Pienoismallit.net

JPS Lotus Type78

Gunnar Nilssonin musta-kultainen Lotus kaudelta 1977

Jostain syystä nämä Lotuksen musta-kultaiset rataohjukset ovat aina olleet mielestäni hienoimpia F1-autoja. Rakentamista odottavat vielä Lotus 97T ja Lotus 72E. Ja tietenkin syntisillä "tupakki-dekaaleilla" varustettuna…

Aion näihin kaikkiin JPS-Lotuksiin valita aihioksi tallin ns. 2.kuskin. Tai jos valitsen toisin, niin sitten valintakriteerinä on kuljettajan uran tai elämän "stoori".

Gunnar Nilssonin valitsin tähän siksi, koska hän menehtyi kivessyöpään tasan kuukausi ennen kuin olisi täyttänyt 30-vuotta. En tiedä olisiko Gunnar Nilssonista tullut koskaan F1 maailmanmestaria tai legendaarista kuskia. Mutta yhtäkaikki tuo kuoleminen sairauteen kesken nousukiidossa olevan uran johti siihen, että valitsin esikuvaksi hänen autonsa kaudelta 1977.

Kommentit

AJ 8.10.2013 11:48 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

"Lotuksen musta-kultaiset rataohjukset ovat aina olleet mielestäni hienoimpia F1-autoja." Samoin, juuri näin, tosi tyylikkäitä.

Huippuhieno JPS-Lotus Type 78 pienoismalli - upeaa työtä upealla alustalla; aivan ässä kokonaisuus! Enuff said. Parhain terveisin, AJ
Kappas vaan - enpä olisi muistanutkaan, että Nilsson ajoi Lotuksella samalla numerolla 6 kuin suuri idolini Ronnie Peterson.
Hieno ja nostalginen malli - hieman jäin kaipaan kuvia moottorista - Tamiyan formuloiden mallisarjoissa kun nuo moottorit ovat aika yksityiskohtaisia.
Sorry, Raimo! Moottoripuolelle tuli tehtyä ISO moka - joten painnaan peittoa päälle niin ei näy…
Onhan se "Super-Swede" Ronnie allekirjoittaneenkin suuria idoleita; ajattelin että teen tuon odottamassa olevan Lotus 72E:n juurikin Ronnie-boyn ajokiksi…
paavo p. 9.10.2013 00:16 Vastaa lainauksella
Hieno on :-) . Milläs maalasit. Näkyy mustan maalin heijastuksissa vähän epätasaisuutta. Oisit pannu vielä kunnarin kapyysiin, tuossa rakennussarjassahan tulee kuski mukana.
Hieno Lotus komealla maalipinnalla varustettuna. Mukava nähdä myös säistämättömiä kilpureita :). Hyvin tehty malli kaikenkaikkiaan, no ehkä takakumit vähän kiiltelee, mutta eipä se juurikaan pistä silmään. Hieno malli.
Kaikki mallini ovat maalattu Tamiyan akryyleillä ja pensselillä… Paavolle: tässä paketoinnissa ei ollut mukana kuskia…
Maalipinnan epätasainen heijastus ja takarenkaiden kiiltelyt johtuvat todennäköisesti kuvaukseen käytetystä valaistuksesta. Koska originaalissa eli mallissa ko. ongelmia ei näy (ei ainakaan allekirjoittaneen silmille…)
paavo p. 9.10.2013 18:30 Vastaa lainauksella
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Maalipinnan epätasainen heijastus ja takarenkaiden kiiltelyt johtuvat todennäköisesti kuvaukseen käytetystä valaistuksesta. Koska originaalissa eli mallissa ko. ongelmia ei näy (ei ainakaan allekirjoittaneen silmille…)
Saattaapi se vika löytyä minun silmistäkin :-) . Hienot maalaukset kuitenkin noin pensselillä.
Tämän aikakauden formulat ovat kyllä upeita laitteita ja olen myös aina pitänyt tuosta JPS-kuosista. Itselle tuo musta-kulta väritys taisi jäädä parhaiten mieleen Robert Lappalaisen Mustangista. Plussat aiheen taustoihin paneutumisesta ja teknisestä toteutuksesta, jos ja kun on kauttaaltaan pensselöity, wau!
Mikko, kyllä se on kauttaaltaan pensselillä vedetty. En edes paukkupulloja omista, vaan kaikki mallini on ja tulee olemaan pensselöityjä.
Ja kiitokset kommentistasi! Lämmitti mieltä!