Pienoismallit.net

Stug. III Ausf. G

Maalaus ja siirtokuvat

Eilen en ehtinyt muuta kuin pohjamaalata vaunun. Tähän käytin Tamiyan XF-19 (vaaleanharmaata sävyä). Pohjamaalaus tuntui tärkeältä vaiheelta tässä mallissa koska syövyteosia oli niin paljon. Näin saan varmisteltua, että niiden kiilto myös peittyy kun maalaan varsinaisen pintakerroksen.

"Camo" on vähän oma sekoitus niin tyyliltään kuin sävyiltään. Dragon ehdottaa vähän samankaltaista maalausta, mutta tein itse vihreät osat vähän isommiksi ja "vapaalla kädellä", eli en noudattanut tarkkoja kuvien esittämiä kohtia.

Vaunun pääsävynä siis tummankeltainen (XF-60), vihreillä raidoilla (XF-21) varustettuina. Myös musta (XF-1) ja valkoinen (XF-2) olivat kovassa käytössä hieman tummentaessa ja vaalennellessa sävyjä. Lievää modulaatiota, jota ei kyllä kuvista erotu.

Siirtokuvat ovat Dragonin omalta arkilta. Niiden asennus sujui tutulla kaavalla, kiiltävä lakka pohjalle, siirtokuvapehmennintä (Micro Sol) päälle, siirtokuvan asennus paikoilleen ja sen lopullinen sinetöinti mattalakalla. Painoin siirtokuvia hiukan korvapuikolla, jotta ne sattuivat myötäilemään zimmerit pintaa.

Siirtokuvien jälkeen maalasin työkalut ja kahvojen "highllightit" vähän erottumaan silmille. Näissä käytin myös Tamiyan maaleja.

Seuraavaksi sitten kuraillaan pohjaa ja liitän pyörästön ja telat malliin.

Kommentit

Tuo kk- ilmatorjunta tähtäin on ihan turha tuossa,pelkkällä jyvällä vain noihin oli asenettu?
Tuo naamiointi maalaus on hyvä sopivan sävyissä.
Sitten kunnon säistys ja kulumat tuohon,jos vaunussa on myöhäisemmät sivupanssarit kauan on se taistellut.