Pienoismallit.net

Me-109f

Der Stern von Africa

Hans-Joachim Marseillen ura Luftwaffessa alkoi vuonna 1938. Valmistui hävittäjälentäjäksi juuri taistelun Englannista alkaessa. Siellä hän ei saavuttanut juurikaan menestystä. Hänen sanottiin olleen aikamoinen playboy ja viihtyneen hyvin yöelämässä. Aina ei pystynyt seuraavana päivänä lentämäänkään ja noista "ansioista" sai siirron Afrikkaan. Afrikassa sai paljon tulosta aikaan esim. 8 ilmavoittoa 10 minuutissa, 17 voittoa päivässä ja 54 voittoa kuukaudessa. Tahti oli kova ja mahdollisesti olisi ollut eläessään sodan loppuun aivan pudotustilastojen kärkisijoilla. Palkittiin korkeimmalla kunniamerkillä jonka vaan pystyi saamaan. Ritariristi tammenlehvillä, miekoilla ja timanteilla. Oli Luftwaffen nuorin kapteeni.

Kohtalonhetki koitti 30.syyskuuta 1942 lento-onnettomuudessa. Laskuvarjohyppy epäonnistui ja menehtyi saamiinsa vammoihin.

Tämä malli on kasattu Trumpeterin hyvälaatuisesta sarjasta. Ongelmia tämän kasaamisessa ei ollut. Osat on siistejä ja sattuvat hyvin paikoilleen. Siirtokuvat on myös huippulaatua. Maalattu ruskean osalta Revellin aquacolorilla ja sininen ja punainen on Tamiyan maalia. keltainen Revellin maalia. Mattalakattu tamiyan lakalla. Litkuteltu öljyvärillä ja pölytelty omavalmiste pölyllä.

Omassa kategoriassa parhaita mallejani tämä menee ihan kärkipaikoille. Heti kuvien oton jälkeen malli kärsi hieman vaurioita joita pitää alkaa vit…en hellittäessä korjaamaan.

Kommentit

Kasattu upeasti, maalattu hienosti; maalirajat tarkasti, ei liikaa paneeniuria, säistys sopiva, lentäjän kuva kruunaa kokonaisuuden…ja kuvat ammattimaisesti. Voiko enää enempi toivoa.

(liikaa pojoja annoin, koska vaatii kommentia). Kommentin olisin kuitenkin kirjoittanut.
Täydet lohkaiset.
T.T
Harry Lahti 12.12.2013 20:00 Vastaa lainauksella
Hieno malli kaikin puolin.
Luin juuri kirjan Marseillesta joten oli mukava bongata ässän koneen malli täällä.
Oli kyllä aika erikoinen ja suorapuheinen persoona.
Oliko trumpan mallissa suoraan tunnukset Marseillen koneelle?
Moro Paavo,
upea Jochenin äffä!
Ainut virhe on rlm 79/78 välinen horisontaalinen väriraja joka oli vapaalla kädellä vedetty pehmeähkö, ei terävä maskattu.
Muuten aivan loistava mersu.
Mikko
Eikä tuo alarungon antenni kyllä kuulu ko koneen varustukseen:-)
Kiitos kommenteista. Kyllä tässä oli nuo kuvat valmiina. Oikeassa koneessa tuo väriraja on varmaan maalattukin vapaalla kädellä mut vois tulla ruman näköinen pienoismallissa. Ja niinkuin mie tuota antennia varoin katkomasta niin se onkin turha :) No se on helppo raksia pois.
Hieno, malli ja virheet mallin valmistajan eivät siis rakentajan. Moottorin vasen kannatin (moottoripukki) on hyvin myöhäistä versiota. F-mallissa ei ollut vielä sytystulppien jäähdytysilmanottoja, Trumpeterin malli on enemmän G-2 kuin tuo F-4, ja F-2 alatyypissä kuilujen reunat kulmikkaat, mutta F-4 alatyypissä pyöreät. Kuten sanottu malli on tyylikäs!
Raimo Leino 14.12.2013 13:35 Vastaa lainauksella
Hups - miten minä en ole huomannut tätä jo torstaina esille laitettua huippumallia.
Paavo on rykäissyt todella tyylikkään Mersun mallin - vaikka maastokuviona on "vain" tylsä aavikon ruskea. Hienon näköistä maalaustyötä kauttaaltaan.
Kiitos JB ja Raimo. Tuosta tylsästä värityksestä olen samaa mieltä. Halusin vaan hyllyyn Marseillen koneen ja nuo siirtokuvat kuului tuon näköseen et ei voinu muutakaan.
Hieno kone, Paavolla on ollut huima kehitys rakentelussa kun muistelen ensimmäisiä tuotoksia tänne. Minusta yksi parhaista sakujen väreistä on juuri tää aavikko. Hieno kone kunnian osoitus yhdelle todelliselle Luftwaffen ässälle jota arvostettiin.
Paavo se taas rykäisi mallin!! Minäkin luin juuri kirjan Marseillestä. Hänhän oli voittamaton. Kuolema tuli Me 109 G-2:lla kun moottori syttyi tuleen ja hyppy epäonnistui. Mallista ei kyllä löydy mitään moitittavaa, siis Paavoa ei voi moittia valmistajan virheistä. Loistomalli!!! Täyvet annoin ansaitusti, vaikka kommenttia vaatikin liian suuren pistemäärän takia. Höh!
Kiitos kiitos. Marseillesta löytyy siis suomenkielinen kirja. Joni se selvä "kehityksen" näkyminen voi johtua myös noista isomman skaalan koneista. Kyllähän näistä väkisinkin tulee näyttävämmän näköisiä.
Oikea valinta viikonmalliksi.
Kiitos Joni. Paistaa se päivä risukasaankin. Olen otettu tästä meriitistä.
Onnittelut viikon mallista. Minusta tämä on juuri hyvä ja hieno näinkin, kuluneisuutta sopivasti. Maalaus on ehkäpä tyylikkäämpi näin maskattuna kuin vapaalla kädellä vedeltynä. Kuvat ruunavat kokonaisuuden. Moottoriin olisi voinut lisätä detaljeja.
Toivoin tätä viikon malliksi. Joulupukki täytti eka toiveeni…
T.T
Timo Rissanen kirjoitti:
Toivoin tätä viikon malliksi. Joulupukki täytti eka toiveeni…
T.T
Kiitos Timo toiveesta. Sit se oli kahden henkilön toive :) Tää on meikäläiselle harvinaista herkkua. Jo toinen viikonmalli kuuteen vuoteen :)
AJ 24.12.2013 12:59 Vastaa lainauksella
Moi Paavo,

Hieno Hans-Joachim Marseillen Bf 109 F & onneksi olkoon viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
Onneksi olkoon Viikon Mallista!! Ansaittu, todella!

terv. Mini-Karjalan Seppo
Seppo Valjakka kirjoitti:
Onneksi olkoon Viikon Mallista!! Ansaittu, todella!

terv. Mini-Karjalan Seppo
Kiitos täältä samasta Karjalasta. Paavo
Erittäin upeasti onnistunut mersu! Kaikinpuolin tasapainossa ja tuo maalaus näyttää erittäin hyvälle. Aivan syystä viikon malli!