Pienoismallit.net

Focke-Wulf FW-190 D-9

Big-Tail Dora

Focke Wulf 190 -hävittäjän D-malli on mielestäni yksi kauneimmista saksalaisista lentolaitteista toisessa maailmansodassa. Toisin kuin aggressiivisuutta huokuvassa A-mallissa, on D-mallissa jopa joutsenmaista siroutta havaittavissa. Malli esittää sodan loppuvaiheen D-9 tyyppiä, johon on asennettu TA-152 hävittäjän isokokoisempi puinen sivuvakaaja. Tiedossa on ilmeisesti kaksi koneyksilöä joihin tämä ilmeisesti osien puutteesta johtuva muutos tehtiin. Tehdas oli valmistautumassa TA-152 hävittäjän tuotannon aloitukseen.

Eduardin malli on todella isotöinen lukuisine muovi- ja syövyteosineen. Rakensin koneen luukut kiinni, joten useita osia jäi vielä käyttämättä. Siitä huolimatta kone ei ollut sieltä helpoimmasta päästä. Tässä mallissa kokeilin ekaa kertaa ruiskumaalausta, ja vaikka se ihan hauskalta tuntuukin, ei se ole oikotie onneen. Paljon piti maalata uusiksi ja halpisruiskukin hajosi totaalisesti mallin loppumetreillä. Malli on maalattu Lifecolorin ja Humbrolin maaleilla. En tiedä maalisävyjen tai maalauskuvion autenttisuudesta, mutta noudatin Eduardin ohjetta sitä tehdessä. Korostin hieman paneelirajoja, tein kulumia kuivapensselöinnillä sinne tänne ja kevyesti myös säistin muuten konetta. Spinnerin spiraalin siirtokuvan onnistuin mokaamaan KAHTEEN otteeseen, eli se jäi tekemättä. Viimeistelin mallin Vallejon satiinilakalla.

Malli ei ollut sieltä helpoimmasta päästä, mutta kivasti se omasta mielestäni meni nippuun pienen vaivannäön jälkeen. Pintakäsittelyssä on vielä paljon parantamisen varaa, joten harjoitukset jatkuvat! Kommetteja otetaan mielellään vastaan!

Kommentit

Terve Janne!
Hyvin rakennettu ja maltillisen mukavasti säistetty Dora!
Tämä konetyyppi on mielestäni kaunein koskaan tehty lentävä vekotin,tosin alkuperäinen peräsin pukee sen ulkomuotoa paremmin..
Mutta ehdottoman mielenkiintoisen yksilön olet valinnut.
Eduard on selvittänyt naamiokaavion oikein,mutta ainoasta koneesta tunnetussa yläviistosta otetusta kuvasta tulkitsisin siipien vaaleamman värin hieman toisin.Ainakaan kontrasti ei ollut noin iso.
Ainoa mistä voin varmasti sanoa on värirajojen liiallinen terävyys ja laskutelineitten kulma näyttää ehkä aavistuksen pystyltä..
Mutta hieno ja harvinainen Mimetallin tekemä isopyrstöinen!
Mikko
Moi Janne,
Eipä sulta ainakaan vastoinkäymisiä ole puuttunut tätä mallia tehdessä.
Ruiskumaalaus on onnistunut erittäin hyvin ensikertalaiselta. Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut malli.
t. Kartsa
Kyllä se on tosi linjakas tu FW 190 D-9,Clostermann sanoi se on ww 2 paras hävittäjä.
Liian myöhään ja vähän vaikuttataakseen tuohon ilmasotaan.
Nuo pakokaasun noet ovat hieman karanneet käsistä.
Tuo alapuolen maalaus on mukava monta erinväriä löytyy,rakennetiin niistä mistä löytyi ja sopii?
Hien ja tuskien taival tämä malli,tuo mustavalkoinen nauha perässä on hieman epätasainen alta?
Pirskatin kaunis linjainen surmanlintu,tuon kun näki tausta peilistä niin oli loppu lähellä.
Kiitos Mikko, Kari ja Eerik kommenteista! Värirajojen pehmennystä tulen seuraavissa malleissa opettelemaan. Nyt ne ovat tosiaan liian tiukat. Pakokaasuvanat hieman karkasivat käsistä, sen myönnän. Ehkä moottori käy liian rikkaalla ja huonolaatuisella polttoaineella :) Se piti vielä mainita että olen siipien ylä- ja alapintojen ristit maalannut, kun tuhosin osan noista siirtokuvista huolimattomuuksissani…
AJ 29.10.2013 10:44 Vastaa lainauksella
Moi Janne,
Kuten edellä jo kehuttu, hieno harvinaisempi isopyrstöinen Dora Ysi pienoismalli. Ehdottomasti yksi kauneimmista ja tehokkaimmista WWII propellikoneista. Hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ
Kaunis hyvän näköisen koneen olet saanut kasaan..vielä kun olisi pehmeämmät rajalinjat.niin avot! Mutta tosi upea ekaksi ruisku työksi.
Kiitos AJ ja Marko kommenteista!