Pienoismallit.net

"Sturmi"

Ps.531-19 "Marjatta"

Allekirjoittaneen näkemys suomalaisesta Sturmista heinäkuussa 1944 Karjalan Kannaksella. En lähtenyt tekemään mitään isompia muutoksia tuohon Tamiyan sarjaan. Kyljen tukit hankin kesämökiltä… Ovat uskottavammat kuin Tamiyan muoviinvalamat.
Tyylilleni uskollisesti malli maalattu Tamiyan akryyleillä pensseliä käyttäen. Samaten mallille lisätty alusta on "allekirjoitukseni".

Kommentit

Näyttää hyvältä kokonaisuudelta, varsinkin alusta on omaan silmään oikein kivan oloinen. Tuo lakattu puupinta yhdessä nurkassa on kiva idea. Kelpaisi omaan hyllyyn pölyttymään =D
AJ 7.10.2013 11:13 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Komppaan Tonia edeltä, hyvältä näyttää kokonaisuus, Sturmi on yes ja alusta tosi bueno. Yllättävän paljon ja hienosti alusta tuo pienoismallia esille. Erittäin piristävä Sturmi kaikinpuolin - hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ
Kyllä on tuo sturmi ,ilman lisäosia ihan hyvä,perus tamiyaa.
Mutta erikoismainita ja plussaa tuosta dion pohjasta,tosi näyttävä tuossa.
Kun laitaa hieman vinoon hyllyyn,niin näkyy tekstikin.
Varmasti kaikki kasvit tulee kesämökiltä myös?
Kiitokset kaikille kommentoijille tähänastisista lämpimistä sanoista. Kuten jo tuossa esittelyssä totesikin, niin en ole pyrkinyt mallissani mihinkään pilkuntarkkaan täydellisyyteen. Malli on tehty kuvaamaan yleistasolla jatkosodan viimeisen kesän Sturmia.
Ja Erikille - kyllä maa-aineksetkin on "ryövätty" kesämökiltä.
Sen verran täytyy vielä jatkaa että tuo alusta on itseasiassa sen verran hyvin onnistunut että itse en edes huomannut etsiä mahdollisia virheitä itse mallista, joten onko alusta onnistunut liiankin hyvin kun vie huomion itse mallista? Vaikka tuskinpa mallissa virheitä on, ainakaan kasaajasta johtuvia. Ja jos mallin valmistaja on siihen virheitä halunnut niin mielestäni sellaisista ei edes saisi rokottaa, paitsi jos tehdään historiallisesti tarkkaa vaunua tietyssä tilanteessa(jossa kai jo pitää sitten mallintaa maalin rapistuminenkin kuin esikuvassaan)…

Jotenka siis yhä aivan loistava tapaus.
Komea kokonaisuus … hyvää mallinrakennusta, alustan upea hyödyntämistä persoonallisella tavalla ja palanen maastoa elävöittämässä kokonaisuutta… sittä on hyvät mallit tehty ****
Nätti sturmi, alusta tuo mukavasti eloa malliin ja on pirun tyylikäs. Kyllä suoraan laatikostakin saa hienon sturmin tehtyä ja on mukavakin rakennella ilman suurempia paineita. Kasvillisuutta oisi voinut hieman sävyttää eri vihreillä, tankkiemman kun olisit vielä laittanut tuohon niin se olisi siinä. Mutta maku asiahan se on ja voihan se olla huollossakin:)
TankkiEmma on jossakin työhuoneen lattian/pölynimurin pölypussin uumenissa… Eli se siitä!
Kasvillisuutta en lähtenyt erikseen sävyttämään; ne ovat nyt siinä sävyssään minkä luontoäiti on niille luonut ;-)
Ihan kivan näkönen.

Yksi pikku asia tosin hyppää silmille. Lataajan kk-kilpi ei pysy pystyssä (tämän mallisessa lataajanluukussa) ilman että luukut olisivat auki.

andreaslarka.net/ps531026/53102618.jpg
Jaakolle: OK! Kiitos tiedosta… Pitääpi tuo kk-kilpi kaataa.
Moi Petri,
hieno,uskottava ja realistinen sturmi!
Ja alusta hieno,jotenkin tutun näköinen..
Mikko
Olipa upea ilmestys livenä nähtynä tämä! On nämä mallit aina miljuuna kertaa paremman näköisiä aina livenä. 4 tuli annettua silloin kun tuli sivuille. Mutta olisi ansainut vielä ainakin sen puolikaan.
Kiitokset kaikille kommentoijille. Todella mukavaa kun saa positiivista palautetta.
Tämä on hieno Sturmin malli.Ei ole mukamas vaan kerenny aiemmin kommentoimaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.Livenä tosiaan paljon paremman näköinen kuin kuvissa. Näyttää siltä että,digikuva voi myös "valehdella " enemmän kuin tuhat katsetta suuntaan jos toiseenkin.Jalustan toteutus kyllä näppärän hyvä.
Well done Petri.