. Arvelinkin että tuo hataralta pohjalta maalaaminen aiheuttaa keskustelua. Kiitos ja kumarrus kommenteista.
Mistä materiaalista teit takiloinnit? Näyttävät onnistuneilta.
Nuo siipien jännetuet ihan 0.15 teräslankaa, ei ainakaan vahingossa poikki napsahda..