Pienoismallit.net

'55 Chrysler C300 Stock Car.

Tämä Moebius Modelsin sarjasta kasattu härveli valmistui sopivasti Lahden Näyttelyyn. Sarja on todella hieno ja eipä siitä mitään suurempia sopivuusongelmia löytynyt.

Moottoriin lisäilin joitain detaljeita, kuten tulpanjohdot, laturin kiinnikkeen ja laturin johdot sekä bensalinjan ja kaasuvivuston jne. Mutta eipä siihen paljoa tarvinnut lisäillä, koska sarjassa tuli niin paljon osia mukana. Samoin sisustassa, jossa muutokset käsittää vain vilkunviiksen korvaamisen ohuemmalla ja lattian flokkauksen. Toki sohvan sauma vaati hieman kittiä. Alusta on pitkälti Box Stock mutta jarruputket ja letkut sinne tuli lisättyä.

Koppa on maalattu Mastonilla, foilattu ja decaloitu jonka jälkeen suihkin Mastonin lakan pintaan. Decalit on muuten varmaankin parhaita mitä olen koskaan nähnyt, tosi ohuet ja taipuvat hienosti kopan muotoihin. Lakan kuivuttua kiillottelin korin ja maalailin sen sisäpuolen mustaksi. Sitten vaan loppukasaus, jossa ei ongelmia ilmennyt. Etulamppujen suojalevyt on tehty styreenistä.

Kommentit

Ai että on nätti. Jotenkin nämä vahat autot osaavat vaan sykähdyttää
Juu, on nää vanhat kromiraudat vaan hienoja. Valkoinen kori passaa hyvin tähän, niin nuo herkulliset siirtokuvat pääsevät oikeuksiinsa. eihän tuota viitsisi ralliin viedä edes, kun siellähän tulee lommoja. Konehuonekin on erityisen hieno.
Esa.M 8.9.2013 20:02 Vastaa lainauksella
Komea on Rysy!,saako tosta ralliversiosta siviilimallin eli löytyykö takapenkki? ym..siviilimallin osat, jos inostus ittellekin ostaa siirtokuvien takia, auton rakentas vakioks!,vai pitääkö ostaa siviiliversio?.
Kiitos Jari, Mika ja Esa!

Kyllä nämä vanhat autot vaan säväyttää, toisin kuin useimmat uudet. Mikan kanssa samoilla linjoilla, että eihän tällaisella kehtaisi ajaa ovaalikisaa ollenkaan, kun tulee noita kolhuja.

Sarjasta ei löydy takapenkkiä, eli alkuperäiseen siviiliversio saattaisi olla helpompi ratkaisu. Mutta ei siinä, kyllä molemmat satsit kannattaa hankkia ja itselläkin on suunnitelmissa se siviiliversio vielä hankkia. Se onkin sitten eri asia, että tekekö siitä Customin vai ihan alkuperäisen…
Komea malli! Lauantaina tätä jo Lahdessa katselin et hitto miten on hyvin laitetut siirtokuvat!
On kyllä nii hiano Rysy et huhhuh! Siirtokuvat laitettu nätisti. Ja konehuone kanssa hieno! :)
Kiitos Janne ja Niilo!

Decaleissa onnistuin mielestäni aika hyvin. Suurin osa kunniasta täytyy silti antaa Moebius Modelsille, koska nuo decalit ovat todella ohuet ja taipuisat. Ikinä en ole noin helposti asettuvia decaleja ennen tavannut. Mielestäni paljon paremmat kun Cartografin decalit joita jotkut hehkuttavat.

Vasta huomasin, että ylävesiletkusta puuttuu letkuklemmarit. Pitää lisätä.
Jepjep. Onkos malli tulossa FCMA Openiin? Ite ainakin yritän saaha mallin sinne ja pitäis ettiä tän vuoden jäsenkortti. :D
Joo kyllä Openiin tullaan ja Chrysler on mukana :D. Mikä malli sulla on tuloillaan? Varmasti tulee hieno laite.
1966 El Caminoa tässä yritän väkertää. Vähän kyl pahasti viel kesken. Konetta ei oo maalattu yms. :(
No mutta vielähän tässä on aikaa tehä se Camiina valmiiksi ;). Mullakin olisi pari projektia tyrkyllä tuonne, yksi Top Secret projekti ja ainakin tuo Pro Stock Barracuda. Niin ja jos tuon '62 Impalankin saisi kasattua.
Komee kilpuri, on siellä sohvalla pysymistä tiukemmis kaarteis, varsinki ilman nelipistevöitä :D
Niko Lindström kirjoitti:
No mutta vielähän tässä on aikaa tehä se Camiina valmiiksi ;). Mullakin olisi pari projektia tyrkyllä tuonne, yksi Top Secret projekti ja ainakin tuo Pro Stock Barracuda. Niin ja jos tuon '62 Impalankin saisi kasattua.
Joo on aikaa vielä… Ja innolla odotan et miltä mallis näyttää. :)
Kiitos!

Kieltämättä penkissä ei välttämättä pysy ihan nykykuppipenkkien tapaan, mutta tyylillisestihän sohva peittoaa penkin kuin penkin :D. Tästä syystä tuossa 1:1 Chevellessäkin on sohva vaikka siihenkin saisi vaihtaa jotkut uudet kuppipenkit.

Joo mielenkiinnolla odotan myös Caminoa näytille! Kai se täytyisi siirtyä kohta tuonne "maalaamoon" ja suihkia lakka Impalaan.
Jooh, joku päivä taas pitäis sitä rakennella. Ja sitten ettiä Fcma -Jäsenkortti jostakin…
Janne R 4.11.2016 10:56 Vastaa lainauksella
Tää on kyllä hieno malli.
Ite sain just hommattua Moebiuksen 56 Chrysler 300B:n.
On eka Moebiuksen malli mitä mulla on koskaan ollut ja oon ihan mykistynyt laadusta.
Ja kauheen vaikea päättää teenkö kustomin ja orkkiksen…
Toisaalta orkkista 50-luvun mallia en oo vielä koskaan tehnyt joten se vois olla tervetullutta vaihtelua.
Kiitoksia!

Joo, nää Moebiuksen mallit on kyllä hyvälaatuisia, eikä tässäkään ollut osien kanssa sopivuusongelmia juuri lainkaan. Sama juttu '53 Hudsonissa, muut Moebiuksen mallit odotteleekin vielä tuolla rakentamattomien pinossa.

Mulla on muuten vähän sama probleema tuon viiskutosen kanssa. Siitä syntyisi kyllä näyttävä tinareki, mutta toisaalta jotenkin alkuperäisenkin rakentaminen kiinnostaa. Saa nähdä mihin sen kanssa lopulta päätyykään…
Viimisen päälle hieno, sulla on tuo rakentamisenjälki parantunut vuosi toisensa jälkeen mitä oon projekteja nähnyt.. Jatka samaan malliin.. :)
Janne R 6.11.2016 17:49 Vastaa lainauksella
Samaa mieltä kaiman kanssa. Ja pitää sanoa että on hieno nähdä tommonen nuori kaveri joka on kiinnostunut jenkkiautoista niin 1:1 kuin pienemmässä koossakin ja jolla on näkemystä ja taitoa rakentaa niistä hienoja. Nikossa on tän maan jenkkiautoharrastuksen ja jenkkiautopienoismallailun pelastus.
Heh, kiitokset, onhan se mukava huomata itsekin että jonkunnäköistä kehitystä näiden kanssa on tapahtunut. Harmi vaan, että nykyisin kerkeää vähän huonommin rakentelemaan kun samanaikaisesti mulla on työn alla 1:1 kokoinen '62 Chevy II projekti. Vanha Suomiauto, josta pitäisi rakentaa Street&Race tyyppinen sudittelulaite kadulle ja radalle.

'64 Ford Thunderbolt Super Stock kilpuri olis tällä hetkellä rakenteilla. Sen jos saisi vielä ennen vuodenvaihdetta valmiiksi, niin olisin tyytyväinen. :D