Pienoismallit.net

Panzerkampfwagen II Ausf.C

4. Panzer Division

Rakentelin Nordic Challengeen nopealla aikataululla Tamiyan uudehkon 1:48 Panzer II:n. Aivan valmiiksi malli ei ehtinyt, sillä viimeiset mömmöt päätyivät mallin pintaan vasta tänään (18.11.-13). Kuvissa malli on nyt täysin valmis.

Rakentelu sujui ilman hankaluuksia. Omia lisäyksiä ovat taistelutilan ja tornin etupanssarin isot niitit ja antenni. Pakoputki on rakennettu alumiiniputkesta ja muovilevystä.
Mallailu hoitui Tamiyan spraymaaleilla, Humbrolin ja Revellin emaleilla ja kaikenmaailman liemillä ja litkuilla. Kokeilin ensimmäistä kertaa maalauksessa todella kevyttä värimodulaatiota spray-maaleilla ihan piruuttani. Luonnonvalossa se huomaa, mutta kuvien keinovalossa ei niinkään hyvin. Dekaalit on laitettu pintaan Tameon tujummalla pehmentimellä.

Mallin esikuva kuului 4. panssari divisioonaan ja se osallistui toukokuussa 1940 Ranskan valloitukseen.

Kommentit

Alkupään pzkfwII:sta ,jos silmät tai värinnäkö viallinen niin tuo panzer grey on hieman liian vaalea?
Olisiko tuo panzer grey tuon alla tuo tumma väri?
Nyt olisi laivaston harmaa näköinen väri pinnassa?
Muuten malli on tasokas,ehkä telaketjut liian yksiväriset?
Jos vaunussa on ruostetta ,niin miksi ei telaketjuissa?
Tai tummentunutta metallia?
Muuten säistys ja vanhennus tasokasta tuossa mallissa.
Panssariharmaa ehkä aavistuksen vaalea, mutta toisaalta ei kovin tummaa pieneen malliin kannata laittaa. Valumat ja kuluneisuutta sopivasti, teloihin pientä metallin kiiltoa. Ei silti huono ollenkaan ja ainahan sitä voipi uuden panssarin rakentaa:) Detaljien lisäilystä plussaa ja tuo malliin mukavasti ilmettä.