Pienoismallit.net

Sukhoi superjet 100

Aeroflot

Sukhoi Superjet 100 on 60–95-paikkaisten lyhyen matkan kaksimoottoristen matkustajakoneiden perhe. Koneen suunnittelija on venäläisen Sukhoin siviili-ilmailuosasto, josta italialainen Finmeccanica omistaa neljänneksen. Superjet 100 tunnettiin aluksi nimellä Russian Regional Jet tai Sukhoi RRJ. Uusi nimi ilmoitettiin Farnboroughin näyttelyssä kesäkuussa 2006. Koneen toimitukset alkoivat vuonna 2011.

Mitäpä näistä enempää sanomaan. Takuuvarmaa Zvezdan siviilipuolen laatua yksinkertaisilla siirtokuvilla. Oletin laatikon mukana tulevan myös siirtokuvat tehtaankuosiin, mutta ei sielä mitään ylimääräisiä ollutkaan.

Kommentit

Komea malli jälleen! Tuliko sarjan mukana matkustamon ikkunasuikaleet vai käytitkö jotain muuta menetelmää? Kameran salama valaisee sisustan melkoisesti (kuva2), mutta plussaa läpinäkyvistä ikkunoista! Millä maalasit rungon? Itselläni on kesken A320 samaisella maalauksella, mutta omasta pinnastani tuli liikaa shampanjan värinen.
wade 10.12.2013 10:40 Vastaa lainauksella
Hyviä ovat Zvezdan nykysarjat, mutta hyvää tasoa on myös rakentaminen! Takaa oikealta otettu kuva voisi olla melkein oikeasta koneesta, kun vertaa nettikuvia samasta kuvakulmasta. Maalaus ja siirtokuvat moitteettomia, rungon hopeakin on hyvin samankaltainen kuin Aeroflotin 1:1 maalit. Ehkä päälle voisi kokeilla laittaa vielä lisää lakkaa, koska Aeroflotin hopeamaali on luonnossa todella syvän metallinen sävy. Voi tosin olla että pienoismallissa tämän lähemmäksi esikuvaa ei pääse, todella hyvän näköinen hopeamaali joka tapauksessa.

Siipiin olisin itse laittanut ehkä siivekkeitä ja laippoja vähän eri sävyillä (Superjet 100 Aeroflot, Aviationnews.eu) mutta kun en ole oikeaa konetta nähnytkään niin paha sanoa varmaksi. Nämä nyt on kuitenkin pikkujuttuja, Aeroflotin nykykaavio on erinomaisen tyylikäs ja niin on myös tämä malli!
Kiitokset. Ikkunoiden kohdalla käytetty tekniikkaa jonka kuultuaan kokeneemmat maalarit varmaan pyörivät vielä haudassaankin. Ja samaa tekniikkaa myös muissa malleissani missä läpinäkyvät ikkunat. Ensin runko maalataan ikkunoiden kohdalta tulevaan sävyynsä. Sitten vain ikkunat ja rungonpuolikkaat kiinni. Hiotaan ja kitataan saumat. Ikkunoiden päälle olen laittanut ohutta maskiteippiä ja niin että juuri ja juuri peittää ikkunat ylä ja alareunastaan. Teippi kuitenkin on yhtäpitkä kuin ikkunarivistö. Tämänjälkeen maalattiin tässätapauksessa rungon yläosan sauma ja pyrittiin välttämään maalin menemistä ikkunoiden lähelle. Jonkinverranhan sitä aina menee ja hopea maali on hyvin herkkä teippaukselle. Maalauksen jälkeen teipit pois ja tasoitetaan pientä jäänyttä raitaa varovasti ohentimella. Tässäkin mallissa jos tarkkaan katsoo raja näkyy, ei niinkään maalauksen vuoksi vaan kun maskiteippi repii maalia mukanaan, vaikka olisi lattiavahatkin välissä. Ohjaamon ikkunoiden kohdatta teen usein niin, että teen maskit sähköteipistä. Maali päälle ja kiinni malliin. Mieluummin teen ohjaamon ikkunat siirtokuvilla, jos siihen on mahdollisuus. Tällä työtavalla jää ikävät saumat malliin. Saumojen hiominen ja kittaus olisi aika millintarkkaa puuhaa.

Tässäkin mallissa käytetty Revellin ja Alcladin maaleja. Runko Revellin hopealla. Revell siitäsyystä, että saa aina kauppareissuilla mukaan marketeista.

Kuvissa nyt viimeisimmissä malleissa on pölyä ja erityisesti maalipölyä. Vitriini samassa huoneessa missä maalaan ruiskulla. Viimeksi olen mallit kylvettänyt heinäkuussa. Nyt vain pahimmat yritin pyyhkiä kuvatessa.
Kuvissa ei ole käytetty salamaa. Yritin kiirehtiä viimeisillä päivänvalon hetkillä kuvaamaan ja pihalle en jaksanut mennä. Ikkunasta tuleva valo kuitenkin tekee kameran valotukselle kepposensa.

Siivet maalasin mukana mallin ohjeen mukaisesti. Ei kuitenkaan olisi ensimmäinen kerta, kun ohjeet olisivat vääriä. Siipien yläpinta on haasteellisimpia kohtia, mistä etsiä hyviä referenssejä liikennekoneissa. En juuri muita kuvia löytänyt aeroflotin koneesta tuon wade:n linkittämän kaveriksi. Sen perusteella mallin värit olisi vääriä. Voihan myös olla, että jossain vaiheessa tuotantoa myös Aeroflotin koneissa olisi valkoiset siivet ja vakaimet. Luulen kuitenkin, että valmistaja on laiskuuksissaan jättänyt valkoisen ohjeväriksi, kuten tehtaan kuosissa ja mallin kansitaiteessa.

Paketti:
www.mfpilot.com/images/ZVE7009Sukoi_wm.jpg

Aito:
engineeringrussia.files.wordpress.com/2013/06/415950_original.jpg
wade 10.12.2013 14:44 Vastaa lainauksella
Jaakko Luoma kirjoitti:
--Ensin runko maalataan ikkunoiden kohdalta tulevaan sävyynsä. Sitten vain ikkunat ja rungonpuolikkaat kiinni. Hiotaan ja kitataan saumat. Ikkunoiden päälle olen laittanut ohutta maskiteippiä ja niin että juuri ja juuri peittää ikkunat ylä ja alareunastaan. Teippi kuitenkin on yhtäpitkä kuin ikkunarivistö. --
Siipien yläpinta on haasteellisimpia kohtia, mistä etsiä hyviä referenssejä liikennekoneissa. En juuri muita kuvia löytänyt aeroflotin koneesta tuon wade:n linkittämän kaveriksi. Sen perusteella mallin värit olisi vääriä. --
Noinhan ne ikkunat täytyy tehdä jos kiinnitys tulee rungon sisäpuolelle ja yksittäisten ikkunoiden maskeeraus on kohtuuton urakka, yksi muunnelma on laittaa leveämmät maskit ja pehmentää rajausta vielä sinitarralla tai vastaavalla että hiontaa ja kiillotusta jää mahdollisimman vähän ja kauemmas ikkunoista. Tässä mallissa on ainakin kuvien perusteella ikkunat onnistuneet ihan hyvin.

Tuo on totta että hyviä kuvia liikennekoneiden siivistä on vaikea löytää, monesti tulee valittua rakentelun kohteeksi joku koneyksilö vain sen takia että siipien yläpinnasta saa edes jonkun vahvistuksen näkemyksilleen. Rakennusohjeen kaavioille ei yleensä kannata paljoa painoa antaa, eiköhän tässäkin tapauksessa ole ollut vain kiire saada sarja markkinoille mahdollisimman pian. Silti, nykykoneissa tuo siipien suojalakka/Corogard alkaa olla katoavaa kansanperinnettä kun materiaalit ovat komposiitteja ja siksi tuo kokovalkoinen on ihan uskottava vaihtoehto myös.
Tyylikäs on kyllä hyvä sana tähän, kuten tosiaan Aeroflotin livery livenäkin on. Tyyliseikat eivät Neuvosto-Venäjällä aikoinaan paljoa painaneet, mutta nykyään Aeroflotilla on ehkä yksi hienoimmista liveryistä koko maailmassa. Moottorit on minun silmiini erinomaisesti onnistuneet.

Itseäni kiinnostaa tässä tuo sinisen alueen hopeisesta erottava punainen kaareva viiva, koska AirBerlinin maalauksessa on samanlainen hopeana ja onnistuin kyseisen mallin tuhoamaan. Lakkauksesta huolimatta siirtokuvana tullut 'erotinviiva' repesi säheltäessäni liian paksuksi tulleen punaisen maalipinnan kanssa. Jälkeenpäin yritin vielä maskiteipin avulla maalata viivan itse, mutta ei tullut hyvännäköistä jälkeä.

Sen olen tässä vaiheessa oppinut, että haastavia 1:144 skaalassa ovat juuri nämä pienemmät matkustajakoneet. Hyvää työtä jälleen Jaakolta.