Pienoismallit.net

T-55

Irakilainen T-55, jonka rakentelin noin 15 - 20 vuotta sitten. Lähtökohtana oli Escin T-55 sarja höystettynä Verlindenin konversiosarjalla. Escin malli oli aika surkea, eikä Verlindeninkään konversiosarjan laatu ollut kovinkaan kaksinen. Muistelen, että hylkäsin ainakin tornin takana olevat ja rungon sivussa olevat Verlndenin lisäsuojapalikat ja rakentelin uudet Evergreenin muovipalikoista. Telat ovat Friukkarin samoin kuin it-konekivääri. Malli on maalattu ruiskulla ja Tamiyan maaleilla.

t. Jake

Kommentit

Aiheesta en tiedä mitään mutta kyllä tekijämiehen jäljen tunnistaa. Uusimmat mallisi ovat ehkä hivenen rohkeampia vanhennuksineen ja sääsityksineen mutta hienoa näinkin.
Asiallisen mallin tuuppasi.
Tosiian kuka tuosta ESCI:n mallin tuntisi,tosiian ammatti taitoa jo silloin aikaisemminkin.
Silloin oli vain tuo T-55 jotenkin kelpaava,kun ei mittoihin kompastunut.
Makuu asiaan, pienempää vanhennusta silloin aikoinaa viime vuosi sadalla,mutta on se malli jo ikuistunut.
Taitaa olla ensimmäisen golfin sodan aikaan,saanut innostuksen tuohon.
AJ 9.9.2013 20:29 Vastaa lainauksella
Moi Jake,

Jummi jammi, tämän luulisi olevan tehty Tamiyan uudesta T-55 Enigmasta, mutta että jo vuonna -96 ja Escin sarjasta. Kuten edellä on jo todettu asiallinen tekijämiehen vaunumalli - enemmän kuin jonkin verran olet joutunut tekemään pohjatöitäkin tuohon aikaan…

Ässä T-55 Enigma vaunumalli, erinomainen suoritus melkein 20 vuoden takaa! Parhain terveisin, AJ
Moi ja kiitos kaikille palautteesta,

Tuolloin menneinä aikoina useimmilla oli tosiaan tapana vain hieman kuivapensselöidä ja litkutella mallejaan. Rankempi kuraus ja kuluttaminen ei ollut tuolloin lyönyt itseään laajemmin lävitse.
Malli tosiaan on rakennettu ensimmäisen Persianlahden sodan innoittamana, jos nyt näin on sopivaa sanoa.
Harmi ettei noista vanhemmista malleista ole valokuvia rakennusvaiheista, mutta kyllähän tämän parissa jonkin verran ahertaa sai. Toinen harmin aihe on, etten ole laittanut mihinkään ylös ajankohtaa tämän mallin ja muidenkin mallien valimistumisesta. Siksi tuo rakentamisenkin ajankohta on suuntaa antava, 15 vuotta on ehkä lähempänä totuutta.

t. Jake
Kadehdin taitojasi ja malttiasi tehdä tällaisia malleja. Kumartaen. T.T
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Puolikas pois täysistä, koska olisin kaivannut himpun lisää säistämistä, varsinkin kun on itämaan hirviö, joita ei nähdäkseni putsattu ihan joka päivä.
Todella uskomattoman hyvin tehty T-55. Täytyy vain kompata aikaisepia kommenteja. Tervetuloa Kuopion näyttelyymme ja tuohan tuokin malli näytille niin pääsemme ihailemaan sitä ihan livenäkin.
Tervehdys Timo ja Mikko sekä nöyrä kiitos kommenteistanne.

Kyllähän se olisi mukavaa käydä pitkästä aikaa Kuopiossa. Ajomatka on vain sen verran pitkä täältä etelästä (400 km), että siinä on omat juttunsa. Tällä kertaa ei onnistu, mutta ehkä joku toinen kerta ;)

t. Jake