Pienoismallit.net

Stug. III Ausf. G

Telat ja viimeistely.

Alkuun voin sanoa, että malli valmistui jo keskiviikkona, mutta en ole kiireiltä ehtinyt blogia päivittää. Blogin lopetus on nyt melko nopea, pahoittelen. Mutta kun ei tämä blogi enää joulun jälkeen "ginostaisi" uusien projektien takia, on nämä merkinnät hyvä tehdä nyt.

Eli osien maalauksen jälkeen kurasin vaunun pohjan AK: mutalitkuilla. Käytössä oli kolmea eri sävyä, ja sotkin vielä lisäksi mukaan MIG:in pigmenttiä.

Tämän jälkeen liimasin pyörästön ja telat runkoon, jonka jälkeen tein ohennetusti saman kurakäsittelyn pyörästölle ja teloille. Halusin, että lopputulos olisi, että alarunko on kuivuneen mudan peitossa ja, että pyörästöstä olisi jo suurimmat kurat rapisseet pois. Myös kylkipanssarit saivat ohennetun kurakäsittelyn. Eli jälki ei ole niin peittävää kun on ohennista messissä.

Sitten öljyvärit päälle, joita käytin noin neljää eri sävyä, vihreää, hiekankeltaista, ruskeaa, mustaa jne. Näin sain yksityiskohtia pomppaamaan enemmän mallista ja sävyvaihtelua tekemään mallin enemmän mielenkiintoiseksi.

Muita käytönjälkiä tein lyijykynällä, joka on uusin suosikkini. Sillä saa juuri oikean säyvyistä kiiltoa, joka ei kuitenkaan liikaa kiillä. Lyijykänällä tein mm. telojen kulutuspinnan kiillot ja muita naarmuja ympäri vaunua ja kylkipanssareita.

Myös MIG:in ruoste pigmentti ja litku olivät kovassa käytössä, kuten kirkkaista oransseista paikoista voi huomata.

Vaunu tuli tehtyä jopa niin nopeaa valmiiksi, ettei tästä vaiheesta tallentunut kameran muistikortille kuin kaksi kuvaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!