Pienoismallit.net

Fiat g.50

Suomi hiivatti

Ensimmäinen ko. firman pienoismalli jonka olen rakentanut. Ei huono ei loistava. Ihan rakennettavaa muoviahan tuo on. Ihan ok detaljoitu joskin hyvin heikosti erottuvaa osittain. Ohjaamoon tuli resiini osia ja useita etsiosia. Mutta Fiatin tunteva tajuaa etteiväthän ne näy sieltä yhtään mihinkään. Maalattu ruskean osalta Revellin vesivärillä vihreät laikut Tamiyan maalia. Pohja Tamiyan maalia ja keltaiset Revellin emalia. Siirtokuvat sarjan mukana tulleet Inscalen valmistamat.

Kone kuvaa kesäkuussa 1941 Rantasalmella olevaa kersantti Sulo Suikkasen konetta. Suikkanen oli ainoa lentäjä joka onnistui ampumaan alas koneen Suomen historian pahimmassa ilmataistelussa täällä Ruokolahdella. Jos ihmettelet koneen kovin kulunutta maalausta niin maalausohjeissa sanottiin maalin olevan badly stripped. Kovastihan noiden Fiiujen maalit rapisi.

Kommentit

Kommee. Maalin maalausohjeissa sanoit olevan " Badly Stripped..huonosti riisuttu??
Olisiko se ollut badly striped..huonosti rajattu, raidattu..
Mene ja tiedä.
Jokatapauksessa ei löydä kyllä moitetta. Fiiju on yksi lempparikoneistani ja tämä taas yksi parhaimpia Fiat g.50:siä tällä sivustolla.. Hieno teos.

Kuluminen - säistys -myös miellyttää, kuten antennilankojen virittely.
Pienen pieni asia jää kaivelemaan: oliko kuomun metalliliitokset tämän väriset, vai kenties ruskeat tms.
T.T
Timo Rissanen kirjoitti:
Maalin maalausohjeissa sanoit olevan " Badly Stripped..huonosti riisuttu??
Olisiko se ollut badly striped..huonosti rajattu, raidattu..
"Stripped" tarkoittaa maalin poiskulumista ja -lohkeilemista.

Hieno malli.
Kyllä on makean kulahtanut fiiu,niinkuin oikeasti.
Kun katsoo valokuvia noin on asia.
Kuomu raamit ovat hiekan ruskeat tuossa ja kuluumaa.
Kuvassa no:4 sarjanumeron siirtokuva hieman kiiltää?
Pakoputkien nokivanaa voisi laitta tuonne alle?
Kerrankin kovia kokenut makarooni fiat,hyvin toteutettu ja maalattu.
Tyylikkäästi toteutettu Fiat. Kulumat näyttävät hyviltä ja sitähän tuo "badly stripped" tarkoittaa, että kovasti on kulahtanut maalipinta. Kaikenkaikkiaan hieno malli!
Kiitti kommenteista. Nuo kuomun raamit on maalattu ensin alumiinin väriseksi ja sitten ruskeaksi, kulutettu maalia sittemmin pois. Kyllä tuo pieni siirtokuva takarungossa hieman kiiltää. Tosin ne ketkä on asentaneet Inscalen kuvia tietää myös sen että joskus ne vaan jää hopeoimaan tekee mitä tahansa. Sama lakka se on tuonkin alla. Valaistus syö tehokkaasti tuosta pohjakuvasta nuo pakokaasujäämät. Valokuvan perusteella vielä tein tuon ruongon alaosan tummuneeksi mut ei nyt näy.
Molskis Puaavo!! Komeen "Viiatin" oot rakentanut. Muutama pikku seikka otti minun silmään ei mitään vakavata, mutta tuompa tässaä ne julki ;) Laskutelineitten kuilut ovat ehkä pyöriin nähden liian matalat? ja tosiaan nuo kuomun raamit sekä tuo pohjan viimeistelemätön kaiverrus. Muutoin malli on tosi karkki:) Hienoa kun mallarit laittaa malleja tänne näytille, että me "nirppanokat" saamme arvostella niitä :) Itse en laita mallejani tänne kun en kehtaa en sen takia,että pelkäisin arvostelua vaan sen takia ettei toisilta mallareilta pääse itku kun mies rakentaa noin huonoja malleja ;)
Terve Paavo,
säistys ja värit kohdallaan.Ilo silmälle!
Mikko
Taisto tave Sorola kirjoitti:
Laskutelineitten kuilut ovat ehkä pyöriin nähden liian matalat?
Oikeassa Tave oot. Ovat aika paljonkin liian matalat. Ei muuta kun pistät vaan rohkeesti malleja näytille.
Kiitos paavo kannustuksesta! Ehkäpä sekin päivä koitaa kun saan valmiiksi sellaisen mallin minkä kehtaa laittaa esille :)
AJ 5.11.2013 11:12 Vastaa lainauksella
Moi Paavo,

Edellä olevia kehuja kompaten, saitin parhaita Fiat G.50 lekomalleja, ellei peräti jopa paras. Erittäin hieno Fiat! Parhain terveisin, AJ
Hienon hiivatin olet tehnyt. Sopii minun silmilleni. Taattua Paavo-laatua. Tave, laita vaan mallejasi näytille. Ei minun mielestäni huonoja malleja ole olemassakaan, vaan kehittyviä malleja ja loistavia malleja. Me ollaan sinun kanssa, Tave, niitä ehken kehittyviä mallareita?! :):):)
Liikutuksen kyyneleet valuvat Seppo poskiani pitkin ;) Kiitos kannustuksesta. Kyllä olisi tarkoitus laittaa tänne kunhan saan sellaisen valmiiksi ;) Just oikein kirjoitettu, että ollaan kehittyviä mallareita sillä eroituksella, että sinun ei paljoa tarvitse kehittyä kun olet nääs jo huippu mallari ja muusikko :) terv perästä tullaan ainakin muusikkon …:)
Kuin myös kiitos sinulle Tave! No, nythän tää meni keskinäisen, jatkuvan kehumisen kerhoiluksi..ehe…ehe..ain hauskaa olla pittää…ei maha mittäää…

terv. Tynkä-Karjalan banjon soittaja Seppo
Kiitos ja loiskis! No kukas sen kissan hännän noistais jollei me kissat ite Seppo.

terv. Suur-Salon Tave :)
Kyl se Paavo osaa näitä malleja rakentaa, kaunis kone. Tykkään noista maalittomista kohdista hyvin toteutettu, itsellä kesken vielä Pacificin valmistama Hawker hurricane, ihan ok valmistaja kuten säkin sanoit.