Pienoismallit.net

F-4 Phantom

Suihkukoneista tämä Phantom on jostain syystä kiehtonut aina. Päätin sitten tarttua haasteeseen ja rakentaa sitten semmosen. Malliksi valikoitui Revellin 48 skaalanen malli. Tuosta tulikin aika iso kokoinen möhkäle. Täyttää hyllyä tehokkaasti. Tämä Revellin malli ei ole nyt ihan parasta laatua mitä toivoisi. Tosin muotit on jo 70 luvulta. Valupursetta oli ihan riittävästi hiottavaksi. Siipien saumat vaati jonkinverran kittiä et istuivat nätisti. Malli kuvaa Hawaijilla sijainnutta konetta.

Maalattu Revellin vesivärillä ja Tamiyan akryyleillä. Siirtokuvia oli vähintäänkin riittävästi. Kaikkia niitä ei pysty laittamaan paikoilleen jos malli on kokonaan kasattu. vaatis siis jo ennakkovalmisteluja. Tosin eipä ne juurikaan näy paikka paikoin mihinkään.

Lakattu lopulta Microscalen satiinilakalla.

Kommentit

En ota rakennusjälkeen kantaa kun en tunne näitä suihkarimalleja mutta maalaus on jälleen kerran kohdallaan. Hyvin erottuu myös yksityiskohdat kuten niitinkannat ym.
Maalattu ruiskulla vai siveltimellä?
Sininen valo saa mallin oikein hehkumaan etelän lämpöä!
Ehdottomia ällötyskoneitani, eli muotoilu ei iske sitten yhtään. Mutta hyvät pisteet joutuu antamaan silti.
Hieno malli! :) …Vähän varjostuksia ehkä kaipaisi.
Pääsääntöisesti ruiskulla mut on sitä osittain sudittukin. Tämän päätin antaa olla ihan säistämätön. Oli muutaman kerran jo aikomus heittää malli roskiin kun ei meinannu onnistua mut sinnittelin valmiiksi. 2 figuuriakin tohon ois kuulunu mukaan mutta kun ei taidot riitä niiden maalaamiseen.
Taitaa olla tuo ,vietnamin veteraani Mig-killer.
On tuo niin maittava malli,varsinkin juuri noissa naamiointi tai laivaston väreissä.
Hyvin on viimevuosidan muoteista tuotettu phantom saatu aikaiseksi,jos joku on nähnyt noiden osien muovi valluut.
Ei ole enään mitään tekemistä nykymalleissa.
Selvä työ voitto ja osaamisen laatu.
Olisi ollut ainakin yksi valokuva pohjasta?
Entäs juuri tuon pohjan säistys?
Nyt antaa hieman muovisen näkökulman noissa kuvissa?
Hienosti onnistunut Phantom. Ei ainakaan kuvien perusteella voi sanoa että sarja olisi sekundaa jos siitä näin hienon mallin saa aikaan! Itselläni on Hasegawan Phantom tuossa pöydällä odottamassa viimeistelyä, ja tästä on hyvä ottaa lisäinspiraatiota!
Maalattu Revellin vesivärillä? Enpä ole moisista kuullutkaan - mites ne "käyttäytyivät"?
Hieno naamiomaalaus - ainoa mikä minun silmääni hieman "pistelee", ovat nuo ohjaamon kupujen raamitukset koneen oikealta puolelta - ne kun näyttävät sisäpuoleltakin ruskeilta.
Komea Phantom. Satiiniviimeistely näyttää omaan silmään hyvältä. Pari huomiota sattui silmääni: Raimonkin mainitsemat kuomujen raamitukset olisin itse maalannut sisäpuolelta mustiksi, tai sitten hommannut etsiosina kuomujen lukituskiskot. Varsinkin kun jättää kuomut auki, parantavat etsikiskot mielestäni ulkonäköä kummasti. Moottorikanavissa olevat kansallisuustunnukset saisivat olla sijansa verran taaempana? Ja "vänkärin puolen" mustakeltainen NATO-standardi "Rescue opposite side" -merkintä alempana ja suorassa.
Raimo. Nuo Revellin aqua color maalit on aika hyviä pensselimaalaukseen ja sopivasti ohennettuna toimivat ruiskussakin hyvin. On aika paksuu tavaraa purkissa ollessaan. Kuivaa nopeasti. Maalaamattahan ne perhana jäivät nuo raamit :( Voi olla et nuo dekaalit ei ihan täysin ole oikeissa paikoissa.
AJ 9.12.2013 16:41 Vastaa lainauksella
Moi Paavo,

Hienostihan tuo Revellin F-4C/D Phantom II on mennyt kasaan, saanut näyttävän kuosin päälle ja hyvin viimeistelty. Rakentava kritiikki annettu jo edellä, joten en toista sitä.

Iästään ja puutteistaan huolimatta Revellin F-4C/D rakennussarja on hyvä, parempi kuin Hasen vastaava. Toki töitä sarjan kanssa saa tehdä, jotta sarjasta saa näyttävän mallin; mm. Paavon mainitsemat valupurseet. Academyn uusi F-4C/D lienee siitten se skaalan paras rakennussarjaversio.

Ko. koneyksilö esittää tarkalleen McDonnell Douglas F-4C lekoa, sarjanumero 64-0806 ja rakennusnumero 1128, "I IWI" 199. TFS Hawaii ANG:stä Hickam Field lentokentältä vuonna 1984.

Ohessa värikuva koneesta samaisessa yksikössä vuonna 1979: [img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/97/92/109792.jpg[/img]

Myöhemmin ko. koneyksilö löysi "lepopaikan" Nellis AFB (lentotukikohdasta) Freedom Parkista.

McDonnell Douglas F-4C Phantom II, 64-0806 WA, Nellis AFB Freedom Park:

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/97/93/109793.jpg[/img]

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/97/94/109794.jpg[/img]

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/97/95/109795.jpg[/img]

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/97/96/109796.jpg[/img]

Huolimatta viidestä pudotustähdestä, koneella pudotettiin neljä MiG-17 lekoa Vietnamin kähyssä. Onnistunut F-4C Phantom II, Paavo!

Parhain terveisin, AJ