Pienoismallit.net

T-26 malli 1931 talvella 1939-40

T-26 malli 1931 Talvisodan aikana talvella 1939-40.
Mallin detaljointia paranneltu kauttaaltaan, esim. varuslaatikot ja työkalut kiinnikkeineen paranneltu tai uusittu kokonaan. Puuttuneita niittejä ja pultteja lisätty. Tunkki tehty kokonaan uusiksi. Lapioiden terät lyijyfoliota, varret pronssilankaa. Rautakanki/telankiristystanko tehty klemmarista takomalla ja viilaamalla. Moottorin ilmanottoaukko avattu(verkon takana). Torneihin lisätty upporuuveja. Vaunuun on rakennettu sisätilat, tosin vasta taisteluosaston katon liimaamisen jälkeen, suosittelen aikaisempaa ajankohtaa, on hieman helpompaa kuin rakentaminen tornien ja kuskinluukun aukkojen kautta… Takavalo kokonaan itse tehty, lamppu paranneltu Miniartin Gazin lamppu, töötti Zedval:in messinkinen, johon detaljointi lisätty. Pikakiväärien piiput porattu auki.
Sirotteena käytetty "neulas-imitaatio" itse myllytetty kokeilu.
Figuuri on Miniartin, turkin detaljointi ja tekstuurit uusittu sahanpurun ja lasikuulajauhon avulla. Järeät venäläiset huopikkaat tehty pikaliiman ja sahajauhon avulla. Huomaa leikkaus takana, tarkoittaa kaatuneelta evakuoituja huopikkaita. Mottitaisteluissa oli pulaa kaikesta, varsinkin lämpimistä vaatteista. Figuurin vyö lyijyfoliosta(Larsen-konjakkipullosta), solki 0,3mm messinkilankaa. Pää on resiininen korvausosa.
Lisäkuvia voi käydä katsomassa Missing-Links:in Constructive Comments sivulla, siellä myös projektikuvia.

Kommentit

hynkkeli 19.11.2013 02:04 Vastaa lainauksella
..Vau!
OOOOhohooohoohoalallallalalalaAAA?VOI että on kuin dokumenttin valokuva,eipä ole tuo hobbybossin malli täydellinen, mutta nyt on.
Ainoa mikä on tietenkin makuasia,komisaari Iivana P.Pravda on kovalla pakkassäällä paljain päin -40 astetta,olisi voinut asetaa piippa lakin vaikka takaa halkaistun.
Ettei sen ainoa aivosolu jäädy,kun tultiin Suomea vapauttamaan
Ja mahorka sätkän suuhun tai käteen,hermoja rauhoitamaan, kun valkoinen kuolema henkäisin niskaan ja toivotti terve tulleeksi suomeen.
Muuten kaikki on TIP-TOP tuossa,eipä paremmaksi vedä,ehkä hieman lunta tuon vaunun päälle ja teloihin.
Kun sillä on jo ajettu kilometreitäin suomea vapautamaan.
Muuten se olisi kuin muualta pudonnut,nykerö lunta alatelassa??????
Nyt kun on lunta maassa, niin kai sitä on ripotellu vaunuunkin,noissa talvisodan kuvissa on ainakin ja varsinkin mottitaisteluissa se naamioi tuon vaunun?
Viiden vodka ja mahorkan suuri kunniallinen suoritus tuossa mallissa.
Tässä lupaava viikon malli,trastui tovaritsh Iivana
Hieno wanhan koulukunnan malli. Figu ja neulaset ovat onnistuneita lisäyksiä. Hienot yksityskohdat kaipaisivat korostusta. Tervetuloa takaisin Ville.
Ilkka K. 19.11.2013 10:01 Vastaa lainauksella
Onpas kerrassaan upeata työtä, nämä Talvisodan aiheet ovat aina lähellä sydäntä. Eipä vaunusta itsestään keksi oikein mitään moitetta. Figun kasvot näyttävät jotenkin omituiselta, ihankuin olisi puoli päätä ammuttu irti, vai onko se tarkoituskin?
Hienoa pikkutarkkaa työtä, nyt kun vielä saataisiin säistys samalle tasolle, niin kyllä olisi kokonaisuus herkkua! Pitää vielä antaa tunnustus erinomaisista kuvakulmista. Onnittelut, Ville!
Juke 19.11.2013 13:49 Vastaa lainauksella
Huipputason detaljointia, ottamatta kantaa kaiken oikeellisuuteen (kun en siitä tiedä), yksi juttu osui silmiin, kaverilla on takissa lenkit nappeja varten, mutta ei nappeja…jos jostakin täytyy porua keksiä. Täytyy antaa viis pointsia, ei voi mitään.
Tosi hieno kyllä, saisko yhden kuvan vielä kauempaa niin näkis kokonaisuuden?
Kaikki rakentelun mukanaan tuoma potentiaali jää pahasti yksivärisen pinnan alle piiloon. Jännittävänä pidän sitä, että luukkujen sisäpinnat ovat kovasti kuluneet ja päältä malli on täysin ylimaalatun oloinen, veto- ja telapyöriä myöden. Kaikkien mukaan tuotujen yksityiskohtien korostaminen maalaamalla nostaisi mallin tasoa huimasti

Figuurin pinta on struktuuriltaan saatu kivaksi, mutta maalaus ei korosta tehtyä työtä. Kasvot ovat parasta antia, ilmeikkäät ja riittävän erilaiset-jäävät todellakin mieleen.

***
Kiitokset kehuista! Tämä on ollut minulle eräänlainen "paluu-malli" takaisin harrastuksen pariin. Alkuvuodesta sovimme kaverin kanssa että Nordicciin saadaan mallit aikaiseksi, siihenhän on melkein vuosi aikaa. Kas kummaa, tätä mallia sitten väkerrettiin vielä koko pe-la-välinen yö. Siinä yksi selitys puutelistaan. Tässä esimerkiksi figuuri lauantaiaamuna kello 07.03, sijainti Turku ja tarkoitus oli olla Hämeenlinnassa kello10-11 aikaan.
img.photobucket.com…679/ammophile/T-26%20M1931%20Winter%201939-40/kuva-1280_zps5141b9b2.jpg
Yleiskuva:
img.photobucket.com…679/ammophile/T-26%20M1931%20Winter%201939-40/kuva-2281_zps68bbc986.jpg
Tässä linkki maaniseen määrään lisäkuvia: smg.photobucket.com/user/ammophile/library/T-26%20M1931%20Winter%201939-40

Tuota pintamaalia on myös hieman chipattu, se ei oikein heikon kontrastin vuoksi erotu kunnolla. Ajattelin jättää mallin tuohon kuosiin missä se nyt on muistutukseksi Nordic-paniikista. Malli on liimattu niin vahvasti alustaan ja maalaminen ja lisäsäistäminen todennäköisesti jättäisivät hankeen jälkiä. Vaunu piti liimata jotta figuurin sai taas liimattua vaunuun. Tämä siksi koska figuuri on istutettu alustaan gesso-massalla jonka kuivuminen vie oman aikansa.

Alunperin piti harjoitella modulaatiota jne. mutta AK:n maali ei oikein pelittänyt, eikä ollut aikaa kokeiluihin, vaan turvauduin Tamiyaan. Omien "puoliempiiristen" tutkimusten perusteella nämä 30-luvun alkupuolen venäläiset vaunut olivat tummemmalla 3B värillä maalattuja kuin 1938 käyttöön otetulla 4BO:lla maalatut. Tässä tosin ehkä hieman liian tumma vihreä, jonka tummuutta wash vielä korostaa.

Nuo napit oli mielessä, mutta en ehtinyt keskittyä niihin ja jätin ne pois ajatellen että kaatuneelta upseerilta evakuoitaessa ne on leikattu tai revitty irti.
Olin jo jossain vaiheessa pe-la yöllä jättämässä figuuria kokonaan pois ajanpuutteen vuoksi, mutta takkiin tehty tekstuuri ja Vallejon nopea kuivuminen auttoivat ja helpottivat maalausta niin paljon että alunperin epätoivoinen kokeilu muuttuikin pikaiseksi viimeistelyksi.

Saisipa vastaavanlaisen draivin päälle kun noina parina NC:tä edeltävänä päivänä.
Tämä malli on vitriinissä ja siellä saa pysyä, nyt täytyy aloittaa uusi projekti, vaikea vaan päättää ettäT-26, BT-7 vai BT-5
Здравствуйте,Я,из России,а точнее сказать из Республики Карелия.Модель понравилась.Только вот без следов "БТТ" на снегу и снега на гусеницах данная диорама выглядит как бы не совсем завершенной.Но это Мое личное мнение.А так автору данной модели(диорамы)удалось придать Своему шедевру чувства и ощущения того времени.Мои искренние поздравления и большое спасибо автору данной диорамы за Его кропотливые труды и за удовольствие при просмотре модели(диорамы).
Suomeksi kun suomessa ollaan
Jari Kolsi 21.11.2013 15:13 Vastaa lainauksella
Äkkipäissään konekääntäjällä väännetty, sisältö varmaan selviää: "Hello, I'm from Russia, and more precisely out of the Republic of Karelia model. but without a trace of "BTT" on ice and snow on the tracks this diorama is not quite finished but this is my personal opinion. and the author of the given model (diorama)create your own masterpiece was feeling and sensation that time. my sincere congratulations and many thanks to the author of the dioramas for his painstaking work and for the pleasure of watching models (diorama).
Vetäydyn kaikesta vastuusta tekstin tulkinnassa!