Pienoismallit.net

Ford Galaxie 1970

neliovinen pappamalli

Tämmösen neliovisen Fordin sain valmiiksi perjantaina. Malli on AMTn uusinta julkasu jossa tuli kaikeinmaailman poliisi sälää ja decaleita enemmän kuin laki määrää. Ite en edes miettinyt tekeväni tästä poliisi autoa vaan ajatuksena oli alustalähtien hyvinkin pappa mallinen toteutus. Sarjanahan tämä on erittäin yksinkertanen ,mutta en antanut sen häiritä kun joskus on vaan mukava rakentaa tämmönen simmpeli pienoismalli muutamilla detaljien lisäyksillä. Fordin rakensin suoraan laatikosta tulpanjohtoja ja lattian ja hattuhyllyn flokkausta lukuunottamatta. Maalina on Mastonin kilikali pullosta suihkutettu vihreä sävy jonka päälle on vedetty pari lakkakerrosta saman valmistajan kirkaslakkaa. Tätä en edes viittinyt alkaa kiillottelemaan miksikään älyttömän kiiltäväksi kun mielestäni kiilto oli pelkän lakkauksen jälkeen riittävä tämmöseen pappamalliseen Fordiin eli ei mikään matta muttei myös mikään ylikiiltävä show maalaus. Ei kai tässä muuta kerrottavaa ole joten olisi kiva kuulla kommentteja ja mielipiteitä tästä mallista.

Kommentit

Todella hieno Ford! Mistä hankit mallin? Vois itekkin rakentaa…
Hieno Amerikan laiva nappipölykapseleineen. Värivalintakin on aika osuva autenttisuuden kannalta. Kuvakulmat voisivat olla hieman monipuolisemmat. Vakaalla kädellä tehty malli.
Kiitokset Niilo ja Mika!

Niilo: Tämän mallin hankin Turusen Jarkolta kesäkuun alkupuolella. Ei pitäisi olla vaikea malli löytää kun on tänä vuonna uudelleen julkastu. :)
Matti Tirronen kirjoitti:
Tämän mallin hankin Turusen Jarkolta kesäkuun alkupuolella.
Tuleekohan Turusen Jarkko Fcma Openiin?
Kyllä näyttäis olevan tulossa. Eri asia sitten onko hyllyssä tätä mallia mutta toivotaan parasta. :) Ja onhan siellä muitakin kauppiaita joten voihan tämmönen Galaxie jonku muunkin valikoimista löytyä. ;)
PhantomII 7.10.2013 17:22 Vastaa lainauksella
Mukava nähdä 4-ovisia jenkkejä malleina. Yleensähän mallisarjat on tehty valmiiksi automallin kalleimmasta versiosta tai muuten vain ovat hiukan erikoisempaa settiä, ainakin sitten rakennettuina. Nämä "pappamallit" ovat kuitenkin enemmän sitä oikeaa Ameriikan-todellisuutta eli sitä mitä 1970 Jenkkilän kaduilla oikeasti/yleensä nähtiin. Tosin Galaxiekin edusti sitä kalleimpaa versiota 1970 Fordista, mutta kuitenkin. Lisää tämmöisiä.

Rakennusjäljessä en havaitse mitään sen kummempaa huomauteltavaa. Ehkä ajovalojen umpioita olis voinut yrittää saada hiukan elävimmiksi maalaamalla? Ei muuta kuin malli vitriiniin edustamaan todellista perheautoa (= johon perhe mahtui tavaroiden kera) ajalta, jolloin autot olivat autoja ja kuskit…
Yllä olevaan ei oikeastaan ole mitään lisättävää. Todella hienosti rakennettu Galaxie ja tosiaan mukava nähdä myös "Karvalakkimalleja" rakennettuina. Tällainen pitää siis joskus hankkia.
Kiitokset Phantom ja Niko!