Pienoismallit.net

Spitfire mk viii

Aussi spitti

Tämä Icm :n spitti tuli aikoinaan ostettua heräteostoksena ja se on odottanut laatikossa kiltisti vuoroaan. Nyt oli sen vuoro valmistua. Aikamoista työntekoa tuo vaatii että siitä saa edes tuollaisen. Osat olivat purseisia ja lähes kaikkien osien kohdistus vaati jonkin asteista viilaamista ja hiomista. Toisaalta pintadetaljointi on tuon hintaisen mallin kohdalla hyvää. Tuollaista ei kannata ostaa aloittelijoille koska se jää todennäköisesti kesken. Malli on maalattu ruskean osalta Revellin vesivärillä ja vihreä on Tamiyan väriä. Sininen on sekoitusta Tamiyan väreistä. Siirtokuvat olivat hyvät. Litkuteltu ölljyvärein ja lopulta lakattu Tamiyan mattalakalla.

Koneen esikuvasta en valitettavasti onnistunut löytämään mitään tietoa. Ainoa tieto siitä on että se kuului Australian Darwinissa vuonna 1944 sijaitsevalle 54 laivueelle.

Aussikoneista ei liiemmin ole malleja näkynytkään.

Kommentit

Kyllä spitfire on spitfire oikea lady,maalaus onnistusnut hyvin,mutta siipien päissä irvistää sauma?
Myös pakokaasu vanat unohtuneet tai kadonneet naamiointi maalauksen kanssa?
Harvinaista ovat noi aussie lento ja muu kalusto täällä.
Itämaiden Icm spitti ei sitten ole helppo laaki,verta, hikeä,tuskaa sen saaminen kunnon Lady spittiksi.
AJ 29.10.2013 12:04 Vastaa lainauksella
Moi Paavo,

Hieno & kaunis Spitti, erityisplussaa Aussi-Spitistä.

Ko. koneyksilö Spitfire LF Mk.VIII, DL R, A58-300, RAF Squadron 54, 1944 [img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/85/70/108570.jpg[/img]
oli ensimmäinen valmistettu Spitfire LF Mk.VIII; 800 kpl:een Spitfire tilauserästä, joista valmistettiin Spitti VII ja Spitti VIII koneita - tämän lekomallin esikuva oli siis todellakin eka valmistunut Spitti VIII.

Spitti DL R, A58-300, tuhoutui 16.11.1944, kun sitä ohjannut W/O (Warrant Officer) RW Posse törmäsi toiseen Spittiin A58-364 Truscottin lentokentällä Länsi-Australiassa. Spitfire LF Mk.VIII A58-300 koneen jäänteet ovat yhä Australiassa muistomerkkinä suljetulla alueella ns. "The Posse Spitfire" Memorialina.

Aussi-Spittejä kutsuttiin Capstaneiksi, röökimerkin www.vintage-adverts.com/1940-Capstan-Cigarettes-Advert mukaan, lähinnä salaussyistä. Puolestaan A58 numero-kirjainyhdistelmä Aussi-Spiteissä oli Australian tyyppimerkintä Spitfire-lekoille. Yhteensä 251 kpl:tta LF Mk VIII Spittejä (A58-300/550) ja 159 kpl:tta HF Mk VIII Spittejä (A58-600/758) toimitettiin Australiaan sota-aikana. LF Mk VIII Spiteissä oli 1720 hv:n Merlin 66 moottori ja HF Mk VIII Spiteissä oli 1710 hv:n Merlin 63/63A moottori. Aussien RAAF operoi Spitfire Mk.VIII lekoja ensin 79 & 85 Squadroneissa, sittemmin 452 & 457 Squadroneissa. RAAF:n rinnalla brittien RAF operoi Spitfire Mk.VIII koneita 54, 548 & 549 Squadroneissa.

Spitfire LF Mk.VIII, DL R, A58-300 pienoismallisi esikuva oli siis Aussi-Spitti britti RAF:n 54. laivueessa (DL kirjaimet viittaavat juuri 54. laivueeseen) Livingtonessa, Australian pohjoisosassa elo-syyskuussa 1944.

Todellakin piristävä Spitti from the land down under - tyylikäs & kaikinpuolin onnistunut! Parhain terveisin, AJ
Kiitos jälleen kerran AJ.lle infopaketista. Mistä se oikein nuo tiedot kaivaa :) Empä tietenkään tuota linkittämääsi kuvaa aiemmin huomannutkaan. Tuo olikin mielenkiintoista et tuo oli eka valmistuserässään.
Hei Paavo,
hienosti kasattu ja maalattu erikoinen spit!
Jotenkin jään kaipaamaan kuitenkin säistystä ja jonkinlaista värien sävyvaihtelua,eiköhän Australian aurinko haalistanut niitä melko urakalla..
Mikko