Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf109E MITTARISTO

Eduardin valmistama mainio 1/4 skaalan "Eemeli-Mersun" mittaritaulu oli mukava rakennettava ja maalattava. Hieman erikoisemmaksi projektin teki se, että en käyttänyt tämän rakentamisessa ollenkaan muoviliimaa - vaan liimoina oli Gator´s Grip akryyliliima ja Scotchin valmistama pikaliima. Mallisarjassa oli mukana paljon metalliosia, joten tuota pikaliimaa tarvittiin niiden kiinnittämiseen.
Taulun kehys on hankittu Ikeasta.

Kommentit

Hyvä Raimo. Sait valmiksi sen, mistä kyselitkin.
Meinasin verrata sitä tähän: www.pienoismallit.net/galleria/malli_11269/ omaani, mutta kerkesin pakata sen jo tähän: www.pienoismallit.net/tapahtumat/2013/maalla-merella-ja-ilmassa-4/

Jokatapauksessa näyttää hienolta. Itsehhän lisäilin myös taustakuvan, jossa Mersut ajaa muodostelmassa..

Joitain eroja meillä on, mutta koetan niistä kertoa kunhan tuo näyttelymme on ohi.
T.T
Vaikken näiden päälle ymmärräkkään enkä paljon noista perusta niin tunnistan kyllä huolellisen ja hyvin tehdyn työn. Lentääkö tuokin nyt sitten roskiin? :)
Moi Raimo,
hienosti tehty mittaritaulu!
Mielestäni nuo kuvat ja tekstit kuitenkin rikkoo sen alkuperäisen esteettisen tasapainoisen kokonaisuuden,joka oli tyylikäs ilman mitään lisukkeita.Ei todellakaan pahalla,mutta se on minun mielipiteeni.
Mikko
Terse!! On erittäin upea mittaristo ja tuo kehys sydeemi kruunaa koko komeuden 10+
AJ 7.10.2013 08:47 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Onnistunut Bf 109E mittaristo! Komppaan Mikkoa siinä, että kokonaisuus olisi kenties parempi ja tasapainoisempi ilman kuvaa ja tekstiä varsinaisessa taustakehyksessä - tuo teksti Bf 109E instrument panel kehyksen alareunassa olisi sinällään riittävä ja hyvä tyylikäs pikantti lisä, mutta makuasioitahan nämä ovat lopulta.

Hieno mittaristomalli joka tapauksessa. Parhain terveisin, AJ
^ Kiitoksia kommenteista. Mittaritaulu on tuossa pahvipohjassa kiinni ihan vaan Erikeepperin voimalla, joten se on helppo myös irrottaa - olen nimittäin miettinyt sellaistakin mahdollisuutta, että laittaisin tämän Bf109:n mittariston isompiin kehyksiin yhdessä aikaisemmin rakentamani Mersun Bf110:n mittariston kanssa. Noh, saas nähdä …
Lähikuvia olisin toivonut.
T.T
Timo Rissanen kirjoitti:
Lähikuvia olisin toivonut.
T.T
Ööh - no eikö tuo viides ja viimeinen kuva ole tarpeeksi läheltä? Tuntuu turhalta ottaa lähikuvia esim. pölyhiukkasista, joita väkisinkin kertyy mallin pinnalle, kun sitä on n. kuukauden päivät räpeltänyt. Eihän pienoismallikisoissakaan malleja katsella suurennuslasin tai mikroskoopin avustuksella ;-)
Raimo Leino kirjoitti:
Eihän pienoismallikisoissakaan malleja katsella suurennuslasin tai mikroskoopin avustuksella ;-)
Paitsi ehkä Kuopiossa :) . Hommattiin niitä suurennuslaseja tämän vuoden Kuopion näyttelyyn 3 kappaletta kun näyttelyissä käyneet huononäköiset mummot ovat valittaneet aikaisempina vuosina että "eihän näitä näin pieniä malleja edes näe".
Raimo Leino kirjoitti:
Timo Rissanen kirjoitti:
Lähikuvia olisin toivonut.
T.T
Ööh - no eikö tuo viides ja viimeinen kuva ole tarpeeksi läheltä? Tuntuu turhalta ottaa lähikuvia esim. pölyhiukkasista, joita väkisinkin kertyy mallin pinnalle, kun sitä on n. kuukauden päivät räpeltänyt. Eihän pienoismallikisoissakaan malleja katsella suurennuslasin tai mikroskoopin avustuksella ;-)
Niistä pölyhiukkasistahan minä olisinkin todella kiinnostunut :D Mittarien pohjat ja neulat olisi ehkä kiinnostanut enempi, koska itelläni on tuo samainen… Vähän olisin vertaillut huippumallari Raimon teosta omaani.
T.T
Timo Rissanen kirjoitti:
Niistä pölyhiukkasistahan minä olisinkin todella kiinnostunut :D Mittarien pohjat ja neulat olisi ehkä kiinnostanut enempi, koska itelläni on tuo samainen…
Juu - ei ne pölyhiukkaset kiinnosta ketään - mutta ne kuitenkin tulevat korostuneesti mukaan niihin lähikuviin ja pilaavat mallin yleisvaikutelman. Siis omasta mielestäni.
hynkkeli 13.10.2013 19:59 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää mittaritaulu, kyllä tuota kelpaa seinällä esitellä. Kaikki nuo muut jutut kehyksiä lukuun ottamatta huonontaa kokonaisuutta, ikävä kyllä. Ja tuo alimmainen plakaattikin voisi olla suomeksi, tai sitten mittaritaulun kotimaisella, eli saksaksi.

ja pölyhiukkasista, sekä koiran tahi kissan karvoista, tuskin on kukaan kiinnostunut, mutta lähikuvat olisi silti poikaa. Pyyhkäisee pölyt pois ja räps vaan ottaa kuvan. Kyllähän sitä pienoismallinäyttelyissä voi nenä mallia hipoen niitä katsella, ja nyt ei olla edes näyttelyssä, vaan valokuvin esitellään malleja..
Eli ei mitään huomautettavaa mittaritaulusta, jälleen kerran hyvää työtä!