Pienoismallit.net

Lotus Ford 49B

Monacon GP 1968

Team Lotus toi kesken F1-kauden 1967 Hollannin GP:hin uuden 49-mallinsa. Uuden kilpurin runko oli jo 25-mallissa esitelty alumiininen itsekantava monokokki-runko. Uutta 49:ssä oli, että nyt myös Fordin uusi moottori ja Hewlandin vaihdelaatikko toimivat monokokin ohella varsinaisena runkona, johon takaripustus oli osittain kiinnitetty suoraan. 49:llä voitettiinkin heti sen ensimmäinen kilpailu Jim Clarkin toimesta. Kaudelle 1968 talli osallistui parannellulla 49B:llä. Muutoksia oli muun muassa jousituksessa, vaihdelaatikossa ja muissa teknisissä ratkaisuissa. Auton muoto säilyi kuitenkin samana. Kauden '68 toiseen kilpailuun lähdettäessä Clark oli kuollut F2-kisassa Hockenheimissa ja Lotuksen autot olivat nyt puna-valko-kultaisia uuden pääsponsorin mukaan. Legendaarinen vihreä-keltainen väritys sai siis väistyä. Kuljettajina jatkoivat Graham Hill ja Jackie Oliver. Hill voitti mm. Monacon GP:n matkallaan vuoden 1968 maailmanmestariksi.

Malli on rakennettu Tameon 1:43 valkometallisarjasta. Kyseessä on ns. superkit, eli sarjassa on irroitettavat paneelit ja katteet. Laadultaan tämä Tameon uusinta päätä edustava sarja on loistava ja ainoat rakentaessa ilmenneet ongelmat johtuivat mallarista liian paksujen maalikerrosten muodossa.

Maaleina on käytetty Tamiyan spray- ja akryylimaaleja sekä Revellin ja Humbrolin emaleita. Kaikki katteiden värit on maalattu. Maskeerauksessa käytin Aizun ohutta teippiä. Maalien päällä on Tamiyan kirkas spraylakka ja se on kiillotettu lapuilla ja Tamiyan Compoundeilla.

Omaa detaljointia ovat mm. tulpanjohdot, mittariston piuhat, jarruletkut ja -putket sekä vaihdelaatikon päällä olevan mustan öljysäiliön letkut.

Kommentit

AJ 11.9.2013 21:34 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Hieno taustoitus, upeasti rakennettu ja viimeistelty Lotus Ford 49B formulamalli ja tyylikäs alusta eli tuo vitriini - huippumalli! Skaala on melko pieni ja siitä huolimatta paljon loistavan hienoja yksityiskohtia; ihailtavan upea formula! Enuff said.

Parhain terveisin, AJ
paavo p. 11.9.2013 23:26 Vastaa lainauksella
Upea Lotari :-) . En tiennyt että tuo ankanpyrstö siipi oli muuallakin käytössä kuin vain siinä suihkuturbiini Lotuksessa.
Käsittämättömän pienet pisteet tällä hetkellä täydellisestä pienoismallista.
Eikös pisteen antajat ole katsoneet mittakaavaa?
Tai sitten en puusilmänä huomaa korjattavaa.

… se kolikko puuttuu… ei muuta valittamista :)
Kiitokset AJ, Paavo ja Reine! :)
Reine Pulkkinen kirjoitti:
Käsittämättömän pienet pisteet tällä hetkellä täydellisestä pienoismallista.
Keskiarvo on tällä hetkellä 3,93 joten ei ole enää käsittämättömän pieni.
Veikkaan, että keskiarvo olisi yli nelosen jos kuvat olisivat tarkempia. Nyt noissa kuvissa kamera ei ole tarkentanut pienoismallia yhtä tarkasti ihan "koko auton pituudelta" - lienee kameran ominaisuus … tai asetukset?
Hieno malli ajalta jolloin F1-autot olivat vielä auton näköisiä.
Tänks Raimo :)

Nojoo, tuon kummempia kuvia ei meikäläisen tän hetkisellä laitteella (ja kameransäätötaidoilla) oteta 1:43-mallista :(

Seuraava malli tulee olemaan kyllä isompi, joten jospa sitä kuvatessa kuvista tulee parempia :)