Pienoismallit.net

Tiger I late

Moi!

Tiikeri ryhmiksen mallini esittää Will Feyn komentamaa vaunua numero 134 Normandian maihinnousun ajalta. Vaunu kuului Waffen SS:n joukkoihin ja se taisteli Normandiassa mm kukkula 112:sta. Fey tuhosi urallaan yli 80 vihollisen tankkia ja puolitela-ajoneuvoa. Normandiassa hänen vaununsa oli tehokkain saksalainen tankki. Minun tulkintani tästä Feyn vaunusta ei ole yksityiskohdiltaan täysin oikea. Joitain yksityiskohtia huomasin olevan eritavalla esikuvaan nähden liian myöhään enkä voinut niitä enää korjata.

Malliksi valitsin Dragonin late mallin tiikerin, jossa on valmiina zimmerit-massaus. Lisäksi hommasin Aberin etsisetin sekä etsilokarit, alumiinisen tykinputken sekä Friulin telat. Malli itsessään on jo erittäin hyvin detaljoitu, siinä tulee mukana etsiset työkalunpidikkeet yms. Halusin kuitenkin laittaa malliin myös etsilokarit ja pakoputkensuojat, jotta sain väännellä niitä ja tehdä vaunusta enemmän taisteluja nähneen näköisen. Malli meni kasaan ihan mukavasti, tosin Dragonin sekavien ohjeiden kanssa saa olla tarkkana. Jouduin irrottamaan etupanssarinkin kokonaan, koska liimasin sen ensin liian alas. Tässäkin tapauksessa olisi pitänyt tehdä enemmän kuivasovitteluja niin olisin varmasti huomannut mokani jo ennen liimausta. Myös ylä-ja alarungon sovittamisessa meinasi olla ongelmia. Tuntuu, että Dragonin malleissa usein juuri rungon puoliskojen istuvuus on vähän niin ja näin. Etsitkään eivät menneet aivan heittamällä malliin, vaan sivulokarien ja pakoputkien suojian kiinnityskohdat olivat eri kohdissa mallissa ja etsiosissa. Myös sivulokareiden todella pieni liimapinta meinasi tuottaa ongelmia. Liimasinkin loppujen lopuksi lokareiden ja mallin väliin pienen muovilevyn suikaleen. Tällä lailla sain enemmän liimauspintaa, ja sain lokarit lopulta pysymään kiinni mallissa.

Malli on maalattu Lifecolorin akryyleilla ja säistykset on toteutettu pääasiassa Ak:n litkuilla ja pigmenteillä. Yritin saada elävyyttä mallin pintaan öljyväreillä, mutta niiden käyttöä täytyy vielä harjoitella paljon. Tässä projektissa käyttämäni halppisöljyvärit heitän ainakin menemään, ja olenkin jo tilannut Migin valmistamia laadukkaampia öljyjä seuraavaan malliin. Friulin telat tummensin aluksi Domestos+etikka liemessä ja sen jälkeen litkuttelin ne Ak:n track washilla. Tämän jälkeen telat olivat vielä turhan tummat vaunun muuhun värimaailmaan nähden, joten päätin pölytellä niitä vielä pigmenteillä. Alustan väkersin tummasta liimapuulevystä. Mallin eteen on tulossa vielä nimikyltti. Se ei valitettavasti kerennyt näihin kuviin, mutta toivottavasti se kerkiää mukaan Nordiciin. Toivoisinkin erityisesti paranteluehdotuksia, joita voisi mahdollisesti vielä toteuttaa ennen Hämeenlinnaan lähtöä. :)

Kommentit

Heikki R 8.11.2013 19:06 Vastaa lainauksella
Hyvin toteutettu tiikeri, plussaa pakoputkien suojista. Itsellä oli sama ongelma sivusuojien kiinnittämisessä, tein samalla lailla kuin sinä. Telojen värit näyttää myös pirun hienoilta, sitä metallin näkyvyyttä olis saanut olla lisää esim. tykin tulijarrussa, kulmissa… Hyvä kokonaisuus.

terv.Heikki
Kyllä on kaunis tiikeri,nyt kuvassa no1 näkyy rako etupanssarin ja sivu kohdalla zimmerin välissä,jollei silmät petä?
Telat on tosi aidon tuntuiset,hieman metallia kosketus pintaan,normandia hiekka teillä rullatessa.
Muuten on kuin suoraan vuodelta 1944 normandiasta tullut vaunu,vanhennus ja säistys on kuin oikeassa vaunussa.
Kyllä on tosiaan hyvä malli tuo tiikeri,ja kuten sanoin täydelliset telat, vain kosketus pintaan hieman enemmän metallia.
Myöhäisheränneenä Tiikeritykkääjänä tässä kyllä silmä lepää.

Todella hienoa työtä!
Komea tiikeri, sopivan pölyinen ja likainen. Camo on hieno ja rakennusjälkikin on hyvää, ainoastaan tykin putki näyttää koskemattomalta. Siihen oisi voinut pientä kulumaa ja pölyä laittaa, ja pyörien napoihin rasvatipat.
Kiitos kommenteista kaikille! Eerik itse en löytänyt mainitsemaasi rakoa mutta sellainen voi hyvinkin olla, en vaan itse huomaa. Ja Jarno kiitos palautteesta, tykkiä voisi tosiaa vähän kuluttaa/pölyttää vielä.
Muutama kuva lisää!