Pienoismallit.net

Land Rover 109 LWB

Hinausauto

Jatkoa Afrikka-sarjaani tällä kertaa Sambiasta. :D

Tarkempaa tietoa paikallisista tapahtumista ei ole, mutta kuskille lienee tullut äkkilähtö kun hattukin
on jäänyt maahan. Tai sitten kuski on kylmästi jäänyt leijonan makupaloiksi… ;)

Pohjana on käytetty Italerin sotlias-lantikkaa. Hinauslaitteisto on rakennettu styreenistä ja parista muovirattaasta. Sarjana Lantikka oli suhteellisen mukava rakentaa. Kumisten renkaiden kuluttaminen
oli kenties ärsyttävin vaihe. Säistystä on hoidettu litkuilla, pigmenteillä, kuivaharjalla ja ruiskulla.

Lisää ja isompia kuvia TÄÄLLÄ jos kiinnostaa katsella. :)

Kommentit

Upean näköinen menopeli, joka kestää lähempikin tarkastelu. Kivoja pieniä yksityiskohtia täynnä. Työkalut ja muut härpäkkeet ruovat kivasti eloa.

Jos pilkkua haluaa viilata niin leijonan koko on valtava varsinkin naaras jellonaksi. Tässä uros lepäilee LandRoverilla. Toinen on kanisteri joka tod,näk olisi gallona mitoilla.

Mutta kokonaisuus aivan loistava ja itsetehdyt osat suurta plussaa!
Tätä tuli Lahdessa ihailtua… Todella hieno rakennelma kaikinpuolin. Detaljointi ja säistys on osunut täydellisesti kohdilleen, eikä tuo hieman massiivisempi leijonakaan kokonaisuutta pahemmin häiritse. Hieno malli.
Joskos se on joskus aikanaan suomesta raahattu ja jäänyt tonikka vahingossa autoon?
Leijonan koko vähän pistää silmään, mutta jos sen jättää vähemmälle huomiolle niin kyllähän tämä taas on liki täydellistä. Huomioiden auton nykysijoitus paikan ja luultavan iän niin pelleissähän voisi olla enemmän käytöän jälkiä ja muutenkin kulumaa enemmän. Mutta tämä on taas sitä kuuluisaa makuasiaa, ei anneta sen häiritä arvostelua. Sitäpaitsi voihan olla että joku paikallisen poppamies on kyllästynyt keitoksiin ja myynyt kutistettujen pääkallojen kokoelmansa ja laittanut rahat kiinni uuteen hinaus peliin =D
Pitää vaan huomioida, että suomeen tuotiin uutena ainoastaan vasemmanpuoleisella ohjauksella varustettuja malleja ;)

Hieno malli, ainut mistä voisin vikistä on se, että muutamia sinkittyjä osia on maalattu siniseksi. Tuulilasin raamit, lavan laitojen reunukset sekä takakulmien kantit ovat serieksissä sinkittyjä. Tosin, ehkä omistaja on maalannut ne ruostumisen takia… (afrikassa ;)).

Silti oikein mainio esitys lantikasta.
Aivan totta, keskityin tuohon kanisteriin niin ettei tuollainen "pieni" seikka edes käynyt mielessä, vaikka silmissä vilahtikin… Mutta joskos joku suomalainen on tämän ostanut vaikka briteistä ja huomannut virheensä ja myynyt laitteen veke kun on tajunnut että tuohon aikaan autot tehtiin jommalle kummalle ohjaukselle ja puolen vaihtaminen ei ole niin "helppoa" kuin nykyään… Eli vuosia pihassa seissyt projekti on sittemmin kerännyt tavaraa ennen myyntiä ja näin ollen kanisterikin olisi voinut jäädä kyytiin =D
AJ 9.9.2013 20:40 Vastaa lainauksella
Moi Maxres,

Kompaten yllä olevia kehuja, hyvä aihealue, onnistunut Lantikka pienoismalli ja erinomainen kokonaisuus. Tuo linkki lisäkuviin on mainio, useat kivat pienet yksityiskohdat näkyvät niistä hyvin. Muuten, onko jellona popsinut kuskin, vai onko kuski kiitänyt pikavauhtia pakoon, kun lippis on jäänyt maahan?

Hieno idis ja kokonaisuus. Parhain terveisin, AJ
Hieno kokonaisuus XL-kissoineen : )
Säistäminen uskottavan kohtuullista eli juuri sopivaa.

Minkälaisella reseptillä tuo savanni on toteutettu?
maxres 14.9.2013 10:14 Vastaa lainauksella
Kiitos palautteesta!

Leijona on mitä ilmeisemmin hyvinsyönyt suuryksilö, turkkikin on niin hyvässä kunnossa… ;)

Todennäköisesti hinausfirma on maalannut Lantikan uudelleen "omiin väreihinsä" ja eikähön tuonne
Sambiaan ole aikojen saatossa saattanut eksyä muutama metrinenkin bensakanisteri. ;)

@AJ:
Lippalakkispekulaatiota oli tuossa kuvaustekstissä. ;)

@Tuomas Seppälä:
Tuo pohja on muistaakseni Noch:n valmis maastomattopala. En nyt kuitenkaan muista varmaksi,
koska hävitin paketin jo aikoja sitten, joka tapauksessa jonkun rautatiemaisemavalmistajan tuote.
Tästä mie tykkään. Sopivasti pieniä yksityiskohtia mallattuna. Moskan varsi on juurikin tuon värinen jonkun "rasvanäpin" käytön jäljiltä. Voimapihdit puskurissa hyvä detalji. Jellonan turkki ei nyt ihan ole realistisen oloinen, mutta eipä tuo kokonaistunnelmaa latista.

Itsekin jo kerroit kumisten renkaiden kulutuspinnan työstämisen vaikeudesta, eikä ne oikein ole onnistuneet tässäkään. Tiedän , miten vaikea homma on, vaikka kaikkea on tullut itsekin yritettyä porakonesorvia myöten…tosi kinkkinen tehtävä.

Jotenkin tuo nosturin pyöreä puomi on taipunut alaspäin epärealistisesta kohdasta?…kuvista päätellen.

Hitsisaumat nosturissa eivät ole ihan ykkösluokan hitsarin tekosia. Aika mestari kuitenkin, kun on pystynyt hitsaamaan teräspalkin alumiiniseen (onkos muuten teräksistä olemassa?) turkkilevyyn…joskin "räkäsaumalla" ;-)
Terve maxres,

huomasinpa juuri tämän mainion vinjetin ja oikein sydäntä lämmittää entisenä lantikan omistajana aihevalintasi.Afrikassa paljon aikaa viettäneenä sanoisin kuitenkin,että ihan näin siistiä tuon vuosimallin kapinetta sieltä on todella vaikea löytää..

Mutta hieno malli kaikin puolin!!Säistys on realistista mutta ehkä olosuhteet huomioon ottaen vähän kevyehköä.

Ainoa epäkohta minkä korjaisin on tuo leijona,jonka jonkinlaista kokemusta asiasta omaavana arvioisin karvan yli 600 kiloiseksi..Suurin luonnossa tavattu urosleijona on painanut 313 kg ja vaikka myös lähes harjattomia uroksia tavataan niin tämä "figu" on kyllä suunniteltu naaraaksi,joiden hyvin harvoin tiedetään painaneen yli 170 kg.Parisataa lienee ennätys.
Eli vaihtaisin tuon jellonan REILUSTI puolta pienempään:-)

Useammalla iltanuotiolla ja useammassa afrikan maassa olen kuullut arvoituksen paikallisten suusta;
Milloin afrikan yö on täydellisen hiljainen?Vain ja ainoastaan silloin kun jokaisesta lantikasta on loppunut öljy.tip,tip,tip…
Todella pidän sun aihevalinnoista ja työn jäljestä,
Mikko