Pienoismallit.net

Hussar charge

Pikkuskaalan maalausharjoittelu jatkuu…

Napoleonin sotien aikainen vinjetti, jossa ranskalaiset toisen komppanian husaarit ovat saaneet saaliikseen Preussin joukkojen lipun. Lipun menettämisellä/haltuun saamisella oli aikanaan iso symbolinen merkitys ja kuuluisa aikalainen taiteilija Edouard Detaille maalasi aiheesta useita töitä. Tämä "Cavalry charge" maalaus
oli inspiraationa tälle työlle.

Figuurit/hevoset on Perryn injektiomuovisia joita muokkasin ja detaljoin Greenstuff kitillä. Tykki on valkometallia Frontline figuresin valikoimista. Lippu on tehty makaronilaatikon foliosta ja hammastikusta.

Malli on maalattu kokonaan Andrean, Vallejon ja GW:n akryyleillä.

Kommentit

M.S 3.9.2013 16:39 Vastaa lainauksella
Itse en näinkin vanhoista aiheista kuin Napoleonin sodasta tiedä mitään, mutta maalaus näyttää todella hyvältä. Varsinkin alareunassa oleva tykki näyttää todella vakuuttavalta. :)
Nyt siis tiedän mistä nämä nyky pelit on keksineet tuon lipun ryöstön… Kaikkea sitä oppii kun katselee pienoismalleja, maalikemiasta historiaan ja kaikkea siltä väliltä =D
Petrin mallailun ja etenkin maalauksen taso on sillä asteella johon olisi upea pystyä. Näyttää aivan älyttömän hienolle tuo jälki ja etenkin kun miettii sen mittakaavaa, mikä on pieni! Tajusin tämän oikein kunnolla kun näin aiemman työ "Red Devils" Expossa. Upeaa jälkeä!
VAAAUUUUHHH,tässä on sitä jotain taikamaista,ja vielä scalaan 1/56 tosiaan ei niin mitään sanomista kuin suoraan jenan taistelu kentältä 12.10.1806.
Tosiaan Monsieur kovanen hallitsee täydellisesti noiden figurien teon kuin maalauksenkin.
Jo pelkässä lippun maalauksessa on täydellinen työ,ja kaikkien uniformut ja muu rekvisiita.
Ainoastaan lippun kantajan satulan mantellikääröstä puutuu tuo 2 ( eme) regiment?
Kuten hevosten rinta riimuissa olisi sydämmen muotoinen messikki laatta ja siinä rykmentin numero siis noissa olisi 2,
Onko tuolla lippun kantajalla (arttillerie a chevalle) hevonen,riimun on tosi erinlaiset kuin ratsuväessä?
Keskimmäisellä on talvihousut,hyvä vivahde jokainen hieman erinlainen, mutta sama rykmentti.
Ollaan jo lokakuun loppussa siis sopii erinomaisesti kuvaan.
Dioraama on kuin maalauksesta,juuri sopivasti tuo tykki, tykkin putsaus tanko,ammuslaatikko,kaksi kuulaa,ja hattu.
VIVE L'EMPEREUR ET SOLEIL DU AUSTERLITZ
AJ 4.9.2013 08:54 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Wau ja hitsi, että on taas hyvännäköinen vinjetti. Teet kyllä taidetta näillä vinjeteilläsi/dioillasi.

Diggaan erityisesti sitä, että otat jonkun tyylikkään maalauksen inspiraatioksi ja tavallaan esikuvaksi, josta sitten teet figut, hevoset, aseet yms…vinjetin tai dion ja lopulta ikäänkuin muutat inspiraationa olleen maalauksen eloon kolmiulotteisesti - maalaus herää henkiin dynaamisena ja tarinan kertovana; se on tajuttoman vaikeaa toteuttaa ja onnistua hyvin, mutta kuitenkin teet sen ja onnistut loistavasti. Aivan uskomaton suoritus.

Jälleen kerran vaikuttavan näköinen ja oloinen teos - aivan ässä; helppoa kompata kehuja edellä. Ihailtava huippusuoritus!

Parhain terveisin, AJ
Ei voi kuin nostaa lippu korkealle tässä työssä. Väriä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Uskomattoman hyvin valojen ja varjojen rajat sulautuu vaikka zoomitaso on korkea.
Superb
Henkka H 5.9.2013 12:37 Vastaa lainauksella
Tää on tolkuttoman hieno!
rhakaleh 6.9.2013 10:33 Vastaa lainauksella
Ei jumangaut! Miten sä osaat…?
Opeta mulle miten sä saat tehtyä noin hienoa jälkeä. En uskoisi, ellen omin silmin näkisi. Perfect!
Lisäpisteitä siitä, että lippuun on käytetty makronilaatikon foliota - eikä suinkaan maksalaatikon. Makaroniloota kun on yksi suomalaisten suosikkivihanneksista HK:n sinisen lenkin ohella.

Piti kyllä hartaasti tutkia kuvia, ennenkuin tajusin, miten tuolla lippua heiluttavalla urholla voi olla sapeli samaan aikaan samassa kädessä "lipputangon" kanssa - noh asiahan selvisi parhaiten tuosta viimeisestä kuvasta.
Maalaus näyttää kyllä täydelliseltä, mutta jos kerran väität, että tämä on vasta harjoittelua, niin uskotaan… Vielä huikeampaa on siis tulossa. Tuo lippu on kyllä ihan kymppi jo tässä, joten yhteentoista täytyy mennä, jos sen meinaat ylittää ;-)

Jos jostakin on pakko nillittää, niin noiden hevosten anatomiasta. Aika paksukinttuisia kopukoita ovat…

t. Mikko
Vetää sanattomaksi.
Nöyrimmät kiitokset kaikille kommentoijille :-) Tämä skaala on kyllä haastava ja mielenkiintoinen. Pieneen tilaan saa tehtyä isojakin dioraamoja edullisesti. Figuja on saatavilla lähes joka "rähinästa". Jos vain aikaa olisi enemmän…

Sain kulumaan tämän maalauksessa yli neljä kuukautta. Omien virheiden korjaukseen meni varmaan enempi aikaa kuin itse maalaukseen.
Petri Kovanen kirjoitti:
Sain kulumaan tämän maalauksessa yli neljä kuukautta. Omien virheiden korjaukseen meni varmaan enempi aikaa kuin itse maalaukseen.
Yli neljä kuukautta. No huhhuh. Mutta työ tekijäänsä kiittää.
Tämä pienoismallin teko on kuin menisi pilkille -25 asteiselle järvenselälle pohjoistuulella hankkimaan jollekkin työnantajalle ahvenia. Niin isoa palkkaa ei varmaan kukaan maksaisi, että moiseen ryhtyisi päivätoimisesti.
Mutta jos harrastus on se pilkkiminen tai mallien teko, niin ilman palkkaa sitä vain tekee. Siitä saa taas fiilistä ja hyvää mieltä toisillekkin.
T.T
Siis jotain tämän tasoisia töitä näkee yleensä alan lehdissä ja näyttelyissä ja ne on sitten palkittuja tai erityismaininnalla jne.. Eli aivan loistavaa käden jälkeä. Kansainvälistä tasoa. Nostaisin hattua jos minulla sellainen olisi. Hienoa että suomestakin tällaista taitoa löytyy.. Ja vielä hienompaa että yleensä joku osaa näin hienoja töitä tehdä.. Maalausjälki kasvoineen ja kaikkineen +++++
Petteri Toivonen kirjoitti:
Siis jotain tämän tasoisia töitä näkee yleensä alan lehdissä ja näyttelyissä ja ne on sitten palkittuja tai erityismaininnalla jne..
Niinpä. Mitenkäs Euromilitairessa kävi?

t. Mikko
Mikko Saarela kirjoitti:
Petteri Toivonen kirjoitti:
Siis jotain tämän tasoisia töitä näkee yleensä alan lehdissä ja näyttelyissä ja ne on sitten palkittuja tai erityismaininnalla jne..
Niinpä. Mitenkäs Euromilitairessa kävi?

t. Mikko
Kiitoksia kommentoijille :-) Eilen palattiin Euromilitairesta ja tälle työlle antoivat pronssia…