Pienoismallit.net

Boeing 757-200

Finnair

Noniin, nyt on parinvuoden tauon jälkeen ehtinyt hieman pienoismallien pariin. Sain melkein kaikki keskeneräiset projektit valmiiksi ja kuvattua jo näitä vuosia sitten valmistuneitakin.

Malleja on vuosien saatossa pesty ja vaurioita saattaa olla joissain kohdissa, etenkin siirtokuvissa ja antenneissa.
Jos valokuvissa näkyy pisaroita ne eivät ole lakkaa, vaan vettä pesun jäljiltä joka tapahtui juuri ennen kuvaamista. Yritän nyt julkaista lähiaikoina suurimman osan vielä julkaisemattomista malleista.

Boeing 757 on kapearunkoinen (matkustamossa yksi käytävä) matkustajalentokone, jossa on kaksi suihkuturbiinimoottoria. Se on Boeing 727:n seuraaja. Konetyypin valmistaja on yhdysvaltalainen Boeing Commercial Airplanes. 757 on keskipitkän kantaman lentokone, jolla voidaan lentää myös mannertenvälisiä lentoja. Mallin kilpailijoihin kuuluu esimerkiksi eurooppalaisen Airbusin Airbus A321.

Boeing alkoi kehitellä 757:ää vuonna 1979 yhdessä laajarunkoisen 767:n kanssa. 757 ja 767 perustuvat samaan teknologiaan ja niitä voidaan lentää samoilla miehistöillä. 757:n oli tarkoitus korvata jo ikääntynyt Boeing 727, joka oli peräisin 1960-luvulta.

Kommentit

Siinäpä sitä on palanen Finnairin lähihistoriaa. Taas Jaakolta vitriinikelpo työ. Tällä koneella ja nimenomaan tuossa liveryssä tuli lennettyä Punaiselle merelle vuosituhannen vaihteen jälkeen. Finski lensi 752:lla tosiaan myös jonnekin itäiseen Amerikkaan, en muista minne. Taitaa yhä olla pisin kantama kaikista kapearunkokoneista. A321 on vastaavasti melko lyhyt kantamaltaan, vaikka on samaa kokoluokkaa, ja johon Finnair 757:t vaihtoi.
Itse olen ainankin dominikaaniseen lentänyt joko Finnairin tai Air finlandin 757:lla.
757 on mielestäni kaunis ja linjakas kone, ja tämä malli myös. Tällaisella tuli käytyä Kreetalla joitakin vuosia sitten. -LBT oli paluumatkan kone.
Hienon näköinen malli, upeaa jälkeä! Omasta mielestäni nokan muoto ei ole esikuvansa kaltainen, mutta tämä on sarjan virhe.