Pienoismallit.net

Mosquito FB.VI

Ohjaamo, viimeinen osa

No niin, ohjaamo alkaa olla valmis ja seuraavana isona vaiheena onkin rungonpuolikkaiden yhdistäminen. Sitä ennen kuitenkin vielä jonkin verran valmistelua, ajattelin esimerkiksi kasata kannuspyörän ja varmistaa että se istuu paikalleen ilman ongelmia. Lisäksi harkinnassa on vielä tähystäjän lisäpanssarin väsääminen - tosin ennen sitä täytyy lisätä hieman johtoja istuinten takana olevalle "hyllylle". Ennustukseni siitä että runko tulee kasatuksi ennen joulua taitaa pitää aika hyvin kutinsa…

Kommentit

Hyvältä rupeaa näyttämään, omat lisäykset tuovat eloa ohjaamoon. Mittariston ja sähkötaulun kulumat hyvännäköiset, ja seinät sopivasti kauhtuneet. Tsemppiä rakenteluun.
Hyvän näköistä jälkeä. Itseäni on askarruttanut noiden piuhojen oikeat värit ja läpimitat. Jossain walk-aroundeissa ja restaurointikuvissa oli mielestäni keltaisia piuhoja.
Seuraan mielenkiinnolla näin hyvätasoista projektia. Saatan hyvinkin nostaa kohta oman Mossenikin työpöydälle,kun tulee tästä vetoapua.
Kiitoksia kommenteista ja kannustuksesta, Mosquito huilasi itsenäisyyspäivän pyhien ajan paitsi mitä nyt vähän lakkasin kannuspyörän osia ja pommikuilua Clearilla. Noita keltaisia piuhoja näkyy tosiaan joissakin kuvissa, varsinkin pienemmissä kohteissa. Ja onpa jossakin tuo tähystäjän puolella kulkeva johtonippukin ollut (likaisen) keltainen.

Mutta ajattelin itseäni säästääkseni pitää autenttisuuden joissakin rajoissa tämän koneen suhteen. Itse yksilöstä en ole juuri valokuvia nähnyt, joten jotkin detaljit päätän kylmän viileästi itse. Esimerkiksi siipiin tulen lisäämään vahvikkeet vaikka sarjanumeron perusteella ne eivät tähän kuuluisikaan - lisäys ihan vain siipien pommikuorman takia. Pitäisi olla suht yksinkertaista, Dave Brownin kirjasta löytyy 1:48 piirustukset joten skaalataan kopiokoneella kaksinkertaiseksi ja leikataan sapluuna, sitten vain veitsi käteen ja 0.005" levyn kimppuun.