Pienoismallit.net

BF109F-6/U 'Galland Special'

Bf109F-2/U

Jatketaan Adolf Gallandin mersu valikoimaa. Galland hankki 1941 tehtaalta kolme erikoisvarusteista "friedrichiä", koska oli tyytymätön aseistukseen. Rakentamani malli kuvaa alatyyppiä F2/U jossa oli yksi potkurinnavan läpi ampuva tykki, mutta rungon MG17:t oli korvattu raskailla MG 131 -konekivääreillä. Malli on rakennettu Hasegawan julkaisemasta ja on aika laadukas tosin osien määrä on aika vähäinen 1:32 malliksi. Maaleina käytin Gunze Sangyon RLM sävyjä. RLM 02, RLM04, RLM66, RLM74, 75 ja 76. Mallin kasaaminen oli suhteellisen helppoa joten voimasanojen käyttö jäi vähäiseksi. Ensimmäiseksi mersuksi oiva valinta suosittelen.

Kommentit

Kaunis ja siisti mersu,mutta makuu asia, paneleiden urien sävytys tai lievä tummennus olisi ehkä hyvä?Mutta tuo on makuu asia.
Pakovanat ovat hyvät,nokka kk:iden edestä lievä sävytys.
Nyt kokonaisuus on tosiiaan kliininen tuos mersussa?
Ässien koneiden kanssa pysyn aika neutraalina siis en vedä niitä kovinkaan överiksi kulumisien suhteen. Valitettavasti Gallandin F2/U: sta ei ole saatavilla kunnon kuvaa, että voisin mallintaa sen kunnolla. Galland ei tietääkseni taistellut kys. mallilla kovinkaan kauan ja käytettävissä oli paras kenttähenkilökunta, joka piti koneen viimeisen päälle kunnossa. Hyllyssä odottaa pari mersua lisää kunhan saan jostain kunnon kuvia niin katsotaan sitten seuraavaksi rähjäisempi versio. Mutta kiitos kommentista ne on aina tervetulleita.
Terve Tarmo!
Todella siististi rakennettu ja maalattu mersu.Ainoa silmiin pistävä "virhe" on tuo moottoripellin vaakasauma joka ei valmiiseen malliin kuulu ja antennilangan runkoon menevän haaran puuttuminen.
Gunzen maaleja en ole käyttänyt mutta jotenkin tuo rlm 76:n ja rlm 75:n välinen kontrasti vaikuttaa liian vähäiseltä ja korostaa muutenkin ehkä turhan pehmeitä värirajoja rungossa?
Tämä malli kyllä hyötyisi jonkinlaisesta säistyksestä.Olen samaa mieltä Eerikin kanssa siitä,että nyt kokonaisuus on turhan kliininen.Omasta mielestäni se on jotenkin kesken,mutta hieno mersu silti!
Mikko
Kiitos kommentista :). Maalit valittu ohjekirjan mukaan, sekä tarkastettu Luftwaffe colours 1935 - 45 kirjasta. Eli 74, 75, 76 värisävyinä. Siihen en osaa sanoa mitään onko Gunzen sävyt aivan oikeat vertailin niitä kuitenkin kirjan paletteihin ja aika lähellä tuntuvat olevan. Moottoripellin vaakasauma unohtui näköjään. Antennilangan kanssa oli vaikeuksia aika lailla antenni katkesi ja jouduin sitä vahvistamaan rautalanganpätkällä muutenkin karhunlangasta antennilangan virittäminen on enemmän kuin haastavaa. Jostain vissiin on saatavilla venyvää lankaa, joka on tähän tarkoitukseen hyvä?
Moi Tarmo,
sitä EZ linea saa kahtena vahvuutena ja on helppo käyttää.Ainakin tampereella Harrasteesta sitä sai vielä keväällä ja kolmekakkoseen skaalaan käynee molemmat mutta suosittelen ohuempaa.
Itse en pidä sävyjä yleensäkään ongelmana kun noita mersuja väsään,hyväksyttyjä ja tarpeeksi lähellä totuutta olevia eri valmistajien maaleja on yllin kyllin..Enemmän kiinnitän huomiota kontrasteihin,siihen että vaikutelma olisi sama kuin referenssikuvissa vaikka ne ovatkin mustavalkoisia.
Uutta putkeen,
Mikko
Kiitos tiedosta EZ-line lähtee tilaukseen. Seuraavan mersun kimppuun siiten jossain vaiheessa :D.
Hienosti onnistunut maalaus mersussa, ja muutenkin erittäin siistin näköinen malli. Paneelirajojen pieni korostus voisi vähän elävöittää mallia, mutta kaikenkaikkiaan hyvää jälkeä! Ei muuta kuin uutta tulille!
AJ 21.9.2013 11:19 Vastaa lainauksella
Moi Tarmo,

Kiva Gallandin "Mikki Hiiri" Bf 109F-6 "Special". Olet aivan oikeassa siinä, että Gallandin koneista pidettiin "extrahuolta" eli ne puunattiin aina joka lennon jälkeen - tämä asia löytyy kirjallisudesta mm. Gallandin omasta teoksesta, JG 26:n ja JV 44:n historiikeistä sekä valokuvista Gallandin koneista. Muuten myös Afrikan tähden Hans-Joachim Marseillen Bf 109 lekoista pidettiin "extrahuolta" sen mukaan kuin olosuhteet aavikolla sallivat.

Kritiikit on jo edellä annettu, joten kehun konetta tyylikkäästä ja siististä maalausjäljestä ja viimeistelystä. Kuten Spittejä, Mersuja on aina kiva katsella. Nätti ison skaalan Mersu! Parhain terveisin, AJ
Kiitos kommentista AJ. Hyllyssä on kummatkin Gallandista kertovat teokset sekä JG 26 Kanaalin ässät jota en vielä ole lukenut.