Pienoismallit.net

F-4J Phantom II

Laivastoversio

Esipuhe:
Vietnam-ryhmikseen tekemäni Phantom oli kokoelman ensimmäinen osa. Muistan joskus n. 15 vuotta sitten hankkineeni Hasegawan kuvastoja ja kuolanneeni Phantomien pienoismalleja, Hasegawalla kun oli tuolloin todella kattava Phantom -valikoima. Sittemmin kipinä syttyi uudelleen, ja tarkoituksenani oli rakennella jonkinlainen kokoelma näistä, joka tosin supistui kolmeen koneeseen, Ilmavoima-, laivasto- ja vientiversioihin.

Malli:
Hasegawan malli ei tuottanut yllätyksiä. Meni mukavasti nippuun niinkuin D-versiokin ja vaikka sarjat ovatkin jo vanhoja, ovat ne mielestäni riittävän tarkkoja ja mukavia rakentaa. Tämä oli ilmeisesti joku spesiaalipaketointi, koskapa tässä tulivat mukana siirtokuvat VF-102 "Diamondbacks" -laivueelle. Kaksi eri versiota oli mahdollista tehdä, joko vuoden 1969 tai 1976 asussa. Itse valikoin tämän 1969 vuoden version. Aseistus myötäilee laivueen hieman aikaisemmin päättynyttä Vietnamin komennusta. Piristeenä käytin Eduardin etsisettiä.

Kommentit

PhantomII 17.12.2013 17:50 Vastaa lainauksella
Nättiä! USAn laivaston väreissä Phantomissa on sitä jotain. Phantom-kokoelma ei ole lainkaan hassumpi idea, katotaan miten sen kanssa käy. Tuo Diamondbacksien legendaarinen kaavio on - niin legendaarinen.

Minusta näitä koneita ei ainakaan varsinaisesti tarvitse alkaa vanhentelemaan, vaan aivan hyvin huolletusta koneesta tämä malli käy.

Hasegawan Phantom lienee kuitenkin paras malli laitteesta edelleen, ainakin muotojensa puolesta. Valitettavasti Revellin mallissa on joitain asiantuntijoita häiritseviä muotoseikkoja. Vaikka hyvä ja halpa sarja se onkin kaikenkaikkiaan kuitenkin.
Kyllä se oli legendaarinen lentokone tuo phantom F4 oli 60 -70 luvulla,varsinkin vienamin sodassa.
Tulee olemaan monta mallia tuosta kokoelmaan?
Varsinkin sen muoto on erikoisen kaunis Lady.
Kyllä ne varmasti on tiptop huollettu laivastossa,eikä tukialuksen kannella ole mitään likaa.
Kyllä tuossa on erityisen hyvin onnistunut malli,alustaksi sopisi pieni pätkä tukialuksen kantta.
Hienon koneen Antti olet saanut väsättyä ja juuri passelin näköinen vanhennuskin on. Itse koneesta ei osaa sen kummasempia sanoa.
Mutta jotenkin tuo vaalea puualusta ei tuo oikeutta koneelle. Vähän petsiä pintaan niin harmaa kone korostuisi kunnolla.Tämä tietenkin minun näkemys.

Kaiken kaikkiaan hieno lentokone !
Paljon kiitoksia kommenteista. Marko- alustan (tai alustojen) kanssa tuli perinteinen kiire. Tummemmaksi petsattuna se näyttäisi varmaankin paremmalta ja toisi konetta paremmin esiin. Laitetaan harkintaan, helppohan tuo on sutia uudenväriseksi.
vaikka en pidäkään uudemmista koneista annoin hyvästä työstä pisteet,,,,
Kiitos.