Pienoismallit.net

Das Reichin Tiikeri

Täällä valmistui ryhmärakentelu 48:n malli, AFV Clubin sarja oli nopea rakentaa kun ei tullut käytetyksi aftermarket osia. Pieniä korjauksia tein jotka vastais esikuvaa, telanvetovaijeri pois ainoastaan kiinnikkeet, asekilven lisäpanssari ja "kampi" etukannelle…Mun näkemykseni Tiikeri S33 olis tällainen kelta-vihreä ja harmaata näkyy joissain kohdin lähinnä vihreän seassa. Maalattu Ak:n akryyleilla.

t:Heikki

Kommentit

AJ 7.10.2013 09:51 Vastaa lainauksella
Moi Heikki,

Hienosti rakennettu, maalattu ja viimeistelty DR:n S33, hienon näköinen - mutta sitten rakentavaa kritiikkiä, AFV:n maalausohjeisiin ja siirtokuviin ei kannata luottaa 100%; kts. vaikka tiger1.info/EN/AFV-early-tiger-decals.html

DR:n Kurskin Tikruista oli jo taannoin paljonkin puhetta, laitoin läjän valokuvia juuri tuosta DR:n S33 vaunustakin. Ennen Zitadellen alkamista kaikkiin Das Reichin Tiger I vaunuihin maalattiin punaisenruskeita (Rotbraun) RAL 8017 ja oliivinvihreitä (Olivgrün) RAL 6003 spotteja - tuolloinhan pohjana kaikissa vaunuissa oli jo keltainen perusmaali (Dunkelgelb) RAL 7028; jokaisessa riittävän isossa ja selkeässä mv-kuvassa S33:sta erottaa tricamon. Das Reichilla oli 14 kpl:tta Tiger I Early vaunuja Kurskissa 1.7.1943. Vaunut uudelleennumeroitiin 20.5.1943 S-tunnuksille seuraavasti S01, S02, S11-S14, S21-S24, S31-S34. S33 oli Fgst.Nr. 251220, Tiger I Early model, late type vaunu, jonka vanha tornitunnus oli 831 ja uusi tornitunnus Kurskissa oli S33.

Oiva lisä ja tyylikäs Tikru I ryhmikseen. Parhain terveisin, AJ
Erinomaisen hyvin sama ulkoasu/fiilis kuin valokuvissa esikuvasta Kurskissa. Progressiivinen pölyisyys alhaalta ylös 9+. Maan väri teloissa hieman liian punaista pyörien likaan nähden, mutta lienee näköharha?
Me like!

Todella miellyttävän näköinen malli jossa kaikki on harmoniassa! Kaikki on hyvin tehty, erityisesti vanhennukset. Kuten aikaisemminkin sanottiin tuo rungon pöly on hyvin tehty ja näyttää tosi aidolta.

Esikuvasta en osaa sanoa mitään, kun en tunne näitä yksilöitä.

Bravo!
Heikki R 7.10.2013 17:20 Vastaa lainauksella
Kiitän arvosteluista, kuva jonka löysin vaunusta 831 näyttää olevan sama kaavio kuin S33 samoin S22 hyvin samanlainen, joten päädyn tällaiseen ratkaisuun mun käsittääkseni olivat alkujaan harmaita?… Niinkuin on usein todettu esikuvan tekeminen vaatisi paljon sitä tietoa ja värikuvia varsinkin.

t:Heikki
ohh je aime cette chat,tosiaan kokonaiskaunis tiikeri, maukkaasti säistetty ja vanhennettu.
Vain pieni erehdys camossa ,ei hätää.
Luulin 1/35 eksi mutta että 1:48:si ,sopivan kulunut ja ravattu malli.
kuten edellä sanotiin kuten aivan aito tiikeri kurskissa,sopiva kuva taakse ,hop musta valkoinen valokuva tuosta.
Moi Heikki,
hienosti rakennettu ja realistisesti maalattu ynnä säistetty tiikeri!Ja mittakaava lähellä sydäntäni..
Olen jonkun mystisen sakupanssarimoskiiton pureman saanut ja ensimmäinen on jo melko pitkällä..
Onko tamiyan tiikeristä mitään vastusta avf clubin vastaavalle ja käytitkö sarjan omia vai valmistajan toimivia teloja?
Hieno!
Mikko
Komia tiikeri, maalaus ja pintakäsittely on kyllä hienosti tehty. Kulumaa ja pölyä sopivasti, teloihin ehkä aavistus metallinkiiltoa. Mittakaavaan nähden hyvin onnistunut. Teloissa näyttääkin olevan kiiltoa,
Heikki R 11.10.2013 13:24 Vastaa lainauksella
Vastaan Mikolle, AFV Clubin muovin laatu on pehmeää vähän hankalaa hioa mutta osat meni hyvin kohdalleen. Telapyörästöön on ruuvikiinnitys joka kannattaa unohtaa koska ne voi liimata tulee tukevampi, telat ovat sarjan omat kumilenkit. Tamiyan 48 scalan malleista ei ole kokemusta, joten osaa sanoa.

t:Heikki

(Kotiuduin työreissulta ja olisi lomaa ei ole vapaa-ajan ongelmia.)
Kiitos Heikki,
todellakin komea tuo sun tiikeri!Olen hamstrannut pari tamiyan vastaavaa ja jahka saan ensimmäisen valmiksi niin täytynee hommata ihan vertailun vuoksi tuollainen avf club arvioitavaksi..Ja pahoittelut,tabletilla kun arvostelin niin lykkäs kolmosen vaikka tarkoitus oli neljä pojoa.Nää helkutan kosketusnäytöt:-(
Mikko
SS 15.10.2013 14:27 Vastaa lainauksella
Onpas todella tasapainoisen näköinen kokonaisuus. Silmää miellyttävä camo, johon onnistuttu loihtimaan juuri sopivat sääistykset. Telapyörät mukavan sottaiset, ja pakoputket näyttää sopivan kärähtäneiltä.