Pienoismallit.net

Fokker Dr I

Punaisen Paronin kolmitaso

Näkemykseni koneesta, joka ei paljon esittelyjä kaipaa, kuten ei sen lentäjäkään. Sarjahan on tuttu Eduardin Fokker Dr. I Triplane, jonka Revell on uudelleenpaketoinut uusilla siirtokuvilla. Malli on hyvä tarkkuutensa ja pintadetaljointinsa osalta, tosin suuritöisempi kuin osasin odottaa. Lisäksi sarjan punainen muovi toi omat ongelmansa rakentamiseen. Lisää kuvia ja tarkka rakennusselostus ja löytyy kotisivuiltani users.kymp.net/mode0522/.

terveisin
Jari

Kommentit

Kommentteja ei paljon kerry, kun ei auta muuta kuin nyökytellä hiljaisena.
Vielä hiljaisemmaksi vetää, kun käy läpi kotisivun tietopaketin. Kumarruksia!
Yes on tosiaan kaunis tuo manfredin kone,ja on tehty parannuksia yli odotusten.
Luulisi ihan 1/32:ksi ja vaikka Wing nutsin malliksi.
Eikös tuo yläsiiven pieni ikkuna ole kokonaan läpi tuossa siivessä?
Nyt vaikuttaa että vain yläpuoleta olisi vain maalattu,kuvassa no:1 se näkyy alapuoli punaisena?
Potkuri on tosiaan kaikkineen aidon näköinen,en usko että parempaa saa aikaiseksi.
Mutta noita muttereita olisi voinut sävyttää?maku asia,(nyt on yksi u poissa tuosta maku asiasta)
Myös nuo spandaut ovat tosi makeat,kyllä etseihin kannataa santsata tässä koko luokassa.
Kuten istuin vyöt ja muut tilpehöörit ohjamoon.
Eikös noihin vaijeri jänteisiin ole kiinitimiä 1/48 etseinä ole jossain nähnyt olisi ehkä hieman aidommin kiinni nuo vaijerit?
En itse tarkasti tiedä kuinka ne on kiinni oikeissa koneissa?
Muuten kun vielä katsoo kotisivut ja lukee rakennus vaiheet,kyllä on virheet korjatua ja neuvot jokaiselle joka tuo rakentaa,suurta plussaa tuosta.
Ainoa joka on poissa on itse Manfred ja hänen koiransa Moritz.
Esko P. 7.11.2013 15:12 Vastaa lainauksella
Aivan käsittämättömän hienoa työtä. Ihmetyttää alhainen keskiarvo…

Esko P.
Hieno fokkeri, siistiä työtä renkaista potkuriin. Kabiinikin näyttää asialliselta ja siistiltä, kenties pientä säistystä kaipaisi ja sävyvaihteluita maalipintaan. Tiedän, nämä ekan rähinän koneet on vaikeita vanhentaa. Kokemusta on muutaman kerran hörpännyt säistys kunnolla yli:)
Kiitoksia kommenteistanne, jotka nöyränä otan vastaan.

Esko
ihmettelet alhaista keskiarvoa, mutta sehän on paras mitä olen koskaan saavuttanut :)

Eerik
Tarkastusikkuna oli tietääkseni vain siiven yläpuolella siipisalon kohdalla.
Vaijerinkiristimiä tosiaan oli Dr I:ssä neljä kappaletta. Laiskuuttani en niitä asentanut, tosin monessa näkemässäni mallissa ne näyttävät mittakaavaan suhteutettuina liian suurilta, joten kumpi parempi?
Potkurin napalevy on maalattu Revellin teräs sävyllä, mutta olisi voinut olla tummempikin

Jarno
runkoa moottorin takaa rungon alapuolelta on litkutettu likaiseksi ja takarunkoa on vanhennettu (liattu) ruskealla pastellijauheella. Valitettavasti tämä ei oikein näy kuvissa. Halusin säilyttää koneen yleisilmeen kuitenkin siistinä, olihan se Punaisen Paronin kone ja varmaankin hyvin puunattu.

terveisin
Jari
Minun silmiini tämä on taideteos! En keksi mitään kritisoitavaa vaan paljon kehuttavaa. Huomaa että olet perehtynyt aiheeseen kunnolla, malli on toteutettu niin huolellisesti. Todella upea malli klassikosta!
Olvatko laskutelineen tuet mielestäsi tosiaan liian pitkät? Muistan, että tästä käytiin aikanaan polemiikkia netin kangaspuumallarien keskustelupalstoilla ja muistaakseni voitolle jäi kanta, että tuet ovat kutakuinkin oikein. Stephen Lawson tosin taitaa neuvoa lyhentämään tukia…

t. Mikko
hei Mikko,
Stephen Lawsonin mukaan laskutelineet todella ovat hieman liian pitkät. Itsekin epäilin väitettä aluksi, mutta useita sopivista kuvakulmista otettuja valokuvia läpi käytyäni päädyin samaan johtopäätökseen.

t. Jari
Mallihan on erittäin siististi tehty.
Koska en itse tee 1:48 malleja, on muu arviointi vaikeaa. Haluaisin kuitenkin sanoa, että propelli näyttää liian kliiniseltä. Missä on se puumaisuus?
Uskomattoman hienoa jälkeä. Ainoa moitittava asia tässä on se, että katsoin näitä kuvia tehdessäni omaa samanaiheista Fokkeriani, jolloin tahtoi horjua usko omaan tekemiseen. :D
Hieno Fokker. Asiallinen sivusto taustoista myös!
YT
Kalle