Pienoismallit.net

Hawker Typhoon Ib

Airfixin sarjasta rakennettu Hawker Typhoon Ib. Kaiken kaikkiaan mukava rakennettava, vaikka pientä sovittelua siipien kanssa olikin. Sarjan hinta-/laatusuhde on mielestäni kohdallaan. Ehkä rungon uppoviivoitus on hiukan liian raju. Malli on maalattu Tamiyan ja Mr. Hobbyn maaleilla käyttäen ruiskua ja osin pensseliä. Ensimmäinen vakavampi yritys maalata lentokonemalli. Kokeilin paneelirajojen esivarjostusta mustalla. Aika tuskaa tässä pienessä mittakaavassa. Haastavaa oli myös pintavärien maalaaminen, ettei varjostus häviä kokonaan näkyvistä. Livenä kylläkin näkyy paremmin kuin kuvissa.

Alusta on valokuvakehys johon on liimattu ruohomaton palanen. Muu rekvisiitta käsittää ukrainalaisen ACE:n tuotantoa olevan Tillyn. Lentäjä ja kenttämiehistö ovat Revellin tuotteita. Figuurien maalaukseen käytin Vallejon ja Andrean maaleja.

Kommentit

Oikein hieno lentokenttä. Nurmi liian yksi väristä ja ukkeleiden haalarit liian sinisiä ja autoon voisi laittaa käytön jälkiä. Itse lentokone on todella nätti !
Kuten edellä sanoi yksivärinen Nurmi,joitain jälkiä tuohon:typhonin pyörän jäljet,huoltoautojen?nyt on niinkuin olisi taivaasta pudonneet?
Tuohon pienen austiniin sarjanumero,onko se armyn vai Rafin auto?
Itse kone on tosi kaunis,hieman lisää nokea pakoputkiin.
Vaikka jotain pientä rekvisiitaa,pyörien pukit,laskuvarjo siivelle.
Makoisa dio muuten.
Kaunis typhoon,mutta kuten edellä sanotiin nuo muutamat viat.
Lisäksi typhoonin pyörän jäljet,huoltoautojen jäljet,pyörien pukit.
Lisäksi vaikka laskuvarjo siivelle?
Nyt kun katsoo niin kone on pudonnut taivaasta tuohon?
Rullaus jäljet?
Hieman lisää nokea pakoputkiin jälkiä.
Muuten mainio dio ja makeasti rakennettu typhoon.
Dioista en juuri osaa kommentoida, koska olen ihan ummikko niiden suhteen. Muut kommentoivatkoon.

Itse malli kyllä vaikuttaa erittäin hienosti toteutetulta. Rakentaja ei voi vaikuttaa siihen, että Airfixin paneeliurat ovat edelleenkin liian krouveja ja että muissakin ulkopuolen yksityiskohtien finesseissä olisi hieman parantamisen varaa. Tarvitsisivat ekstensiivistä modifiointia, joka ei tässä ehkä vastaa tarkoitustaan.

Ehkä litkutuspuolella olisi voinut tehdä hieman lisää.
Moi Tuomo,
nätti tehdasuusi taifuuni,hieman säistystä tekisi realistisemman vaikutelman..mutta hienosti toteutettu malli joka tapauksessa.
Nuo figut on aavistuksen kökköjä,mutta eipä tuohon skaalaan parempiakaan liene saatavana!
Mukava pikku dio,hieman heittäisin itse likaa kehiin piristeeksi,
Mikko
Enemmän säistystä minäkin kaipaisin,sekä koneelle että autolle.Samoin alustassa saisi olla enemmän vivahteikuutta.Eniten kuitenkin häiritsevät nuo aivan liian kirkkaan siniset mekaanikkojen haalarit ja lentäjän uniformu.Ei tuollaisia smurffeja RAF:n kentällä hyörinyt :)

Rakentamisen ja maalamisen osaat erinomaisesti kuitenkin.
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/86/70/108670.jpg[/img]
Hienosti rakennettu Tiffy! Maalauskuvio on onnistunut mallikkaasti ja pieni dioraamahan antaa malliin kummasti lisäpotkua. Likaaminen ym. säistäminen ja sen määrä on makuasia, mutta menee mun mielestä ihan kivasti tälleen suhteellisen puhtaanakin. Minulla on itselläkin Typhoon työn alla, joten tästä on hyvä ottaa mallia. Hyvä kokonaisuus!
Kiitoksia kommenteista. Liian kirkkaan sinisiä ovat asusteet, ei käy kieltäminen. Oli sellainen kutina tosin jo maalatessa, mutta sattui olemaan ainoa pensselitouhuihin sopiva sininen maalausinspiraation iskiessä. Onneksi porukka on sen verran hentoisesti alustassa kiinni, että pääsee värjäilemään uusiksi, jos sille päälle sattuu. Tuo mallin säistäminen/vanhennus noudattelee itseäni miellyttävää linjaa, eli hyvin vähän kulahtanutta. Jotenkin sellainen rankempi käsittely ei vaan onnistu tyydyttävällä tavalla. Autoa tosin olen hiukan pölytellyt kuvien oton jälkeen.

Tuosta Airfixin hinta-/laatusuhteesta sen verran vielä, että kun näitä saa halvimmillaan kai kahdeksalla eurolla, niin se on melkoisen kohtuullista. Sitä ei tietotaitoni riitä arvioimaan, kuinka lähellä esikuvaansa olevan malli sitten saa. Mutta suhteessa osien lukumäärään, laatuun (lukuunottamatta noita paneeliuria) ja yhteensopivuuteen hinta on hyvinkin edullinen.
Oikein nasta viritys pienin puuttein. Ne on käsitelty jo aiemmin. Pidän kovasti sekä Lekosta, että Huoltoautosta.
Paneeliurat on tässä mainittu muutamaan kertaan. Yksi keino on kitata "ojat" umpeen ja kaivertaa hillitymmät tilalle. Paljon työtähän toimenpide vaatii ja samalla on varottava tuhoamasta muita pintadetaljeja. Mutta, jos omaa silmää leveät urat vaivaavat, kannattaa ko. toimenpide tehdä. Erimuotoisille luukuille on myös saatavana sabluunoita.
PhantomII 6.11.2013 13:01 Vastaa lainauksella
Nätti kone tuo Typhoon. Mallina myös ihan kaikin puolin onnistunut. Minä en myöskään kommentoi muuta rekvisiittaa sen kummemmin.

Kaikki eivät halua malleistaan käytetyn näköisiä vaan enemmänkin vitriinimalleja joten sekin puoli on rakentajan itsensä päätettävissä, eikä se kuitenkaan vähennä (tai lisää) valmiin mallin todenmukaisuutta.

Kun olemme päässeet eroon Matchboxin uppo-ojista, ryhtyi Airfix toteuttamaan malleissaan tätä samaa metodia, tosin hiukan leveydeltään pienemmällä mutta syvyydeltään vielä ankarammalla detaljoinnilla. Noh, ihan huippumallia ei tähän rahaan saane, näihin on tyydyttävä.