Pienoismallit.net

Willys MB

Possuperhe yllättää

Simppeli dioraama, vai vinjettikö tämä nyt on, aiheena Willys Jeep jossain päin Ranskaa loppukesästä -44. Aluksi rakentelu kohdistui Italerin ei niin laadukkaaseen jeeppiin, mutta valmis malli näytti aika orvolta yksikseen, joten kyhäsin pikku dioraaman sen ympärille. Tamiyan eläinsetistä löytyi possuperhe, joka sai aiheuttaa hiippailullaan pientä levottomuutta jenkkisoltuille. Figuurit ovat MiniArtin valmisteita.

Italerin Willys ei ole kovin kummoinen mallina, mutta Aberin etsiarkin detaljeilla siitä tuli ihan siedettävä. Maalaus on hoidettu Tamiyan spray- ja purkkimaaleilla. Ja kevyt pölytys Tamiyan weathering setillä.

Kommentit

Petri Lyy 29.11.2013 13:27 Vastaa lainauksella
Tämähän on hauska, oikea hyvän mielen -malli, joita saisi olla enemmänkin. Jeeppi on siisti, nykymuodin mukaan ehkä turhankin siisti eli säistäminen on ollut vähintäänkin varovaista. Ei välttämättä huono juttu sekään. Kuvissa kaikki ikään kuin kiiltelee, olisiko valaistustekninen eikä mallaustekninen hommeli.

Nillittämisestä en tykkää, mutta mistäs jeeppi ja ukot ovat tuohon tupsahtaneet? Jälkiä jättämättä… ne olisi ehkä helppo lisätä. En tiedä mitä materiaalia baana on ja kuinka helppo sitä on muokata, mutta kuitenkin.

Jeeppi, ukot ja elukat miellyttävät muuten silmää. Autosta kaivettu esiin kiitettävästi yksityiskohtia.
Huumori dio, ihka uusi jeepi ja uudet sotilaat suoraan koulutus keskukseta.
Vähän kuulu liikettä ,niin luullaan että fritzit tulee,siis ihan vihreitä vielä nuo g-i:ait.
Kuten edellä sanoi ,nuo jalan jäljet puuttuu.
Hieman hiekka pölyä jeepiin , että olisi ajettu tuohon,on nuo frensujen hiekkatiet on pölyisiä vieläkin?
Olisi makeampi jos tuo upseeri kun on colt 45 tuolla? kurkottaisi moottoria ja ihmettelisi missä vika?
Jeepin pohja on niin kuin kuuluu,pölyinen.
Mika on tuo musta nauha kessun käsivarressa????
Tosiian hyvin tehty tuo italierin jeeppi ja possut on plussaa tuossa.
Valmista dioraamaa katsoessa on helppo uskoa, että pelkkä jeep oli orvon näköinen. Pienessä dioraamassa on huomattavasti enemmän kiinostavia kohteita. Kulmien kasvillisuus alueet elävöittävät alustaa todella paljon. Sika perhe yhdessä nimen kanssa nostatti hymyn ainakin minun huulille.
Olet kuvannut mallisi todella hyvin, koska häiritseviä varjokohtia ei ole ja lisäksi valoa riittä mallin alle, pyörien taakse ja moottoritilaan.
Raimo Leino 29.11.2013 15:53 Vastaa lainauksella
Olisiko yleisvaikutelma tässä sen takia noin puhdas, että jeeppi ja miehet ovat vasta saapuneet rintamalle - tosin ainakin auton renkaiden jälkiä kaipaan minäkin - vai onko tuo tien pinta betonia?
On aina hienoa nähdä tässä skaalassa myös jeepin moottori.

Niin ja hyvä että jenkit ovat varuillaan - en nimittäin ole koskaan aikaisemmin bongannut noin hyvin naamioituneita vihollisia - tarkoitan siis noita saksalaisia SS:n rynnäkköporsaita …
;-)
Kokonaisuus menee + puolelle, mutta itse jeeppi on turhan lelumainen pintakäsittelyn osalta. Hieman käytön tuomaa likaa ja yksityskohtien korostamista, niin vaikutelma vaan paranee.
Kiitokset kommenteista. Selitys ajoneuvon ja jalkineiden jälkien puutteelle olkoon se, että tie on olevinaan ranskalaista erityisen kestävää betonia. Mitä nyt reunoista vähän rapautunut. Kessun mustassa hihanauhassa pitäisi olla MP. Mutta näyttäisi jääneen tekemättä, kun oli kiire kuvaamaan. Livenä malli ei pahemmin kiiltele, valaistuksen aiheuttamaa.
Raimo Leino 29.11.2013 17:43 Vastaa lainauksella
Tuomo Hokkanen kirjoitti:
Kessun mustassa hihanauhassa pitäisi olla MP.
Minä arvasin tuon! Tietenkin kyseessä on sotapoliisi. Mutta - viilataan taas sitä kuuluisaa pilkkua - eikös tuo hemmo ole sotilasarvoltaan korpraali - suomalaisittain toki alikersantti?
Kiva dio mustalaissikoineen. Jeeppi turhankin puhdas, mutta hyvin tehty.
Aina kun dioraamoja tekee, niin pitää ottaa huomioon tosiaan renkaanjäljet tvs.

Ukkelit hyvin maalattu, mutta niiden asennot ei ihan tuohon sikatilanteeseen sovellu. Toinen seisoo kuin vartiosotilas…Pelkkä Willy`s olisi saanut ainakin puolikkaan lisää. Sorry, mutta nyt näin.
Ei minua kyllä jalan- tahi renkaanjälkien puuttuminen häiritse. Menkääpä tallustelemaan perinteiselle, suomalaiselle soratielle kuivana heinäkuun päivänä ja katsokaa, jääkö jälkiä. Eipä taida jäädä, niitä syntyy pehmeään, kosteaan hiekkaan tai mutaan. Ja tässähän alusta on petonkia. Eikä se kulumisen puutekaan niin häiritse, mutta minun silmään ottaa se, että kaikki tässä sinänsä hienosti tehdyssä dioraamassa (ukot, auto, renkaat, romppeet takapenkillä, porsaat jne) on puolikiiltävää; tästä myös Mika mainitsee, kun kirjoittaa lelumaisuudesta. Mattapintaa, pikkuisen lisää sävyjä ja ehkä pölyä (pöliseekö sementtitie?) niin sitten on melkein perfettamente!
Niin ja sitten kivääriä ei koskaan saa jättää nojaamaan ajoneuvon rengasta vasten! Intissä meille näytettiin rynnäkkökivääri, joka oli jätetty traktorin eturengasta vasten, ja sitten kuski oli päättänyt siirtää murikkaansa vähän eteenpäin. Kyllä teräskin taipuu kumia vasten. Mutta ehkä ameriikan armeijassa ei ollut niin väliä. ;=)
PhantomII 2.12.2013 16:14 Vastaa lainauksella
Kiva pikku dio. Äijät kuuntelevat tarkkaavaisina ympäristön (sikojen?) ääniä kesäisessä Ranskassa vai Italiassa? Alusta on minun mieleeni - hiukan tietä ja hiukan kasvillisuutta, siinä se.

Jos Willystä katselee sillä silmällä, niin renkaat vanteineen näyttävät kuvissa pölyisiltä, mutta auton koppa ei? Ilmeisesti autoa on kokonaisuudessakin pölytelty, mutta kuvissa auto näyttää hiukan liian puhtaalta. Asia lienee helppo korjata, jos se on tarpeen.

Sitä ihmettelen, että useissa Willys-malleissa on "unohdettu" niinkin tärkeä seikka kuin jarru- ja kytkinpolkimet valmistajien toimesta. Niiden lisääminen toisi masiinaan toden tuntua aika lailla.
PhantomII kirjoitti:
Kiva pikku dio. Äijät kuuntelevat tarkkaavaisina ympäristön (sikojen?) ääniä kesäisessä Ranskassa vai Italiassa? Alusta on minun mieleeni - hiukan tietä ja hiukan kasvillisuutta, siinä se.

Jos Willystä katselee sillä silmällä, niin renkaat vanteineen näyttävät kuvissa pölyisiltä, mutta auton koppa ei? Ilmeisesti autoa on kokonaisuudessakin pölytelty, mutta kuvissa auto näyttää hiukan liian puhtaalta. Asia lienee helppo korjata, jos se on tarpeen.

Sitä ihmettelen, että useissa Willys-malleissa on "unohdettu" niinkin tärkeä seikka kuin jarru- ja kytkinpolkimet valmistajien toimesta. Niiden lisääminen toisi masiinaan toden tuntua aika lailla.
Saahan ne sinne kun laittaa…
www.pienoismallit.net/profiilit/2262/kuvat/kuvapankki/kuva_109477/
PhantomII 3.12.2013 09:10 Vastaa lainauksella
Näinpä. Tarkoitus ei ole arvostella Willys-mallien tekijöitä mallien detaljoinnin puutteista, vaan mallien valmistajia.

Tamiyankin Willys on melko uusi malli ja silti siitä puuttuu parikin ko. auton ulkonäköön vaikuttavaa detaljia. Polkimien lisäksi Willys-malleista puuttunut näihin päiviin asti konepellin lukitusjudanssit, jotka ainakin minun silmääni loistavat poissaolollaan. Tässä Italerin mallissa ne näyttävät olevan. Nämäkin tarvittaessa saa/voi itse rakennella ja saahan niitä detaljointisarjojakin. Onkohan Dragon ja uudet valmistajat saaneet detaljoidumpia sarjoja aikaan?
Lauri K 4.12.2013 02:14 Vastaa lainauksella
Hieno työ hauskalla aiheenvalinnalla. Hahmojen takit näyttävät vielä hieman muovisilta ja oudon vaaleilta. Eikö nuo m41-takit olleet kuitenkin vihertävämmän sävyisiä? Jeepin ei mielestäni tarvitse olla liian säistetyn näköinen, jos olettaa, ettei se ole vielä paljoa rintamakäyttöä nähnyt.

Tuossa tiessä on jotain outoa. Vaikka se onkin betonitie, niin luulisi siinä olevan halkeamia tai irronneita kokkareita ja kiviä tai muuta sodan aiheuttamaa vauriota. Siinä voisi olla myös eri sävyisiä alueita. Nyt siitä tulee jotenkin mieleen paksu kerros märkää savi- tai kipsivelliä. Muuten kyllä tykkään ympäristön käsittelystä tässä mallissa. Maasto ja kasvillisuus ovat erinomaisesti toteutettu :)
Jermakki 8.12.2013 20:29 Vastaa lainauksella
Hyvä toimiva idea ja siisti toteutus. Kuten on jo tullut esille niin pölyä jeepille ja elävyyttä vaatteisiin sekä varusteisiin. Jälkien puutetta tai tarpeettomuutta voi kesällä selvittää kotimaisella soratiellä. Veikkaan ettei normaalikelillä taida 1:35 mittakaavaan toistettavaa jälkeä jäädä.
Ei toistettavaa onneksi löydy, mutta sikoja onneksi on:
www.pienoismallit.net/profiilit/2262/kuvat/kuvapankki/kuva_109832/
Tämä "Neukkusika on Tiimarin tavaraa. Käy kyllä 1:35 aika tarkasti.