Pienoismallit.net

Ouninpohja 1967

Kaikki ovat nähneet kuvan Jyväskylän suurajoista jossa Timo Mäkinen hurjastelee Minillä konepelti pystyssä. Tuo kuva on kummitellut minua ties kuinka kauan, mutta sen toteuttaminen malliksi oli erittäin haastava urakka, jo pelkästään kuvien vähyyden takia. Esimerkiksi auton oikeasta kyljestä ei ollut saatavilla yhtään kuvaa, puhumattakaan että joku olisi ottanut vuonna 1967 värikuvia. Pitkällisen etsimisen (1vuosi) tuloksena tarvittava materiaali lopulta löytyi ja mallinkin sain siitä tehtyä. Enemmän rakentamisesta ja sen haasteista voi lukea vuoden 2013 viimeisestä MALLIX lehdestä joka on juuri tullut painosta. Mutta koska juttua Minin rakentamisesta piisaa aika paljon, sitä juttua riittää vielä seuraavaankin numeroon.
Mini on rakennettu Tamiyan Morris Mini Cooper 1275S Rally rakennussarjasta, mutta sitä on hieman paranneltu detaljeiltaan. Moottoriin on lisätty pakolliset johdot ja letkut, kytkimeen lisäsin käyttövarren ja muuta mukavaa pikku juttua. Pyörien ripustukset piti muokata uusiksi, sillä auton pyörät roikkuvat kun auto on ilmassa. Kojelaudan nappulat ja mittarit on tehty kokonaan uusiksi. Hattuhyllylle rakensin rengasavaimet, turvakaaria on hieman muokattu, kuljettajan penkki on lyhennetty selkänojasta ja runko tinattu metallilangasta, kartturin penkin selkänojaa korotettu ja turvavöihin on käytetty osia peräti viidestä fotoetsi-sarjasta että on saatu lähes oikean malliset vyöt.
Figuurit auton sisällä ovat Fujimin Garage & Tools - Drivers sarjasta ja ne ovat varsin sopivia formulamalleihin, mutta sopiakseen Minin sisälle niitä joutuu muokkaamaan aika tavalla. Varsinkin kuljettajan asentoa joutui muokkaamaan todella reilusti, että sen sai yleensä mahtumaan ratin, penkin ja polkimien väliin. Molempia figuureita piti vielä kallistaa sivuikkunoita kohti. Nämä 1/24 figuurit eivät yllä edes samalle arvostelutaulukolle nykyisten 1/35 figuurien kanssa, mikä tekee niiden maalaamisesta hieman enemmän haastavaa.
Mallin kori on täysin suoraan laatikosta, mutta siirtokuvat olen piirtänyt itse ja tulostamisen hoiti Petteri Nyholm ALPS tulostimellaan. Mallin säistämisessä käytin Marun easy mudia, ruiskulla maalia ja wet effectiä, sekä hieman pigmenttejäkin saatoin sekaan sotkea.
Alustan soikea kiekko löytyi Prismasta, mutta sen olen kuitenkin petsannut ja lakannut useaan kertaan. Hyppyri on tuollainen tynkä siksi että se jätti tilaa sijoittaa alustalle pienen kuvan oikeasta tapahtumasta ja kuvat ovat vielä värikuvia joita ei oikeastaan mistään löydy. Hyppyri on sisältä Balsaa ja päällä kittiä ja hiekkaa, sekä useita eri maalikerroksia.

Kommentit

Upea malli, jota tuli ihasteltua Nordicissa livenä, hatunnosto siitä tutkimustyöstä jonka olet tehnyt mallin autenttisuuden saavuttamiseksi.
Ainoa juttu, mikä tuossa kokonaisuudessa häiritsee on tuo mainitsemasi maaston leikkaus, se näyttää nyt ikävästi siltä, että tässä ollaan ajamassa kalliolta alas.
Huippumalli,
jo pelkästään aihevalinta laittaa minut antamaan 4,5 tähteä,
mutta koska toteutuskin on huippua,5 tähteä.

www.youtube.com/watch?v=5fV6fUR3OeU
Kaikki on sanottu edellä,huippumalli ,jonka dion pohja ei anna oikeutta tuolle.
Olisi kannattanut laitaa hiekaa myös kuvan alle?
Alunperin tuohon alle pitikin tulla ihan normaali hyppyri, mutta jostain sain idean (tyhmän) tehdä hyppyristä tuollainen leikattu versio. Siitä pystyisi katsomaan paremmin auton alle ja saisin siihen laitettua pari valokuvaa tapahtumasta. Dioraamakin siitä tuli vähän pakosta, kun siinä sattuu olemaan niin paljon sisältöä ettei se enää autoluokkiin pelkästään istu.
Eipä taida ministä realistisemman näköistä saada mitä tässä on. Huippumalli. Ainoastaan tuo alusta tökkää minuakin.
Juke 20.12.2013 09:17 Vastaa lainauksella
Vielä kun saisi pölyä leijumaan ilmaan ; )
Koska dioraamassa on kyse pysäytetystä tilanteesta, niin tuossa kohtaa ajattelin kääntää vitsiksi tuon alustan siten että tuo tilanne on kaivettu irti maastosta. Olisi pitänyt laittaa pari lapiota viereen, niin olisi vitsi toiminut ehkä paremmin ;)
Pölyä olisin halunnut itsekin tehdä, vaan kun sitä ei vain pysty järkevästi tekemään. Kaikenmaailman pumpuliviritykset kun näyttävät aina kaikenmaailman pumpulivirityksiltä, eikä siltä pölyltä jota niillä yritetään kuvata.
Heikki 20.12.2013 13:46 Vastaa lainauksella
Nyt jäi vaivaamaan tuo sieni, miksi se oli laitettu pellin alle?
On se vaan hieno.

Vähän olen tässä ihmetellyt miksi tämä malli ei saanut minkäänlaista mitalia Hämeenlinnassa,
mutta enhän minä rallivehkeistä mitään ymmärrä, ei oikein enää nykyään edes Suurajot kiinnosta.
yks sana: UPEA..
Heikki kirjoitti:
Nyt jäi vaivaamaan tuo sieni, miksi se oli laitettu pellin alle?
Koko tarina Ouninpohjasta ja kuuluisasta sienestä.
Timo Mäkinen ouninpohjasta
Ari Oksanen 20.12.2013 19:02 Vastaa lainauksella
Niin se muisti tekee tepposia. Muistelin nimittäin, että konepelti olisi aukilävähtämisen jälkeen nojannut tuulilasiin. Noita autenttisia videoita katsellessa saranoiden stopparit eivät kuitenkaan ole pettäneet, kuten Petri on asian mallannutkin. Aihevalinnasta (lue Suomimalli), taustatyön määrästä ja mallauksen toteutuksesta tästä on annettava kiitettävät pisteet.

Pientä kritiikkiä mallista: Toivottavasti Timo ehtii kääntää etupyörät suoraan ennenkuin Mini tupsahtaa hypyn jälkeen takaisin tassuilleen, muutoin metsikköön mennään, että roikaa…niin tietenkin nyppylän jälkeen voipi olla vastassa tosi tiukka kurvi oikealle, mutta tilanne ei välity dioraamasta ;-).
Timohan vei Miniä tavallista enemmän kahva edellä tuon rajoittuneen näkökentän takia, eikä autossa pelkän hyppyrin takia renkaita suoristeta jos tiekään ei ole suora. Ralliautolla kun lähtee hyppyyn sivuttain, se pitää ottaa alas oikealla tavalla vastaan ohjaten. Ei tuo pyöräkulma ilmalennon aikana mikään harvinaisuus ole. Tässä hieman hyppyvideota josta voi bongailla renkaan kääntökulmia hyppyjen aikana, varsinkin kohdassa 1:17min on renkaat selvästi linkussa ilmalennon aikana.
Ari Oksanen 20.12.2013 20:47 Vastaa lainauksella
OK. Sitä suuremmalla syyllä tähtesi ovat ansaitut, koska aiheeseen olet perehtynyt kaikkia yksityiskohtia myöten. YESS!
Kaikki sanottava onkin jo sanottu edellä. Komppaan vaan kaikkia, uskomattoman hieno ja realistinen Minin malli ajalta, jolloin Rallissakin oli jotain mielenkiintoa. Paljoa realistisempaa mallia ei pystyisikään tekemään, tai siis, juuri esimerkiksi edellä mainittu renkaiden kääntäminen on mietitty tarkkaan. Nämä vain nostavat mallin arvoa.
Tämä oli kaikinpuolin varsin antoisa projekti, sillä tämän myötä olen tutustunut moniin ihmisiin, kokeillut uusia mallailutekniikoita, tutkinut rallihistoriaa… Kun tarkistin kuva-arkistosta päivämääriä, niin ensimmäisen ja viimeisen projektikuvan väliin mahtuu 2,5 vuotta aikaa ja historian tutkiminen alkoi reipas vuosi ennen kuin rakentaminen alkoi. Tuon perusteella tämä on varmasti suuritöisin malli jonka olen rakentanut, kun laskee tiedon etsimiseen käytetyn ajan mukaan. Auton asentoja ja miten Minin pyöränripustukset käyttäytyvät hypyissä tuli tutkittua aika tovi ja muutenkin kaikkia muutoksia tuli harkittua ennen tekemistä reilusti. Silti kun miettii mitä on tullut tehtyä, niin jos uuden rakentaisin niin siihen tulisi vielä enemmän sisältöä ja muutoksia. Olenkin aina todennut että jokainen valmistunut malli on eräänlainen pettymys, sillä jälkeenpäin kun miettii tekemiään juttuja, niin aina löytyy jotain minkä olisi voinut tehdä vielä paremmin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisi varsinaisesti pettynyt tekemääni malliin, vaan sitä että vielä pystyy parantamaan omaa mallailua. Nyt suurimmat haasteet olivat figuureissa ja säistämisessä, mutta molempia aion tehdä tulevaisuudessa lisää sillä hyllyssä on vielä rutkasti lentävien suomalaisten ja heidän työkalujen aihioita. Tarinaa tuli kirjoitettua Mallix lehteen noin 7 sivua ja projektikuviakin kertyi 116 kpl.
Tämä minin kuva on minulla pankkikortissa. Mini on kyllä aivan täysi kymppi ja artikkeli Mallix lehdessä aivan loistava. Ainut mikä tässä häikkää on tuo jo aiemmin mainittu alusta
Tulee sellainen Thelma ja Luise vai mikä niiden nimet oli fiilis. Aika hyvin tuo mini on tielläkin ilmassa kapeilla sorateillä.
paavo p. 31.12.2013 15:53 Vastaa lainauksella
Todella upea ja hienosti toteutettu dio :-) .
Onnittelut viikon mallista! Jos joku niin kyllä tämä malli on sen ansainnut. Pakko nostaa hattua, sen verran paljon olet aikaa käyttänyt kaikkien yksityiskohtien toteuttamiseen.