Pienoismallit.net

BF-109 G-10

Tässä taas yks 1:72 malli, en tiedä mikä näissä kiehtoo. Rakennussarja on Revellin peruskamaa, menee kasaan mukavasti, pintakuviointi on hyvä. Jotkut osat olivat epätarkkoja/surkeita, mm. lentäjän lasinen takapanssari ja heijastintähtäin olivat pelkkää harmaata muovia, joten tein uudet kuomun läpinäkyvästä jämämuovista. Silmukka-antenni oli aivan liian paksu, korvasin senkin uudella jonka tein alumiinitölkistä. Hauskinta oli maalaus. Kylkien täpläkuvio on maalattu ruiskulla, sapluunana toimi pahvinpala johon tökin satunnaisia reikiä hammastikulla. Ei mikään helppo juttu näin pienelle mallille. Ensi kerralla voisin kokeilla jotain muuta tekniikkaa. Lisäksi käytin öljyvärejä camon parantamiseen, haalistumien tekoon ja paneeleiden korostukseen.

Ainoa juttu mikä meni jäi potuttamaan oli lopullinen matta-lakka. Lakkauksen jälkeen mallista tuli utuisen sinisen-harmaa ja kontrastit katosivat. Kyseinen lakka oli Valejon Matt Varnish.

Kommentit

Varsin näyttävä Mersu näin pieneen mittakaavaan! Oletuskuvan perusteella malli vois olla jopa 1/48. Kunniallisesti olet tähän mittakaavaan saanut maastokuvion tehtyä mikä ei ole kovin helppoa mallin pienuutta ajatellen.

Kaikenpuolin onnistunut tekele eikä tästä keksi mitään narinaa.

Ymmärrän kyllä kun lakkaus vetää mallin sinertävän harmaaksi, mutta kuvissa sitä ei onneksi näy.

Bravo!
Kyllä kun katsoi niin kuin edellinen sanoi scaala 1/48 :sta ,mutta oli 1:72.
Ihastus oli ensi silmäyksellä tuohon mersuun,oikein miss malli mersu 2013 laatu työtä ja taitoa tuossa.
Tosiian tuossa scalassa on jopa täydellinen mersu,jollei sitten mene oikeiden väri sävyjen kiistaksi tuosta?
Siis maalaus ja naamiointi on täydellinen,sävyytys ja lievä vanhennus on myös täydellinen.
Joo viiden Göring pokaalin arvoinen suoritus,ja ritariristiin tammenlehvät ja miekat.
Antti V 24.9.2013 13:35 Vastaa lainauksella
Antti ja Eerik kiitos kovasti kehuista :)
eerik oksanen kirjoitti:
Tosiian tuossa scalassa on jopa täydellinen mersu,jollei sitten mene oikeiden väri sävyjen kiistaksi tuosta?
En tehnyt tarkempaa tutkimusta värityksen suhteen, maalasin vaan Revellin ohjeiden mukaan. Käytän itse Vallejon Model Coloreita, joten yritin etsiä parhaat vastaavuudet värikoodesta ja siitä mitä maalilaatikosta löytyy. Revellin ohjeiden mukaan:
- pohja on RLM76 = Vallejo 70.907
- vihreämpi camo RLM82 = Vallejo 70.823, jota minulla ei ollut, korvasin sen Vallejo 70.890
- ruskeampi camo on RLM81 suoraa vastaavuutta ei löydy Vallejon Model Coloreista joten siitä tuli Vallejo 70.887.
Sitten pitää tietenkin kyseenalaistaa, onko väri lähelläkään oikeaa, kun hakee vastaavuudet kolmen eri standardin kautta :)
Kun googlettaa RLM81, niin näyttää siltä että väri on vaihdellut vuosien varrella oliivista - ruskeaan. Löyisikö kenelläkään tarkempaa tietoa tästä?
Hienosti toteutettu ja ison työn olet tehnyt. Työ tekijäänsä kiittää ja kosta mitään muuta huomauttamista ei ole kuin, että tämä kaipaisi pienen alustan alleen, niin nelosta pukkaa..
T.T
Ps. Näemmekö tämän täällä?
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2013/maalla-merella-ja-ilmassa-4/
Terve Antti,
hyvin rakennettu,maalattu ja vanhennettu mersu!
Itselläni ei ole kokemusta näistä pikkuskaalan vehkeistä,mutta aivan muototarkka tuo revellin malli ei taida olla..Ei se silti kovasti silmään pistä,enemmän ehkä häiritsee siirtokuvien jonkinlainen epäsuhta ja eurotyyliin hakaristien puuttuminen.
Oikein hyvä suoritus,
Mikko
m t järvinen kirjoitti:
…,mutta aivan muototarkka tuo revellin malli ei taida olla..Ei se silti kovasti silmään pistä,enemmän ehkä häiritsee siirtokuvien jonkinlainen epäsuhta ja eurotyyliin hakaristien puuttuminen.
Oikein hyvä suoritus,
Mikko
Komppaan Mikkoa noissa kommeteissa. Olen itse juuri 1:72 mallari (en yleensä tee muita) ja voin sanoa, että tuo mallisarja on ehkä muuten ihan hyvä, mutta propelli on aivan aneeminen. Ja lisäksi swastikan puuttuminen tekee mallista historiallisesta referenssimielestä ajatellen epätarkan ja puutteellisen mallin. Kannattaa käyttää miljoonalaatikkoa tai tarvike-dekaaleja.

Silti ihan hyvä suoritus;)
Komea Mersu. Eikä se utuinen lakkaus ainakaan kuvissa häiritse. Oikeastaan luo mielikuvan aamusumussa seuraavaa tehtävää odottavasta koneesta. Tunnelmapala:)

Se RLM81 väri. Ainakin Merrick ja Ulmann pitävät kumpikin sitä tumman ruskeana joten se lenee todennäköisimmin lähinnä oikeaa sävyä. Koska RLM ei nimennyt väriä muuten kuin numerolla 81 niin tämä on varmaan osaltaan vaikuttanut siihen, että eri lentokonevalmistajat ovat antaneeet RLM81lle omat nimityksensä. Ainakin nämä on mainittu kirjallisuudessa; Messerschmitt - Brown violet, Blohm & Voss - Olive Brown, Dornier - Dark Green. Se, millaisena väri lopulta esiintyi koneiden pinnoilla onkin jo sitten kokonaan oma asiansa.

E-P
Pikkuskaalan mersu aivan perhanan hienolla camolla! Iso työ on kannattanut, ja ihmettelen yhä tuon kuvion sovittamista noin pieneen kohteeseen. Pidän siis oikein paljon tästä! :)
Antti V 2.10.2013 19:58 Vastaa lainauksella
Kiitos kaikille kommentesta ja E-P Sinkkoselle RLM-tiedosta. Toivottavati törmäillään Kuopiossa ensi viikolla. Toivottavasti saan myös korjattua Mersun ennen sitä, joka otti yhteen iloisen koiramme kanssa :)
Otan osaa koneen vahingoittumisesta.
antti v kirjoitti:
Kiitos kaikille kommentesta ja E-P Sinkkoselle RLM-tiedosta. Toivottavati törmäillään Kuopiossa ensi viikolla. Toivottavasti saan myös korjattua Mersun ennen sitä, joka otti yhteen iloisen koiramme kanssa :)
Toivottavasti ette "törmäile" Kuopiossa tulevana viikonloppuna, mutta muuten tapaillaan.
antti v: et ole ilmoittanut mallejasi vieläkään?? Kiirettä pukkaa. Ilmoittautuminen päättyy tämän sivuston kautta noin 4:n tunnin kuluttua.
Tosin voihan niitä tuoda vielä la-aamunakin, mutta olisi aina helepotus nämä ennakkoilmoittautumiset.

Tapahtumastamme tulee taas jopa järkyttävän iso. Viime hetkillä on pamahellut ilmoittautumisia ympäri Suomea. Yli 300-mallia on nähtävillä ja painiskelemme nyt pöytätilojen kanssa.
Mutta aina muutama saadaan ahdettua mukaan.
T.T