Pienoismallit.net

Sd.kfz 250/3

"greif"

Tulipahan sitten kokeiltua tämänkin mittakaavan mallin rakentamista. Hankin malliin Haulerin etsisarjat sekä ulko-. että sisäpuolelle mallia. Tässä mittakaavassa jotkin etsit ovat jo todella pieniä, mutta hyvin ne malliin taipuivat. Muuten malli rakentui tamiyamaiseen tapaan, eli ilman ongelmia. Malli koki tosin maalauksen kanssa pari maalinpoistoa ja uudelleenmaalausta, mutta halusi näköjään silti valmistua. :)

Maalauksessa ja vanhennuksessa käytin pääasiassa ak:n tuotteita. Kaikenkaikkiaan varsin mukava projekti ja lopputuloskin on mielestäni varsin onnistunut. Ehkä malli on hieman kuluneempi, mitä sen esikuva oikeasti on ollut, mutta minkäs sille mahtaa, että rähjäisemmät mallit miellyttävät silmää enemmän. :)

Kommentit

Tuo rähjäisyys on kuitenkin oikeissa paikoissa, joten lopputulos on onnistunut - kuten mainitsit. Tämä on sellainen kokonaisuus, että nelosella menee. Rissanen tykkää.
T.T
Ainoastaan nuo kaksi ojakeppiä tuossa keulassa on hieman liian paksut?
Muuten on niinkuin kuuluu, hiekan ja käytön kuluutama tuo maalaus ja säistys.
Eikös ole yhtään vesikanisteria tuossa ajonneuvossa?
Ehkä yksi kartta tuonne sisälla olisi poikaa.
Kuskin kypärä( tropiikki tai teräs) ja henkilö kohtainen ase.
Radistin kypärä( tropiikki tai teräs) ja kuulokkeet ja ase.
Nämä ovat vain henkilökohtaiset makuu asiat.
Loistomalli! Yksi vika minun mielestäni kuitenkin: dekaali Greif on vinossa!? Pitäisi kait olla linjassa yläreunan kanssa?!
Kiitoksia :) Seppo pistit aika pahan tuosta dekaalista, näyttää olevan vähän kahta tulkintaa mitä pikaisesti etsiskelin kuvia. Itse luotin sokeasti Tamiyan ohjeisiin tekstin sijoittelussa: www.1999.co.jp/itbig06/10063171t2.jpg
Petri Lyy 16.9.2013 13:57 Vastaa lainauksella
Olen ollut siinä käsityksessä, että Rommelin komentokärry olisi alunperin ollut panssariharmaa ja maalattu hätäisesti afrikkaväriin, joka kului pois käytössä ja alituisessa hiekkapuhalluksessa. Tämä efekti on tässä mallissa hyvin onnistunut.

Itse olen kerran rakentanut tämän mallin roskakoriin 1:35 mittakaavassa (mattalakka muuttui talvicamoksi :D ), ja ainakin siinä versiossa siirtokuville oli vain yksi mahdollinen asennustapa eli sama kuin tässä. Greif-tekstit olivat valmiiksi lovetut sopiakseen helpommin mallin muotoihin, ja niitä leikkauksia noudattamalla päätyy tuohon asentoon.

Ojakepit olisi tosiaan ehkä kannattanut vaihtaa. Myös muut antennit tuon mattotelineen lisäksi olisi ehkä voinut lisätä, mutta hyvä näinkin. Tämähän voi esittää käytöstä poistettua, Rommelin jo hylkäämää ajokkia.
Siinä on 1:48 rakennettu taidokkaasti… ei häpeä yhtään 35:sille. Hienoa!
Kiitoksia kommenteista ja kiinnitetään seuraavassa enemmän huomiota ojakeppeihin. ;) Samalla helpotti kylmä hiki tuosta tekstin asettelusta. :)