Pienoismallit.net

U Boot type xxiii

Hetkeksi pois mukavuus alueelta ja mukavaa vaihtelua. Spesial navyn u boot valikoitui uhriksi ja täytyy kyllä sanoa että petrattavaa löytyy, mutta mukava oli rakentaa. Malli meni sovitus/viilailujen jälkeen nätisti nippuun joskin lukuisat pienet etsiosat meinasi teetättää. Maalaus hoitui revellin emaleilla ja alaosan musta tamiyan maalilla. Säistyksen osalta tuli pitkään tutkittua netistä löytyviä kuvia ja muutamia löytyikin. Tein tälläisen merta ja myrskyjä nähneen mallin, joskin säistys ei kaikilta osin miellytä. Joitain kohtia oisi voinut tehdä toisin, mutta seuraavaan paattiin sitten. Kuvat on taustoineen vähän pielessä(uusi studio rakenteilla) Malli esittää U 2321 venettä toukokuu 1945.

Kommentit

Valuma- ja kulumajäljet tehty hyvin. kokonaisuus kans hyvä. Eipä voi oikein moittia :)
Noh onpas tosi mukava U-boot XXIII luulin aluksi 1/35.
Ainoa mistä sanoa on nuo vaijerit nyt ne näytää hammpu köydeltä,onko nuo kansilankut oikeaa puuta vai maalattua muovia?
Vanhennus ja säistys on onnistunut erittäin hyvin.
Entäs nuo kulku valot tuossa ,siis vihreä ja punainen tuossa tornissa?
Olisi muutaman krigsmarnin U-boot miehen figurin paikka tuossa ,kapteeni komento sillalle .
Kiitos tapio.

Kiitos eerik. Vaijerit on venytettyä valurankaa jotka maalasin teräksen värillä. Kansilankutus on muovia jonka maalasin vallejon puun värillä ja litkuttelin tumman ruskealla sekä lopuksi öljyväreillä kevyt tummennus. Mitkä kulkuvalot? Nyt ei aukia mulle:) Kieltämättä figu tuohon torniin ja kannelle oisi ollu mukava lisä ja kattelinkin kun tuli tuossa revellin paketissa figusetti, figut jätin pois kun maalaustaidot on vähän hakusessa.
Juke 21.11.2013 09:15 Vastaa lainauksella
Tosi hienosti onnistuneet efektit, niinkuin Eerik sanoi, voisi luulla isommaksi. Tornin valkoinen viiva juuri sopivasti kulunut, harmaa pinta saatu eläväksi, voisi luulla katsovansa oikeaa venettä. EIkös niitä siellä Elbe-bunkkerin raunioissa kivi-ja betonikasan alla vielä lepää muutama. Lähikuvissa näkyy joitakin pikkujuttuja joita voisi korjata, niitä ei varmasti silmä erota kun tuota tutkiskelee. Pienehkön mittakaavan ominaisuus.

Annoit kimmokkeen, uskaltaisiko nyt vihdoin ottaa sen Artmasterin resiinimallin samasta aiheesta työn alle? Vielä kun saisin valittua mieleisen yksilön… uboat.net ja muut jo koluttu niin moneen kertaan kun ei osaa päättää.
Jari Kolsi 21.11.2013 09:47 Vastaa lainauksella
Hienosti toteutettu malli, muten veljet edellä todistavat. Valumajäljet on tehty hyvin, mutta mietin kuvia katsellessani, että jokin niissä mättää. Niinpä. Valumajälkiä ei voi syntyä vesirajan alapuolelle, ellei vene sitten seiso kuivatelakalla taikka museoituna kuten Vesikko. Tämä nyt oli tämmöstä välimerkkeihin sekaantumista…
Kiitos juke, säistyksen pyrin tekemään että näkyy nuo meren tyrskyt ja käytönjälki. Sarja sisälsi kattavan etsi/resiini osa paketin ja näillä sormilla se vaati lievästi sanottuna keskittymistä:) Puutteita varmaan löytyy ja virheitä, petrataan sitten seuraavaan sukellusveneeseen. Ei muuta kuin ota vaan työn alle, tosin itseä hirvittää resiininen rakennussarja kun nämäkin vähäisetkin resiini osat tuppasi aiheuttaan harmaita hiuksia.

Kiitos jari, säistyksen osalta muutama juttu jäi vähän harmittaan, enempi sävyjä nuihin valumiin oisin halunnut mutta pelko överiksi menosta hillitsi hieman. Eräänlaisella telakalla tämä seisoo kun pääsi olohuoneen seinälle tekemälleni hyllylle:)
Kyllä sinulta sujuu minkä tahansa kaluston rakentaminen ja maalaaminen. Tosi hyin olet saanut eloa pintaan ja muutenkin näyttävän näköinen malli.

Nämä on kyllä niin hyvän näköisia, että kyllä kaipaisivat viellä kunnon alustoja kyytipojaksi niin sitten olisi bueno! Mutta näinkin aivan mahtava!
Kiitos marko. Säistyksessä ja kuluneisuudessa en ihan päässyt siihen mitä tavoittelin. Se jokin jäi vielä puuttumaan:) (taidot) Alustat jää kyllä turhan vähälle huomiolle, niitten kanssa mallikin tulisi paremmin esille. Täytyy seuraavissa malleissa ottaa huomioon.
Janne Panu 23.11.2013 08:38 Vastaa lainauksella
Hieno u-vene kyllä, hyvin uskoisi kapistukseksi joka on maailman meriä kyntäny pahat mielessään. Todella onnistunut.
Kiitosta janne, säistyksessä jäi muutamia kohtia joita olisi voinuna virittää. Seuraavaan malliin koitetaan petrata.
Petri Lyy 28.11.2013 16:01 Vastaa lainauksella
Hyvin on kulahtaneen näköinen laitos, ja kuten jo moneen kertaan todettu, voisi luulla isommaksikin malliksi. Oikein bueno. Kyllä tämä jonkunlaisen kipinän aiheutti, kun tuntuu tuo "yksivärinen harmaa" olevan omiakin lempivärejä.

Eerikin kyselemät kulkuvalot olisivat tässä aluksessa ilmeisesti tornin mastossa, vihreä oikealla, punainen vasemmalla ja valkoinen eteenpäin. Ahterissa tai tornin takaosassa varmaan pitäisi olla jonkun tikun nokassa myös joku valkoinen lyhty, samoin keulassa. Valkoiset voi hoitaa myös yhdellä joka suuntaan näkyvällä valkoisella valolla mastossa.

Näiden avulla muut pystyvät pimeässä päättelemään, mihin suuntaan alus on seilaamassa ja osaavat väistää eli eivät ainakaan vahingossa aja upoksiin. Valoja polteltaisiin sukellusveneen tapauksessa tietenkin vain pinta-ajossa ja eikä tietenkään vihulaisen vesillä. Tämä vain yleisellä tasolla. En ole varma, noudattivatko saksalaiset sukellusveneet yleismaailmallisia merenkulkumääräyksiä kuinka tarkasti ja oliko valoja edes tähän sikariin asennettu :D
Kiitos petri, ei muuta kuin uppopaatin rakennukseen:) Mukavaa vaihtelua panssareitten lomassa.