Pienoismallit.net

Elefant

1./s.Pz.Abt.653, Italia, 1944

Viime aikoina on tullut tehtyä tiikeriperheen yksilöitä ja siihen liittyen piti täyttää elefantin mentävä aukko.

Dragonin elefantti on väsätty ootb, tosin boxi sisälsi kasan etsejä, metallisen putken jne… lisähärpäkkeitä. Eli ihan laadukas tuote oli kyseessä. Dragonille tuttua osien yhteensovittamista tosin riitti, esim. juuri putken saaminen kohdilleen oli melkoisen työn ja tuskan takana.

Malli on maalattu, kurattu jne… etupäässä Vallejon, Tamiyan, AK:n ja Easymudin tuotteilla.

Kommentit

Nyt tuli täyttä asiaa! Laadukasta työtä harvemmin palstalla nähdystä vaunusta.

Yksi asia on epäselvä. Vitoskuva ja ilman ulostulokanavan vasen puoli. Mikä on se (sähkökaapelin näköinen?) juttu kanavan ja takavalon johdon välissä? Oma vastaava mallini ei ole nyt tarkasteltavissa, mutta siinä kohtaa ei kuvien mukaan ole mitään.
Pistooliportin ketju on hieman pitkä. Tulpan pitäisi keikkua takayläviistopanssarin alareunan ja levyssä olevien pulttien puolivälissä.
Onko mallissa kuskin ja radistin tähystysraot auki vai kiinni? Kuvista ei näy selvästi, mutta Elefantissa ne oli hitsattu kiinni.

Edellä oleva on ehkä hieman pilkun viilaamista. Kokonaisuutena kuitenkin mielestäni erinomainen malli. Ulkoasu kuvaa hyvin ajankohtaa. Myös vanhennukset ovat kohdallaan samoin kuin maalaus ja käytetyt sävyt.
Esko P. 16.9.2013 21:08 Vastaa lainauksella
Kiitos Asko asiantuntevista kommenteista!
Sori, mut en oikein osaa vastata kysymyksiisi. Olen koonnut mallin suht orjallisesti ohjeiden mukaan. Tiedän että niissä on usein ongelmia, mutta en tällä kertaa halunnut lähteä viilailemaan mallia vimpan päälle. Ensi kerralla sitten.

Esko P.
Ok, ei murheita. Kaivan oman mallini esiin ja katson siitä tuon takalevyn. Se vain jäi vaivaamaan.

Mitä enemmän malliasi katson, sen paremmalta se näyttää.

Asko
Esko P. 16.9.2013 21:42 Vastaa lainauksella
Joo en murehdi :) Ennemminkin on kiva saada rakentavaa ja perusteltua palautetta! Aina oppii uutta!

Esko P.
Onpas kaunis elefantti,juuri säisty ja sävytetty kohdalleen ja pientä vaurioitakin.
Kyllä tuota kelpaa katsella lasikaapissa ja esitellä vieraillekin.
Telat ja pyörästökin on tosi hyvin säisty ja maalattu.
Ehkä pientä lyyjykynän grafiitia sinne tänne metallin terävin kulmin,se on makuu asia nuo kulku ja muut kulumat?
Esko P. rutas hienon(on se kumma ,kun ei keksi näille huippumalleille parempia ilmaisuja!) Joka tapauksessa mallissa on onnistunut kaikki. En minä ainakaan löydä mitään moitittavaa!!! Great! Keep up the good work!!(no, hemmetti, keksinpähän kuitenkin!!)
Hyvin on elefantti onnistunut! Mielestäni varsinkin telasto ja telat on just eikä melkeen. Miten levittelit tuota easy mudia? Pitäisi itsekkin kokeilla tuleviin malleihin noita kurapurkkeja.
Esko P. 17.9.2013 13:16 Vastaa lainauksella
Suuret kiitokset kaikille kommenteista!
Petri: Käytin kolmea eri sävyä, joita sitten lisäilin useita kerroksia ja eri suhdeluvuilla veden suhteen ihan pensselillä töpöttämällä. Lisäksi käytin Ak:n tuotteita perinteisesti töpöttämällä ja lopuksi vielä eri värisiä roiskeita pensseli/kynäruisku kompinaatiolla.

Esko P.
Tyylikäs sotanorsu, tässä on asiat kohdillaan. Millä teit zimmeritin, tämähän siis lienee Dragonin vanhempi sarja jossa ei zimmiä valettuna pintaan? Itsellä on varastossa tuo 6465 joka on siis Dragon zimmerit sarjaa, pitäisi ottaa Elefantti uusintakäsittelyyn kun aiemmin rakentamani ei oikein miellytä silmää vieläkään.
Esko P. 17.9.2013 19:12 Vastaa lainauksella
Boxissa oli mukana zimmeritit etseinä.

Esko P.
No nyt on raskasta rautaa:) hyvin välittyy raskas ja sotaisa fiilis, camo on tyylikäs ja säistys mukavasti tasapainossa. Telat ovat todella aidonnäköiset, hieno malli missä on asenne kohdillaan.
En tiedä voiko Elefantia kutsua kauniiksi, mutta tätä mallia siitä voi! On saatu ison ja ilkeän sotakoneen tunnelma toteutettua uskottavasti. Maalaus ja kura yms. näyttää vaikuttavalta. Upeaa mallausta!
Hei Esko,
hieno vaunu,vanhennuksessa tykkään noista pyörästön kurauksista erityisesti.Hyviä panssareita pukkaa..
Mikko
AJ 21.9.2013 10:05 Vastaa lainauksella
Moi Esko,

Hyvältä näyttää tämä "elefantin mentävävästä aukosta" tehty Elefantti. Komppaan kehuja, erinomaista raskasta rautaa, olet todellakin saanut näyttämään raskaan Elefant vaunun kauniilta. Vaunun värit ja viimeistely säistämisineen ovat upeasti onnistuneita - laadukasta työtä!

Kritiikin antamisen jätän suosiolla Askolle, koska hän osaa sanoa kehittämiskohteet ja realistisuuden tämän Elefantin osalta.

Tosi hyvännäköinen Elefant vaunu, lienee saitin paras Elefant vaunumalli…

Parhain terveisn, AJ
Esko P. 21.9.2013 23:33 Vastaa lainauksella
Suuret kiitokset taas kaikista kommenteista!

Esko P.
Kritiikkiä en lähde antamaan, koska en itse pääse tälle tasolle (toivottavasti ehkä joskus:)). Mutta jos sitä kaivataan, niin kuvien mukaan lokarit puuttuivat etuosiltaan ennemmin kuin olivat rutussa.

Itselläni olikin sarja 6126, joten en päässyt vertaamaan takalevyä. Rohkenen kyllä olettaa, että näiltä osin sarjat ovat identtisiä eli takalevyn mysteeri säilyy.

Onko perusvärit (keltainen, vihreä) Vallejoa? Jos, niin mitä sävyä ja vaalensitko keltaista? Miellyttävät kovin silmää ja tavoittelen samanlaista ilmettä omaan malliini.

Asko
Esko P. 22.9.2013 20:46 Vastaa lainauksella
Tamiyan maaleja ovat: XF-57 ja XF-61. Tosin noiden päälle on sitten levitelty jos jonkinlaista filtteriöintiä, kurailua jne…

Esko P.
SS 15.10.2013 14:45 Vastaa lainauksella
Tämä elefantti ei taitaiskaan ihan helposti hiirtä säikähtää. Melkoinen mötkäle, jonka kylmän sotaisuuden olet saanut hienosti mallinnettua. Telapyörästö sääistyksineen näyttää todella julmalta, ja koko mallista huokuu raaka voima.