Pienoismallit.net

Germaanisoturi

1. vuosisata

Pitkästä aikaa jotain valmistakin. Tällä kertaa aiheena Rooman armeijassa palveleva barbaarisoturi jostakin päin Germaniaa. En ota kantaa aiheen todenmukaisuuteen tai historiallisuuteen. Jos joku täällä aiheesta enemmän tietää, voi ystävällisesti valaista. Pidin vain figusta, joten se päätyi maalauspöydälle.

Maalaus pohjia lukuunottamatta Vallejolla. Tällä kertaa pyrin maalaamaan sävyerot vaatekappaleissa ja muualla niin selkeiksi, että ne erottuisivat myös kuvissa, mutta näemmä vieläkin on varaa parantaa. Mietin hyvän aikaa, miten saisin maalattua housuihin suorat raidat, kun epätasaiselle pinnalle on vaikea saada maskiteippejäkään siististi. Lopulta päädyin maalaamaan vapaalla kädellä. Ainakin itse olen lopputulokseen ihan tyytyväinen. Jos jollakulla on hyviä ideoita, miten maalata suoraa viivaa tai muuta säännöllistä kuviota epätasaiselle pinnalle, olisi mukava kuulla. Seuraavaa mallia maalatessa pitänee treenailla ainakin ihonvärien, etenkin kasvojen, sekä metallien maalausta. Jälleen, jos jollakulla on vinkkejä ihon maalaukseen akryyleillä, kuulisin mielelläni.

Palautetta ja kehitysehdotuksia saa taas antaa.

Kommentit

vaikuttavaa työtä. Rengashaarniska ja kilpi ovat häkellyttävän hienosti maalattuja. Kaiken kaikkiaan vaikuttava ilmestys. Oikeellisuudesta en ulkomuistista lähde mitään kummempaa sanomaan, mutta germaaneja palveli paljon Rooman apujoukoissa. Miehen miekka vaikuttaa kelttiläiseltä, mutta germaanien ja kelttien ero ei ollut selvä edes aikalaisille joka tilanteessa, joten sekin on luultavasti oikein. Kypärän poskisuojien muoto on sellainen, että se jossain määrin näyttää oudolta, mutta tuota gallialaisilta periytyvää kypärämallia oli kyllä monissa eri variaatioissa käytössä. Nippelitietona voisi vielä mainita, että rengaspanssari, eli lorica hamata, oli nykykäsityksen mukaan kelttien keksintö jonka Rooman armeija omi gallialaisilta jo kauan ennen Caesarin valloitusretkiä. Samoin kypärämalli joka on kuvassa on samalta suunnalta. Kilven muotoilu lienee germaaninen. Kirveestä en osaa sanoa mitään.

Antiikin historiasta kiinnostuneena innostuin kovasti kun näin tämän hienon mallisi.
Moi! Selvästi on nähty vaivaa, hienosti maalattu, yhtenä kehitys ideana voisin sanoa että ehkä mattalakka kauttaaltaan olisi viimeistellyt figun vielä paremmin eli saisi tuon kiiltelyn pois tietyistä paikoista. Särmikäs figu!
Petri R. 27.2.2014 23:46 Vastaa lainauksella
Figun pinnassa on kyllä Vallejon mattalakka, joka ei ehkä ole ihan sataprosenttisen matta. Toinen mikä aiheuttaa kiiltoa on oma sohlaaminen kameran ja valaistuksen kanssa. Parempi onni ensi kerralla, kun on ehkä päässyt paremmin sinuiksi uuden kameran kanssa.
Valotus ei varmaankaan ole ihan kohdallaan? Hieman kirkkaita nuo värit. Muuten kelpo suoritus.
Silmät vaikuttivat ensin melko valkoisilta ja isoilta, mutta… :)
24.media.tumblr.com/df620e6e9d10f2f9296cd632f5ba1e90/tumblr_mkn8fyEM9H1qcxymno2_500.gif