Pienoismallit.net

Vanha kalastaja

ja vihainen sellainen

Nyt oli vuorossa testata veden tekemistä ja tämmöinen tekele siitä tuli. Paljon muuta pikku sälää tuli myös itse tehtyä tähän diohon. Tynnyri, kalat, sangot, puu, vaja, atrain, eväskori, puteli ja laituri on ainakin näin äkkiä muistellen itse väsättyjä mm milliputista, puusta, balsasta jne.

Diossa vähän eli tuossa rakentelun varrella. ei ihan suunnitelmassa pysytty. Alunperin oli puhdas joen ylitystilanne jossa toinen jenkki oli seuraamassa vesillelaskua. Mutta vähän elävöittääkseen tilaa siihen sitten laitoin vajan ja laiturin. vajasta tein sellaisen kalasta/työ pajan… niin sopivasti sitten oli jäänyt saksalainen sotilas aikaisemmasta työstä, joten se sitten tuli muokattua tuommoiseksi vanhaksi äkäiseksi kalastaja ukkeliksi joka lähettää murhaavia katseita jenkkiin , joka tulee rikkomaan rauhallista kalastustuokiota.

Mutta tämmöinen tällä kertaa.. vielä seuraavaksi himatuikku loppuun ja sen jälkeen jos uskaltaisi ottaa jonkun valokuvan perustuvan dion työn alle, kun näitä eri elementtejä on nyt paljon erilaisia kokeiltu.

ps. vaikka idea on omasta päästä..niin tässä on oikeasti myös minun päästä jotain. Eli hius ongen siimana.

Kommentit

Aivan uskomattoman hyvin onnistunut dioraama johon on liitetty siviili vanhus joka yrittää rauhassa saada ruokaa itsellen onkimalla ja sitten tuo sotilas joka tulee häiritsemään vanhuksen kalastus rauhaa. Dioraamaan laitetut yksityis kohdat on uskomattoman hyvin onnistunut/toteutettu ja tuo siima idea on vallan mainio jos vain sattuu mallarilla olemaan pitkät hiukset. Minulla se ei onnistuisi kun on lyhyet hiukset :). Veden mallenus on kyllä todella todenmukainen. Vikoja en kyllä löydä näin hyvin todenmukaisesta mallista.
Hienosti tehty Dioraama. Vesi on todella elävän näköistä ja muutenkin viimeisen päälle jälkeä. Paha arvioida, kun en mikään dioraama tai figuurimallari, mutta onko tuon autokuskin naama vähän kalpea vai harittaako silmät vaan?
Wau! Kerrassaan mainio dioraama.Eipä tuohon oikein parannus ehdotuksia osaa antaa.Vesi loiskahtaa jenkkiläisen välinpitämättömästi hienosti mallinnettuna.Varsinkin nuo pikku yksityiskohdat näyttävät herkuilta.Tämä pitäisi nähdä ehdottomasti "livenä"
Tässä diossa voi nähdä myös ajankohtaista poliittista näkemystä.Kuvaako tämä nykyisiä USA:n ja Euroopan välisiä Trans Atlantisia suhteita?Jos näin on niin tuo kuski voisi olla silloin ruskea hipiäinen Afro-Amerikkalainen, Irlannin kautta jenkkien riveihin siirtynyt kersantti O"Bama joka ei paljon siviilejä sota hommissaan kuuntele.Vai kuunteleeko?
Uskomattoman hieno taideteos ! Lähes kuulemme kuinka vanha mies murisee kiukkuisena yksityisyytensä häiritsijälle ;) Vaikuttava kokonaisuutena. Dioraaman humoristisuus ihastuttaa meitä molempia :)
Kiitoksia Kommenteista kaikille…Lämmittä mieltä kun kelpaa.
Niko Lindström kirjoitti:
mutta onko tuon autokuskin naama vähän kalpea vai harittaako silmät vaan?
Kuski on kyllä ihan normi andrean kasvoväreillä maalattu. voi olla että liikaa valotti kameran asetuksia tai sitten kun tein tuosta kalastaja aika tumman jotta olisi ahvoituneen näköinen ukkeli joka päivät pitkä on ulkona. Kuskin näkee paremmin tästä kuvasta.
Kyllä on tosiian mahtava dioraama, ainoastaan onki olisi ohkaisempi nyt ei taivu vapa ,niin ooooohohohlllaaa.
Ja tuo käsi ote ongensta ei oikeen luista tuossa.
Kaikki pieni rekvisita istuu mainiosti tuossa.
Jopa tuo veden roiskaus on mahtava.
Jos kuski on Alabaman O'BAMA ja kalastaja entinen senegalin sotilas Oo-cacao Ba'naania vuosilta 1914-1918.
On huumoria parhaimmillaan.
Moi Marko,
upea idea ja mahtava toteutus varsinkin alustan ja kaikkien pienten detaljien osalta!
Tuo pappa eväineen on ihan ässä!!
Mikko
Jari Kolsi 28.10.2013 00:23 Vastaa lainauksella
Aivan upea dioraama! Saisi minulta kympin, mutta tuo verkkoviritys veden alla vähän häiritsee. Jos sen pitäisi kuvata vedessä olevaa kalaverkkoa, niin miksi se sitten tunkee vedestä pois? Näin se näyttää kyllä enemmän synttärikakun alla olevalta pitsipaperilta. Mutta kuten sanoin, sekä ajopeli, onkimies, että vesi on PERFETTAMENTE! Well done! Senegalin sotilas?? What the heck…
Kiitoksa Eerik, Mikka ja Jari kommenteistä.
eerik oksanen kirjoitti:
Kyllä on tosiian mahtava dioraama, ainoastaan onki olisi ohkaisempi nyt ei taivu vapa ,niin ooooohohohlllaaa.
Ja tuo käsi ote ongensta ei oikeen luista tuossa.
Tuossa vaiheessa ote onkin jo kohta minä kumautan ote..kele kun häiritsee mun fisustus hetkeä.
Jari Kolsi kirjoitti:
Jos sen pitäisi kuvata vedessä olevaa kalaverkkoa, niin miksi se sitten tunkee vedestä pois?
Itse asiassa se ole osa diota vaan kehystä… vähän kalastaja henkisempi kehys kuin puualusta. Tämä vielä keksiä kun pohjia tehdessä tapahtui vahinko. Osa vesiaineesta karkasi altaasta ulos ja puualusta kostuessaan vääntyi u-muotoon. joten se peittää sitä virhettä. Mutta toisaalta olen nykyisin yrittänyt vältää perinteistä taulu/pelkkkä puukehystä. Mutta tämä kyllä luonossa näyttää paremmalta ja kalastaja henkeen sopivammalta.
Upea dioraama! Tässä on idea ja toteutus kohdallaan. Harvinaisen häijy ilme tuolla kalastajalla, ja ihan syystä! Upeaa detaljointia kaikkine pienine yksityiskohtineen, ja tuo vesi roiskeineen on hienosti toteutettu. Erittäin hieno kokonaisuus!
Dioraama pursuaa kivoja yksityiskohtia ja tuo verkkoviritelmä kehyksenä toimii hyvin ja tosiaan tuo uutta henkeä kokonaisuuteen. Ajoneuvojen liikettä on monesti vaikeaa toteuttaa mutta tässä se on onnistunut. Harmi vaan että kaikki hienot työkalut ja fiilauspenkki jäävät nyt piiloon vajan taakse sillä dioraaman oletettu etupuoli on kuitenkin tuo vesialue.
Kiitoksia Janne ja Toni kommenteista.
Toni Jussila kirjoitti:
Harmi vaan että kaikki hienot työkalut ja fiilauspenkki jäävät nyt piiloon vajan taakse sillä dioraaman oletettu etupuoli on kuitenkin tuo vesialue.
Mutta eihän sitä voi jättää aivan tyhjäksikään… muuten vaivaa mieltä vaikka onkin piilossa.

ja tuossa aiemmin unohtui mainita kiitokset Eerikille eväskori ja viinipullo ideasta. Matopurkinkin mallinsin mutta se oli sellainen pieni vanha peltinen purkki milliputista. mutta kaksi sellaista onnistuin särkeemään tehdessä joten olkoon madot nyt siellä eväskorissa.
AJ 29.10.2013 10:37 Vastaa lainauksella
Moi Marko,
Jälleen loistava dio pajaltasi; hyvä dynaaminen stoori, hyvällä idiksellä. Kuten edellä on jo viitattu, diosta saa sen mielikuvan, että jenkkisolttu tahallaan ajaa veteen juuri kalastajan kohdalta; selittää varsin hyvin kalastajan vihaisen ilmeen. Kerrassaan mainio toteutus - erinomainen dio! Parhain terveisin, AJ
Komia dio, vesi efektit ja itse järvi on onnistunut loistavasti. Hyvin oot saanut vangittua ukkelin hermostoneisuuden ilmeitä myöten, todella onnistunut kokonaisuus. Joskin onkivapa on ehkä turhan järeä.
Kiitoksia AJ ja Jarno.

Vähän jäi toi onki itseäkin hiritsemään , mutta ahneus iski saada tämä finitto. Sellainen vähän käppyrä käyrä onki antaisi vielä paremmin vauhdin tuntua ja että onki olisi liikkeesä. Mutta jos koiraa käyttäessä tulisi sopiva tikku vastaan niin helppo tuo olisi vaihtaa. Mutta jos antaisi tämän on nyt olla. Pääsisi vielä yhden kauan olevan himatuikunlopettamaan.
Viikonlopun reissuilta toipuneena nyt vasta hokasin tämän Markon uuden tekeleen.
Piti katsoa kuvat mióneen kertaan ja aina löytyi uutta. Nyt näyttää, että missään et ole mennyt pieleen. Ja ideanakin tämä on kuvaava ja siitä loistaa fiilis.
Vesi, ankka, figuurit, alusta, maalaukset, varjostukset, yms. saavat kyllä nyt täydet pojot.
Nimeä vain keksimään.
T.T
Ps. Povaan viikon malliksi…
Kaikkine yksityiskohtineen todella hieno työ. Ongen vaihtaisin, kun vain keksisin mikä kävisi rottinkivapajäljitelmästä tuohon skaalaan…
Kiitoksia kommenteista Antti ja Timo.
A Lappalainen kirjoitti:
Kaikkine yksityiskohtineen todella hieno työ. Ongen vaihtaisin, kun vain keksisin mikä kävisi rottinkivapajäljitelmästä tuohon skaalaan…
Eiköhän ne ongenvavat olleet haapaa aikoinaan, Niin ainakin minun ukkini teki. Kuori haapapuun ja viskasi sen liiterin katolle kuivumaan. Siitä tuli kevyt ja kestävä muutamassa viikossa. Siimana oli jotain punottua lankaa, jota käyttivät pitkässäsiimassa. Kohona joku pullonkorkki maalattuna punavalkeaksi painona oli litteä lyijypaino jonka ukki puristeli hampaillaan siiman ympäri. Näin 60-luvulla. Ja koukutkin oli vissiin itsetehtyjä. Muistan kun ukkini teroitti niitä pienellä liippakivellä. Mutta kaloja saatiin Siilinjärven Ahmonlammesta paljon.
Tuo4/6 kuva kertovat paljon malliin panostuksesi, eli miten tarkkaan kaikki on tehty.. Jakoavaimet, sisäpuolen aitous yms. iskee isoilla volteilla PÄÄTÄNI.
OLEN KATSELLUT KUVAT JO MONEEN KERTAAN JA AINA LÖYTYY UUTTA.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Ota tämä mukaan vuosikokoukseen[/offpotic]
Pitää yrittää muistaa ottaa
Ja entäs tuo kalastaja; ilme kertoo ihmeellisesti "kunnioituksen" jenkkipoikaa kohtaan.
Tässä on elävyyttä ja fiilistä.
T.T
Onnittelut Viikon Mallista!!!!!!
Isot Onnittelut Viikon Mallin johdosta!!!
Onnittelut viikon mallista myös minunkin puolesta.
Komea on ! Onnittelu viikon mallista.
Upea viikon malli ! Onnea MALLARILLE ansaitusti :)

Anne ja Marko
Onnea viikon mallista!
Näin käy kun hyvä toteutus kohtaa hyvän idean..
Mikko
Kiitoksia kaikille! lämmittää mieltä kun on kelvannut!
hilu 4.11.2013 18:18 Vastaa lainauksella
Upee, ihana, mahtava - silmä lepää mukavasti!
AJ 5.11.2013 11:07 Vastaa lainauksella
Moi Marko,

Onnittelut viikon mallista - ansaitsit sen kyllä. Pajaltasi on pukannut upeita dioja jo pitkään. Parhain terveisin, AJ
Kiitos ja kumarrus AJ ja hilu.
Näin tämän äsken livenä kerhomme vuosikokouksessa ja eipä turhaan titteliä kyllä saanut. Markohan ei ole harrastanut mallailua vielä kovinkaan pitkään, mutta taiteilijaksi on kehittynyt. Kadehdittavaa työtä pienenpienine yksityiskohtineen, vesielementteineen, siima, kalat, ankat, kiintoavaimet yms.

Mutta silti dioraamaan ei ole tungettu liikaa mitään. Ja koko dio oiken henkii molempien figuureiden ajatuksia ja fiilistä.
T.T
Timo Rissanen kirjoitti:
Markohan ei ole harrastanut mallailua vielä kovinkaan pitkään,
Kiitos kiitos! onhan tuota jo uraa kertynyt 3-4 vuotta. Pikku-hiljaa skillit kehittyy ja välineet paranee.
Mahtava dio, onnitelut viikon mallista :0)
Onnitelut viikon mallin johdosta :)
Markollahan on hyvät kotisivut:
www.maailmapalaa.net/index.php/Etusivu

Ja Facebookissa mielenkiintoiset sivut, joita hän päivittelee jatkuvasti.

Kääkee kahtomassa:
www.facebook.com/MaailmaPalaa
Kiitoksia kommenteista Ykak ja Mikko!
SS 25.3.2014 20:27 Vastaa lainauksella
Ompas taas tehty välittömästi silmää mielyttävä dio, josta ei silti heti katsottava lopu. Tuohon kun lyö vielä näin hienon tarinan, niin lähtee taas hattu päästä.
Kiitos ja kumarus SS