Pienoismallit.net

Spitfire Mk.IXc late

Tein suht pikaisesti tämän Eduardin uudehkon Spitfiren että pääsisi taas mallailun makuun pitkästä aikaa. Tässä kokeilin uusia vanhennusmenetelmiä ja -tekniikoita. Vanhennukseen käytin normaalit litkutukset, pölyt sekä uutena juttuna mustetusseja. On siellä filttereitä ja esivarjostustakin. Taisi ehkä tulla liikaakin kaikkea mutta saipahan tässä oppia miten tekniikat käyttäytyy yksin ja yhdessä.

Malli meni kasaan hienosti ja on helppo kasata. Ohjeet on erinomaiset ja siirtokuvat on myös laadukkaat, joskin muutama siirtokuva jäi hopeoimaan vaikka olikin kiiltävä pinta alla. Nämä siirtokuvat ovat Eduardin omaa tuotantoa eikä Cartografin niinkuin yleensä, mutta yhtä hienosti ne paikoilleen menivät vaikka pinnassa olikin muotoja.

Mallista löytyy varmasti virheitä paljonkin mutta kokonaisvaikutelmasta tuli mielestäni suht ok. Kuomun sisään yhteen lasiin sisäpuolelle jäi jotain töhnää ja siirtokuvien väri ei ihan ole samaa sävyä kuin runkoraita ja spinneri. Jaa niin tuo spinnerin laitoin viimeiseksi kiinni ja se jäi näköjään säistämättä. Täytyy sekin vaikka litkuttaa ennenkuin hyllyyn laittaa pölyttymään.

Kommentit

Komeen näköinen Spitti! Hiukan tummahko tai johtuu vaan kuvista. Kaikenpuolin onnistunut malli niin rakennusteknillisesti kuin maalauksellisestikin.

Itsellä kans parasta aikaa työnalla tämä ja olen suuresti nauttinut tästä Eduardin tuotoksesta.
Samuli L. 12.9.2013 20:39 Vastaa lainauksella
En itse juurikaan näistä sotalinnuista perusta, mutta täytyy sanoa että on kyllä todella laadukasta jälkeä. Malli on luonnollisen ja eläväisen näköinen, johtuen taidokkaasta maalauksesta ja hyvin osuneista värisävyistä. Paneeliurat on tuotu mielestäni juuri sopivasti esiin. Jos jotain jalostusta pitäisi keksiä, niin ehkä hiukan pakokaasuvanaa ja antennilankaa kaipaa. Muuten varsin mukiinmenevä sisustuselementti.
Kiitoksia kommenteista.

Tummuus johtuu sekä kuvista ja siitä että käyttämäni filtterit tummensivat maalipintaa yllättävän paljon.
Tässä versiossa ei tainnut olla näkyvää antennilankaa joten en sitä laittanut.
Oikein onnistunut malli! Mutta nuo laskeutumistelineet ovat mielestäni liian uuden näköisiä muuhun koneeseen verrattuna, niitä voisi vielä säistää/vanhentaa.
Hyvältä näyttää, hienoa että Eduardin Spit on valmiina ja esillä jo näinkin pian. Kuten Veikka tuossa sanoi, laskutelineille voisi lisätä vähän käytön jälkeä, myös laskutelinekuiluun kevyesti lisää.
Antti V 12.9.2013 23:12 Vastaa lainauksella
Hei Mika,
Samaa mieltä olen muiden kanssa, vaikuttavan näköinen tuotos. Erityisesti pidän mallin pohjasta, siinä on mahtava detailitaso, valumat, filtterit, ja paneeliurat.
Voisitko kertoa miten teit camon, millä tavalla teit maskauksen? Ja mitä tapahtuu tuossa työvaihekuvassa? Varmaan paneeleiden varjostus, mutta miksi koko malli on litkun peitossa? Ja mitä se litku on?
antti v kirjoitti:
Voisitko kertoa miten teit camon, millä tavalla teit maskauksen? Ja mitä tapahtuu tuossa työvaihekuvassa? Varmaan paneeleiden varjostus, mutta miksi koko malli on litkun peitossa? Ja mitä se litku on?
Camo on maalattu kokonaan vapaalla kädellä käyttäen Tamiyan ja Mr Hobby akryylimaaleja. Ainoastaan maskeerasin ylä- ja ala puolen maskiteipillä. Työvaihekuvassa meneillään mallin litkutus jossa käytin MIGin valmista tummaa wash nestettä. Litkutin melkein koko mallin ja annoin kuivua. Sitten kostealla mutta ei märällä tops puikoilla otin ylimääräiset litkut pois. Voisihan sen tehdä myös niin että laittaa litkua vain sinne minne tarvitsee mutta tässä mallissa on niin paljon pintadetaljeja että päätin litkuttaa runsaasti. Aika paljon meni niitä topspuikkoja kyllä :)
Olisin antanna täyvet, mut ko laskutelineiden varret ja pyörät on liian siistit. Muu maalaus ja säistäminen hipoo ihan huippua. Hyvä meininki!!

parhain terveisin

Tynkä-Karjalan Seppo
Seppo Valjakka kirjoitti:
laskutelineiden varret ja pyörät on liian siistit.
Kiitos kommentista ja onhan ne liian siistit muuhun koneeseen nähden. Täytyy korjata tilanne.
Laadukkaasti tehty ja tasapainoinen spitti,kestää hyvin nuo lähikuvatkin.
Varsinkin kuomunraamit hienosti tehty.
Ainoa miinus nuo jo mainitut laskutelineet:)
Taattua laatua Mikan pajasta! Eipä ole taidot mihinkään hävinneet!
Kaikinpuolin nätti ja tasapainoinen malli. Etenkin nuo pohjan valumat näyttävät hyvälle. Spitfire on kaunis kone ja tämä malli vahvistaa tätä faktaa hienosti.
Huikee malli. Milloinhan Mikan malleja nähtäs Kuopiossa? Joko tänä vuonna?
Kiitoksia kommenteista. Kuopioon en tänä vuonna pääse mutta toivotaan että joku vuosi pystyisi tulemaan paikalle mallien kanssa.
Tero Tyni 14.9.2013 19:30 Vastaa lainauksella
Juu, ei antennilankaa IX:ssä. Ja pyöristä voisi sanoa, että onhan malleissa pohjimmiltaan kysymys illuusiosta ja impressiosta, sillä pyöräthän ovat kulutustavaraa: noin 30 laskeutumista päällystetyllä kiitoradalla ja vaihtoon. Eli uusia renkaita oli lentokoneissa varsin usein.

Tietysti kyllä renkaat sattuvat silmään kun mallia katsoo, illuusio vaatii säistettyjä renkaita.

Hieno malli. Esim. pohjan öljyvanat upeat.
Terve Mika!
Todella aidon näköinen spit!Hieno pintakäsittely,ei liikaa eikä liian vähän.
Mikko
Upean siisti leko! Kestää zoomit kyllä hyvin.
AJ 21.9.2013 10:59 Vastaa lainauksella
Moi Mika,

Vaikkakin jo klisee, niin Spiteistä ei voi olla pitämättä, eikä niitä koskaan ole liikaa. Hienosti onnistunut ja tyylikkäästi viimeistelty ja sävytetty Spitti Ysi. Spitfire Mk.IX eri variaatioineen oli eniten rakennettu Spitti ja lienee ollut myös suosituin Spitti; Eduardin tämä 1/48 Spitti IX näyttää todella laadukkaalta rakennussarjalta, kun katsoo kuvia ja esim. valujälkeä.

Hyvännäköinen Spitti! Parhain terveisin, AJ
P.P. 18.6.2016 17:07 Vastaa lainauksella
Moi Mika, hieno spitti! Minulla kyseinen projekti käsillä, ja kysyisin, että mitä maaleja (siis koodit xf- jne.) käytit tässä koneessa?