Pienoismallit.net

'53 Hudson Hornet.

"Twin H Power"

Tämä Hornetti valmistui Tikkakosken Näyttelyyn hyvissä ajoin näyttelyä edeltävänä iltana. Pohjana luonnollisesti Moebius Modelsin malli, jonka rakentelin täysin tehtaan kuosiin kaksivärimaalauksella ja tietysti Hudsonin omalla kutoskoneella. Sarja on todellakin hankkimisen arvoinen, tämänkään rakentelussa ei mitään isompaa ongelmaa tullut vastaan. Lisää rakentelujuttua uusimmassa (2/2013 Vitriinissä).

Kysymyksiin toki vastaillaan ja palautetta saa muutenkin laittaa.

Kommentit

Ai ai kun on kaunista karkkia 50-luvulta! Ainahan se on hieno hetki, kun mies kävelee autokauppaan tarkoituksenaan ostaa uusi auto - varsinkin 50-luvulla Suomessa tällaisen uuden "jenkin" ostamiseen oli oikeasti mahdollisuus vain hyvin harvoilla kansalaisilla. Raskaat 40-luvun sotavuodet kokenut isänikin kertoi haaveilleensa omasta "jenkistä" - vaan haaveeksi tuo todellakin aina hänelle jäi - isä joutui tyytymään itärautaan - hänen ensimmäinen oma autonsa 60-luvulla oli Pobeda.

Niin sitä yritän sanoa, että voin vaan kuvitella fiiliksiä, kun 50-luvulla käveli autokauppaan sisälle (tai pihalle) - ja siellä oli myytävänä tällaisia Hornetin kaltaisia kaunokaisia.

Olet rakentanut hienon ja nostalgisen automallin, joka ilmeisesti kuvaa "tehdastuoretta" biiliä - foilauksetkin ovat onnistuneet hyvin - tosin joissakin kohdin ehkä hieman näkyy suoran rajan sijaan lievää "röpelöisyyttä" - jopa minäkin erotan tuon vuonna 1956 syntyneillä silmilläni ;-)

Tuo auton pinnan maalaus on myös "silmäkarkkia" - hienosti olet onnistunut.

edit: siis myykö näitä Moebiuksen malleja joku firma Suomessa?
Nätti kun sika pienenä. Ja puhdas kuin tehtaan hihnalta tullut. Vaikka konepelti ei istukkaan ihan nappiin, niin malli hivelee simmuja.
Muutkin mallisi tsekkasin läpi ja upeita ovat.
Miten olisi tuoda niitä näytille?
Tänne kaivattaisi autojakin:
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2013/maalla-merella-ja-ilmassa-4/
Raimo:Banzai Modelsilta Turuust on löytynyt hyllystä.
Kiitos!!

Olen vahvasti samaa mieltä Raimon kanssa, hieman eri fiilis olisi mennä autokauppaan, jos siellä olisikin tämän aikakauden autoja verrattuna nykypäivän autokauppaan, jossa on vain muovisia, kananmunan mallisia Nissaneita :D.

Malli tosiaan on suoraan tehtaan linjalta tullut ilman mitään säistyksiä tai muita (Enhän mä osaa sellaisia tehdäkään :) ja muutenkin on jotenkin hauska tehdä näitä puhtaita laitteita). Foilaukseen en ihan tyytyväinen ole, mutta olen tehnyt huonompiakin. Ja foiliarkistahan kului noin puolet tähän malliin. :D

…Myös Mallistolla on ollut Hudsoneita hyllyssä, niin avo - kuin kovakattoisena versiona sekä myös tuona Stock Car kilpurina, joka itseltäkin löytyy hyllystä. Tämän hetken varastotilannetta en tosin tiedä.

Timo: Tuo Kuopion näyttely olisi mielenkiintoinen. Kaksipäiväisyys vain haittaa, eikä nyt ole kuljetustakaan kun faija on lauantain työjutuissa (Ajokortti-ikää odotellessa…). Lauantaina on sitten IPMS Open tuossa muutaman kilometrin päässä, joten sinne koitan mennä parin mallin kanssa ja sunnuntaina 1:1 kokoisten autojen näyttely Lahdessa. Mutta ensi vuonna voisi yrittää, nimittäin viime vuonna tuota tuli jo mietittyä että olisi pitänyt lähteä.
Erittäin siistiä jälkeä! Itsekin pitäisi tämä joskus rakentaa… Hirvittää vaa ajatuski jo foilaamisesta jota tuossa riittää. :)
Niko Lindström kirjoitti:
Olen vahvasti samaa mieltä Raimon kanssa, hieman eri fiilis olisi mennä autokauppaan, jos siellä olisikin tämän aikakauden autoja verrattuna nykypäivän autokauppaan
Niko moi

Oletko nähnyt leffan nimeltä Christine? Jos et ole, niin suosittelen. Toki kyseinen raina on lähinnä "pehmokauhuelokuva" - mutta pääosassa on hieno 50-lukulainen!
Kyllä on makea Detroitin mimmi BLUE LOVE,kyllä nuo autot tuolloin olivat autoja jonnekin 80:un alkuun.
Nyt ne on kerta käytö tavaraa kuten,runko kolari niin romuksi menee;
Tuollaisia on tosiian ilokatsella,tuo konehuonekin on kuin aito.
Kiitos kehuista!

Vesa: Listojen foilaus on kyllä melkoinen urakka, mutta kun sen saa tehtyä, niin kyllä palkitsee. Samoin kiillottamisessa on oma hommansa, kun tässä riittää noita muotoja jotka pitää ottaa huomioon kiillottaessa, ettei mene puhki.

Raimo: Juu Christine on tullut kelattua aika monta kertaa läpi. Hyvä elokuva tosiaan, eikä haittaa ettei se tosiaan ei ihan täysiverisestä kauhuleffasta menekään, kun niitä tulee harvemmin katseltua…

Eerik: Samaa mieltä, kyllä ennen autot oli tehty kestämään. Meidänkin perheessä '60 Impala Sport Coupe joka on ollut lähes samassa asussa vuodesta '87 on kestänyt todella hienosti ilman sen kummempia remontteja. Leimastakin läpi aina ekalla (Paitsi kerran kun katsuri jäi jarrutesteriin jumiin, ja katsastus oli kuulemma keskeytettävä).
Hienon Hornetin rakensit! Noissa foilauksissa on tosiaan hommaa oikeesti. Mitä värejä käytit?
Malli näyttää todella hyvältä, tässä on tosiaan foilattavaa ihan reilusti. Sarja itsessään oli myös mielestäni yksi parhaista mitä olen tehnyt. Mieli halajaa tuon oman tekeleen viereen sitä avo versiota jonka varmasti hankin kun kohdalle sattuu.
Kiitos Anderz!

Malli on maalattu Mastonin sprayllä suoraan pullosta ja lakka on saman valmistajan tavaraa myös. Värikoodit voin käydä myös katsomassa. Mastonit tuntuu toimivan aika hyvin ja ovat helppokäyttöisiä ja sitten kiillotus hoitaa loput epätasaisuudet ja tuo kiillon…

Juu minullakin on ollut suunnitelmissa hankkia sen avoversio tämän kaveriksi. Sarjan laatu on niin hyvä, että näitä rakentaa mielellään enemmänkin. Jos vaikka alkaisi tekemään tuota Stock Car Hudsonia seuraavaksi.
AJ 28.9.2013 16:46 Vastaa lainauksella
Moi Niko,

Ai että on kaunis - todella erinomaisen tyylikäs Hudson Hornet! Kaikki kehut taitaa olla yllä jo sanottu, mutta kehunpa vielä en gång till ihan varmuuden vuoksi: Huippuhieno viiden staran edestä!

Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ!

Silloin kun Hudsonin aloitin, niin tiesin että jos rakentaja ei ihan totaalisesti epäonnistu, niin tässä on ainekset onnistuneeseen malliin, koska sarjan laatu oli niin hyvä.
Mielenkiinnolla odottelen Moebiuksen uusia malleja, eli '56 Chrysler 300 ja '69 sekä '70 Fordin Pickuppeja…
Niko Lindström kirjoitti:
Mielenkiinnolla odottelen Moebiuksen uusia malleja, eli '56 Chrysler 300 ja '69 sekä '70 Fordin Pickuppeja…
Piti oikein kuuklettaa että mitäs rancheroa sieltä taas tulee mutta että Ranger! Mielenkiinto heräsi täälläkin. :) Näitä Moebiuksen malleja voisi suositella niillekin joilla ei kokemusta rakentelusta ole, vaikka osia on paljon niin ohjeet ovat selkeät ja lähes kaikki palikat menevät ilman suurempia sotia nätisti paikoilleen. Täytyy vain toivoa että Moebius pitää laatunsa tulevaisuudessakin samalla tasolla.
Joo, ja se pitkälavainen malli Kasikoneella olisi jo itsessään mielenkiintoinen, mutta kun samaan kasaan tulee '69 Pickuppi Fordin suoralla kutosella ja lyhyellä lavalla, niin rahanmenoa ei voi estää…

Moebiuksen malleista on tullut kyllä omia suosikkeja näistä nykyvalmistajista. Ohjeet on tosiaan niin hyvät, että paljoa ei tarvitse arvailla mihin mikäkin kuuluu, ja sopivuus on tosiaan osissa huippuluokkaa. Mutta kun kaikki aiheetkin ovat mielenkiintoisimpia, kuten Jo-Hanilla, niin ei ihme että Moebiuksen mallit myy aika hyvin.