Pienoismallit.net

Jagdpanzer 38(t) Hetzer

Mittlere Produktion

Tamiyan erinomaisen loistava Hetzer on kenties miellyttävin rakennussarja, jonka olen kohdannut pitkään, pitkään aikaan. Innostus ja aihevalinta löytyivät Michael Rinaldin Tankart vol. 1 kirjasta. Kun rakenteluun ryhdyin, ajattelin osallistua tällä Tamiya OOB ryhmikseen, mutta muutama pikkudetalji oli vain pakko lisätä, joten suoraan askista ei rakentelu onnistunut. Ajajan periskoopin hitsaussauma on lisätty, samoin ajovalon johto ja SKP:n antenni, muuten mentiin askin osilla.

Adam Wilderin Autenthic Metal DVD sai minut innostumaan teräslevytekstuurien kanssa näpertelystä. Työvaihekuvista löytyy selostusta siitä, kuinka homman tein. Ideana oli kuitenkin luoda vahvempi valujäljen karheus asekilpeen sekä panssarilevyn koneistusjälkiä etu- ja sivupanssareihin. Se, kuinka hyvin työ näkyy lopputuloksessa… no- sen voi jokainen arvioida :)

Maalaus on suoritettu Tamiyan ja Gunzen akryyleilla. Maskit tein itse Tamiyan maskiteipistä. Naamioinnin päälle tein hiuslakkakäsittelyn, ennen kuin maalasin valkoisen talvikamon päälle. Tavoite oli tehdä hyvin, hyvin kulunut talvikamo, koska vaunu yrittää esittää kevään 1945 taistelussa ollutta vaunua. Valkoisella emalimaalilla suoritin paikoittain vahvennusta, sillä kaiken hiuslakan poistamisen jälkeen vaunu näytti lähinnä pölyiseltä. Lisätty puhdas valkoinen toivottavasti korostaa ideaa kuluneesta talvikamosta. Tämän jälkeen käytin ns. OPR (Oil Paint Rendering) tekniikkaa, jossa hyvin pienellä määrällä öljyväriä, vahvensin alla olevia tri-kamon värejä, jotta saisin enemmän kontrasteja mallin pintaan.

Valumat jne. efektit on maalattu öljyväreillä sekä AK:n ja Mig:in litkuilla. Mudat on luotu Kipsin ja pigmettien avulla.

Vaunun figuuri on TANK:in tuotantoa ja tällä kertaa, hämmästyttävää kyllä, figuuri oli miellyttävän pieni. Yleensä TANK:in 1/35 figuurit tuppaavat olemaan kohtuullisen suuria, lähinnä 1/32 mittakaavaan sopivia jättiläisiä.

Sana on vapaa…

Kommentit

Onnistunut tuo maalaus kaikin puolin. Mitään moitittavaa en "valitettavasti" löydä ;)
Kyllä on mansikka makea tuo hetzer,maalaus, säistys,vanhentaminen ovat top hat työtä.
Tuo kk- suoja kilpi on oivasti toteuttettu,vaurioittuneen tilalle tehty uusi kentällä,kuten sivulla oleva telan suojahelma.
Figuuri on hyvin onnistunut ,mitä kuvasta näkee,olisi parempi yksi lähikuva figusta.
Kyllâ on täyden kympin työ,tämä hetzer;
Tankart kirjat ovat kyllä kirottua tavaraa, olin täysin tyytyväinen rakentelemaan saksalaisvaunuja ja nyt on Char B1 bis jos toinenkin varastossa… Ja se sarja kiilasi omissa suosikeissa Hetzerin edelle. Mutta hienohan tämä on kaikinpuolin, iso peukku tälle.
Nättiä jälkeä. Heti kun näin ensimmäisen kuvan mietin, että onkohan inspiraatiota haettu tankartista. :) Kuinka ollakkaan pyörittelin pari päivää sitten ajatusta hetzerin rakentamisesta vähän vastaavaan asuun. Ajattelin tosin lisätä vielä winterkettenit tuomaan lisää päheyttä vaunulle.
Hyvältä näyttää!! Kaipaan tiiviimpiä kuvia, detaljikuvia ja lähikuvaa figusta. Tämä malli kyllä kestää lähempää tarkastelua :-)
Talvicamo on parantunut sitten viime näkemän, mutta ehkä pientä pinwashia vielä sinne tänne korostamaan yksityiskohtia?
Terve Marko!
Kyllä on upeasti maalattu ja pintakäsitelty panssari.Ja figuuri todella hieno.Alusta on ainoa mitä tämä kaipaa..
Mikko
Jopas teit hienon alustan figulle ;0))) Erittäin hieno kokonaisuus ja figulla on sellaista lopun ajan ilmettä. Mahtavaa pintakäsittelyä Hetzerissä.
Petri Lyy 18.9.2013 15:15 Vastaa lainauksella
Kävin maaliskuussa Saksassa nojailemassa (tai oli siinä joku naruaita välissä) tällaisen mallin esikuvaan. Muistaakseni pinta ei ollut mitenkään erityisen rosoinen, vaan paksussa kiiltävässä museomaalissa. Täytyy tsekkailla kuvista. Joka tapauksessa hyvä vinkki/ohje metallipinnan mallintamiseen. On se siellä, vaikka ei näkyisikään.

Vanhennukset ja säistykset überhyvät. Helppo veikata, että palkintokaappiin pitää kohta raivata uutta tilaa.

Figuuri on tässä oikeastaan välttämätön. Se auttaa hahmottamaan, kuinka pienestä purnukasta loppujen lopuksi on kyse.

Hyvä työ.
toivonen 18.9.2013 16:07 Vastaa lainauksella
moikka!

Näppärä pikku malli. Mukava jazztunnelma. Hyvä figun valinta. Kuvissa camo aavistuksen tukossa. Veikkaan että livenä hyvä.

Ukko nojailee lataajan luukusta. Ihan järkeen käypää, radio kun on siinä kohtaa. Tarkoittaa vain että lataaja ei ole kotona.

Tamiyan hetzeri on kiva malli. Telat ovat sikinsokinnakit; sivulta myöhäiset, edestä/takaa varhaiset. Muutoin rakennussarja on paria pikkufeilua vaille erinomainen.
Ei voi muuta kuin hattua nostaa… loistava malli!
Kiitos palautteesta ja arvioista, alusta tai pieni vinjetti oli työn alla, mutta paha aikapula loppumetreillä esti alustan valmistumisen ajoissa. En usko että kyseinen alusta tätä vaunua saa päälleen, uudet jutut kutsuvat jo :) rakennussarjana voin vain suositella tätä Tamiyaa, osien istuvuus ja kokoamisen helppous on jotain, mitä en ihan vieläkään käsitä :)
OHARi 19.9.2013 19:29 Vastaa lainauksella
Kylläpä on onnistunut malli kaikinpuolin.
AJ 21.9.2013 10:23 Vastaa lainauksella
Moi Marko,

Hienosti rakennettu ja viimeistelty Hetzer, tuo figu tuo mainion pikantin lisän kokonaisuuteen. Figu muuten näyttää todella hyvältä. Idis on hyvä, hieman kulahtanut talvicamo; helppo kompata kehuja yllä.

Kuten edellä jo todettu, joku alusta toisi onnistunutta vaunumallia figuineen kivasti ja paremmin esille.

Parhain terveisin, AJ
Kaikki mahdolliset kehut on jo mainittu! Perskeles! Minusta tuo on lähes täydellinen, mutta figuurin oikian käden hihanappi on jäännä mallintamatta! Vitsi, vitsi!! Loistomalli!!!!
SS 15.10.2013 14:39 Vastaa lainauksella
Hetzer sykähdyttää aina, mutta tällaisella pintakäittelyllä se perus sykähdys nousee ihan uusiin sfääreihin. Voi vitsi minkälainen kulahdus pinnassa, ei voi kun tykkäillä täysillä.