Pienoismallit.net

ROLAND C.II

Ensimmäinen 1:48 kaksitaso.Tämmönen maalinkuivumismalli tuli tehtyä.Takilointia tuli harjoiteltua,takilointi elastaanilankaa.Suht simppeli rakentaa.Pari kohtaa tarvitsi kittiä.Omaan makuun jäi hieman liian mataksi,ehkä seuraavaan saa sopivamman kiiltoasteen.

Kommentit

Halavatun hieno. Ja eka viritelmä kaksitasosta.
Siis maalinkuivumismalli; huh mikähän on malli jossa maali kuivaa, jos tämä kerta on ns. välipala?

Ei mielestäni yhtään liian matta. Siivissä nuo mustat pikku täplät lienee ihan tarkoituksella "roiskittu". Kuvastaa varmaan koneestä tulevaa öljyntöhkää?

Rohkeasti olet aloittanut kangaspuiden teon ja onnistunut kyllä hienosti. Takilointi ja siirtokuvat ei ole vähäteltävissä myöskään, kuten ei aseiden ja muuukin maalaus.
Povaanko viikon malliksi, vasta on tiistai?
T.T
Mainio valaskala joonas,varmasti noissa suomuissa oli hauskaa,jos ne tuli yksitellen tuohon;
Tuossa kuvassa no:1 on pieni mokka sauma ei osunut ihan paikaleen,mutta ekaksi malliksi loistava suoritus.
Olisiko tuo edestä katsottuna vasemman puoleinen siipisalko hieman syvemmällä ,kuin oikea.
Vai onko se kuva effecti?
Spandaut ovat makeat,ainoastaan etutuulilasi on liian paksu,valmistajan vika,ei mallarin.
Myös tuo peräsin olisiko se hieman liian paksu tuohon skaalan?
Oikean kivaa nokistetaan ampuja ja pilotti tuolla pakoputken paikkalla?
Tulee mieleen ipana aikainen airfixin Roland;
Oikein hieno Roland!

Jos tämä on ensimmäinen kangaspuusi, niin mitähän tästä seuraa?

Olet ilmeisesti käyttänyt sarjan dekaaleja (tai tarvike) suomupinnan tekoon? Se on ihan oikein.

Yritin itse tehdä samaa efektiä vastaavaan Airfixin 1/72 Rolandiin pensselillä ja lopputulos ei ollut ollankaan näin hieno. Malli on silti vitriinissäni, muttei sitä tälle foorumille kehtaa laittaa;)

Jos nyt jostain haluaa nipottaa, niin siitä, että kun tämä on kerran 1/48 malli, niin lopputuloksen pitäisi olla kaikinpuolin parempaa (keskimäärin) kuin 1/72 malleissa?

Takilointi pistää silmään. (joka ei kuitenkaan ole mitenkää huonoa, mutta:) Se on paremmin toteutettavissa jopa 1/72 malleissa ja samoin propelli. Puupintamaalaus on täysin mahdollista totetuttaa jopa 1/72 malleissa. Ehkä joissain muissa pikkumaalauksissa on sama.

Mutta silti: Oppia ikä kaikki ja sillei ne paranee.

Hieno malli.
Suomukuviota ei tuon paremmaksi Eduardin siirtokuvilla saa, koska ne eivät kertakaikkiaan istu. Eduard on tehnyt tämän option siirtokuvista kaksikin versiota ja molemmat ovat menneet pieleen. Muuta pahaa sanottavaa ei tästä rakennussarjasta sitten olekaan! Eduardin toisen sukupolven sarjoista se on yksi parhaista ja aivan oivallinen valinta ensimmäisen kangaspuumallin lähtökohdaksi!

Hienon mallin oletkin tehnyt. Toivottavasti se innostaa sinua jatkamaan kangaspuiden kiehtovassa maailmassa.

Potkuriin olisi voinut maalata liimapuun tummat ja vaaleat raidat. Referenssejä tutkimalla olisi selvinnyt myös semmoinen seikka, että Rolandeissa oli itse asiassa sauma rungonpuolikkaiden välissä! Sauman liian huolellinen pois kittaaminen onkin siis virhe ;-)! No oikeasti sauman päälle oli liimattu kangassoiro, eikä se kauheasti näkynyt, mutta kunnon tikinlaskija (niitinlaskijan kangaspuuversio) sauman tietysti detaljoi Rolandeihin samoin kuin Pfalzeihin, joiden runko tehtiin samalla tekniikalla!

t. Mikko