Pienoismallit.net

MIG-15 UTI

Suomi-MIG paraatiasussa

Panokseni ryhmärakenteluun aiheena MIG-15 UTI. HobbyBossin tuote oli ihan mukava sarja kasata. Tämä oli ensimmäinen lentokonemallini moneen kymmeneen vuoteen (toisaalla esitelty Typhoon rakentui tämän jälkeen), ja pariin sudenkuoppaan haksahdin kokemuksen puutteessa. Nokkapainot meinasivat vallan unohtua, mutta onneksi rungon etummainen osa oli loppuvaiheessa vielä irti, ja sain ujutettua riittävän määrän metallilankaa nokasta sisään.

Ohjaamoon laittelin Kuivalaisen etsiosia. Pintaväri on suihkaistu Tamiyan spraymaalilla, ja siirtokuvat ovat Galdecalin arkilta.

Hiukan jäi harmittamaan ohjaamon kuvun huono sovitus. Maalasin raamit irrallaan ja asensin kuvun runkoon vasta sen jälkeen. Olisi varmaankin pitänyt sovitella osa ensin paikoilleen, ja vasta sitten maalata koko höskä. No, oppia ikä kaikki.

Kommentit

Hienolta näyttää.

Kuten aikaisemminkin olen sanonut, niin näissä HB-mallisarjoissa näyttää olevan potentiaalia kaikesta "lelumaisuudesta"huolimatta.

Paneeliurat ovat tietysti vielä aika syviä, mutta ovatko ne syvempiä kuin Airfixin?

Ja yksityiskohtien puutteesta selviää tarvikeosilla/miljoonalaatikolla/skrätsäyksellä, ken sitä haluaa tehdä.

Pääasia, että kohtuullisen muototarkka malli saadaan aikaiseksi ilman suurempia modifiointeja.

Onko HB onnistunut mielestänne tässä suhteessa?

Tuomo on kuitenkin mielestäni tehnyt ihan kelpo mallin.
Hyvän näköinen ja hyvin onnistunut malli Mu-4:sesta.
HB sarjat ovat kyllä muotojen ja mittatarkkuuden puolesta paljon edellä kalliimpia n.s perinteisiä rak.sarjoja verrattaessa.Esim. Airfix:in 1:72 Migi on mittojen suhteen täysin "metsässä" Minulla on tuossa laatikossa Hasegawan 109 mersu 32:sena ja HB:n 72 Tuhnderjetti.En tiedä kumpi noista sitten on se "lelu" vai ovatko molemmat lopulta sitä.Olen kyllä sitä mieltä että,kyse on vain asenteesta.Meidän mallereiden tulisi olla ehkä hiukan avarakatseisimpia ja pitää enempi hauskaa harrastuksemme kanssa.
Migin kanssa Tuomo on tehnyt kelpo työn,hyvää lisä Mukelo ryhmikseen.
Hieno.
Kävin katselemassa liki kaikki samat koneet täältä PM netistä.
Eroja on paaljon. Tämä on varsin siisti ja paneeliurat ilman vissiin mitään korostusta ovat hitsin syvät? Saman valmistajan koneissa ei ne läheskään erotu noin selkeästi.
Mutta se ei ole sinun vikasi.
Mallisi on siistististi rakennettu ja hyvä niin.
Tällaisena sekamallarina toivoisin aina pientä säistystä, mutta se on makuasia.

Tykkään kuitenkin: