Pienoismallit.net

Mosquito FB.VI

Valoa kansalle

Mosquito FB.VI:ssä on molempien siipien alapuolella varsin näkyvät laskeutumisvalonheittimet, jotka laskeuduttaessa kääntyvät näyttämään eteenpäin. Sentään en tehnyt noista toimivia (ihan kuin se oikeasti olisi onnistunutkaan), tosin pientä tuunausta ne kaipasivat.

Mutta eräs valaisimiin liittyvä asia sarjasta puuttui kokonaan, nimittäin ID-valot joita tulee kolmin kappalein rungon alle. Punainen lähelle pommiluukkuja, vihreä ja keltainen parina jonkin verran taaemmaksi. Mikään ID-valoista ei tule rungon keskilinjalle, sillä Mosquiton runko koottiin vähän kuten pienoismallinkin runko, kahdesta puolikkaasta. Keskilinjalla oli siis rakenteen kestävyyden kannalta kriittinen liitos johon ei pidä reikiä puhkottaman.

Kommentit

jukka fw 15.9.2013 20:00 Vastaa lainauksella
Mulla on JG 26 war diary osat 1 ja 2. Oli mielenkiintoista katsoa ton päivän tapahtumat äsken. Pudottivat Pickardin ja yhden suojaavan Typhoonin, toinen Typhoon sukelsi kanaaliin.
Jep, ja noiden lisäksi IT pudotti S/Ldr McRitchien koneen (SB-T, MM404). Navigaattori F/Lt Richard Sampson kuoli heti, McRitchie itse joutui sotavangiksi tehtyään pakkolaskun läheiselle pellolle.