Pienoismallit.net

GAZ-233014 STS

Venäjän Tiikeri

Meng-Modelin näkemys venäläisten omasta Humveestä eli Tiikeristä valmistui kesäloman mittaan. Mallisarja oli mitä hauskin kasattava, mallailua helpommillaan osien napsuessa paikoilleen vaivattomasti.

Runsaista yksityiskohdista mainittakoon sisustan siirtokuvat, joilla kabiinin saa verhoiltua esikuvan mukaisesti. Ikävä vain, että valmiista mallista tuosta ei juuri mitään näy. Etuovien asentaminen auki-asentoon on mahdotonta, koska niissä ei ole minkäänlaista saranasysteemin tapaistakaan. Takaovet voisi jättää auki, mutta mallisarjan tyyppivikana on pakkausvirhe, joka rikkoo takaovien kehyksen. En onnistunut korjaamaan sitä kunnolla, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi jäi ovien liimaaminen kiinni.

Maaleina Tamiyan natogreen ja sandyellow skyllä lantrattuina sekä natoblack. Maskit syntyivät Tamiyan teipistä. Projektin tässä vaiheessa markkinoille putkahtikin valmis maskisarja, mutta omatekoisilla mentiin. Raidoitus olisi ehkä saanut olla ohuempikin, mene tiedä. Netistä löytyy montaa sorttia camoa tähänkin autoon. Kuraukset Migin ja AK-Interactiven pigmenteillä ja liemillä.

Rakennellessa tuli mieleen, että lottovoiton saattuessa kohdalle täytyy hankkia oikea tämmöinen. Kyllä Prisman parkkihallissa kaikkien mukacitymaastureiden varashälyttimet pärähtävät soimaan kun tällä kurvaa paikalle. Hyllyssä jenkki-Hummerin malliin silmämääräisesti verrattuna tämä on hieman pidempi ja hieman kapeampi sekä jonkin verran korkeampi. Vaatii todennäköisesti invaruudun oikeassa elämässä, mutta lottovoiton jälkeen on varaa maksella parkkisakkoja.

Kommentit

Mitä tuohon sanoisi,renkaat ovat loistavasti säisty kuin Uraalin rallista.
Itse autokin sopivan hillitysti että on ajettu kalassa siellä Baikal-järvellä.
Sahaa tarvitaan riun tekoon tai laavun jos teltta unohtui.
Jopa sisätilassa erinlainen naamiointi, outo juttu tuo sisänaamiointi siis miksi?
Ehkä estää krapulan pahoinvoinnin ja päänsäryn?
Eikä siperian tiikerit ja karhut pelota on pelit ja vehkeet mukana.
Kranatti pyssyssä ei ole piippu auki?
Kokonais yhteenveto tuosta erittäin mainio ja hyvin rakennettu malli.
PhantomII 30.8.2013 15:11 Vastaa lainauksella
Loistavasti onnistunut maalaus! Muutenkaan ei liene nokankoputtamista. Kuraiset ikkunat ovat hieno yksityiskohta joka tuo malliin mukavasti elävyyttä. Renkaat vat myös mainiosti viimeistellyt.
Hyvältä näyttää tämä maasturi todellakin. Auton alaosa pölyineen varsinkin on tosi hyvin onnistunut. Ainut silmään pistävä juttu on nuo työkalut, ja varsinkin puuvarret ovat hiukan liian vaaleat ja puhtaan näköiset. Muuten varsin loistava ja hyvä tietää että Mengin mallit ovat hyviä rakentaa, ehkä nyt tulee hankittua Mengin uusi Renault!
Todella hyvännäköinen malli, eikä esikuvakaan mikään ruma ole! Sääistäminen on hyvin onnistunutta eikä ole mennyt överiksi. Erilaisen taustan kanssa tuota voisi luulla oikeaksi. Mengin Renaultti houkuttelee, eikä tieto valmistajan korkeasta laadusta auta asian kanssa.

Mallin tietoihin voisi lisätä valmistajan ja koodit niin tulevaisuudessa olisi helpompi löytää kaikki Mengin Gassit haulla.
Petri Lyy 30.8.2013 15:48 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista kaikille. Kysyjille yritän vastata:

Eerik: kranaattipyssy jäi avaamatta koska materiaali alkoi lohkeilla vaikka aloitin reiän 0,1 mm:n terällä. 0,2 mm oli jo liikaa.

Timpurinsahan käyttöarvo on huono verrattuna pokasahaan noin retkeilymielessä. Moottorisaha tuossa kyljellä pitäisi olla kun katu-uskottavuus on muutenkin korkealla.

Ylimääräiset maastopukukankaat on käytetty verhoiluun ehkä siksi ettei p-kaiset jäljet näy.

Petri ja Heikki: Tosi hyvä sarja rakentaa, kuten eräs aiempi täällä julkaisematon malli ja parhaillaan työn alla oleva mallikin. Tamiyan ohi menee, vaikkakin runsaiden yksityiskohtien seurauksena pikkuosia on tuhottoman paljon. Kuitenkin mukava ja selkeä esim. Dragoniin verrattuna.

Työkalujen varret tulivat nyt ohjeen mukaan buffilla. Olkoot jotain komposiittia vaikka tai käyttämättömiä.

Valmistaja-valikossa ei ole Mengiä (lisäyspyyntö mennyt ylläpitoon) ja ilmeisesti siksi sarjan koodikaan ei näy vaikka sen sainkin kirjattua lomakkeelle.

Pitänee se Rellukin hommata. Luckymodel.com lähetti tänään melko huokean tarjouksen.
Petri Olavi kirjoitti:
Pitänee se Rellukin hommata. Luckymodel.com lähetti tänään melko huokean tarjouksen.
Millainen tarjous? Rellu 28.98 + postit 13.63 + alv 24% = ~53€? Ellet saa sitä tullin ohi livautettua tai valehdeltua paketin arvoa…
Gaz <3

Täydellisyyttä hipoo. Tuollainen kun olisi itsellä siviilissä, niin jopa minulla olisi katu-uskottavuutta - moottorisahalla tai ilman. Kyllä tuon kanssa poikkeusoloissa jonkun aikaa selviää. Komeat ovat varusteet ja hiekat kyljissä ja tuulilasissa tekee tästä erittäin elävän mallin.
Petri Lyy 30.8.2013 17:25 Vastaa lainauksella
Heikki Lankinen kirjoitti:
Millainen tarjous? Rellu 28.98 + postit 13.63 + alv 24% = ~53€? Ellet saa sitä tullin ohi livautettua tai valehdeltua paketin arvoa…
No, enpäs ole tehnyt hintavertailuja, mutta eiköhän se tuon verran maksane suomalaisellakin kauppiaalla kun siihen sitten vielä laskee itellapostimaksut päälle. Gaz karahti tulliin kun typeryyksissäni otin samaan pakettiin muutakin tilpehööriä. 7 e muistaakseni meni veroihin. Nettitullaus hidasti pakettia päivällä. Sen jälkeen on tullut arvokkaampi tilaus perille Tullin huomaamatta = uutta jännitystä tähän harrastukseen: voi voittaa selvää rahaa. Kaukoidän kauppiaat merkitsevät tulliselvitykseen usein mitä sattuu -hintoja. Tullissa käynyt paketti ei tosin ollut Luckylta, vaan joltain rehellisemmältä myyjältä :)
Petri Lyy 30.8.2013 17:29 Vastaa lainauksella
Mika Louhiaho kirjoitti:
Gaz <3

Täydellisyyttä hipoo. Tuollainen kun olisi itsellä siviilissä, niin jopa minulla olisi katu-uskottavuutta - moottorisahalla tai ilman. Kyllä tuon kanssa poikkeusoloissa jonkun aikaa selviää.
Wikipedian mukaan yksikköhinta olisi (ulkomuistista kaiveltuna) 40 000 - 60 000 dollaria. Ei paha, eikä ongelma jos lottopotti sattuisi natsaamaan. Netistä löytyy kuvaa ja videota myös siviiliversioista. Penkit on sitten nahkaa, mutta parkkihallissa välttämätön kranaattipyssy puuttuu. :D
AJ 30.8.2013 22:14 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Aivan ässä Venäjän Tiikeri, kaikki kohdallaan - upea! Sääli ettei onnistunut sisusta näy valmiissa mallissa, mutta näkyyhän se onneksi noissa työvaihekuvissa. Erinomainen malli! Parhain terveisin, AJ
Hyvän näköinen Gaz! Kurat on tehty hyvin , eikä ylisotkettu autoa pilalle mikä monesti helposti menee yli. Sen verran taidoksta jälkeä , että ei tuosta juuri keksi parannettavaa.
Petri Lyy 31.8.2013 11:41 Vastaa lainauksella
AJ:lle ja Markolle kiitokset palautteesta!
Onpa räyhäkkään näköinen ja hyvin tehty Gaz!
Kokonaisuus toimii renkaista antennien kärkiin ja säistämisaste mielestäni juurikin sopiva.
Meillä kotopuolessa täällä Pikku-Kardaanien vuoristossa on tapana sanoa tällaisista pienoismalleista, että "no johan on pähee". Ja jos voittaisin päävoiton lotossa, niin ostaisin tällaisen 1/1 skaalassa - ja mattamustana. Tuon värisenä se mielestäni olisi vieläkin päheempi. Tuolla kun ajelee jonkin ison marketin parkkipaikalle, niin ei tuota tarvitse invaruutuun pysäköidä sen takia, että pääsisi mahdollisimman lähelle tuulikaappia. Tuollahan voi posauttaa suoraan siihen tuulikaappiin sisälle.
Petri Lyy 31.8.2013 17:35 Vastaa lainauksella
Petrille ja Raimolle kiitos huomioimisesta. Mattamusta Gaz lähtee tilaukseen ehkä jo sunnuntain arvonnan jälkeen.
Tally-ho 31.8.2013 18:45 Vastaa lainauksella
Todella mahtavan hieno malli. Tämän jälkeen on pajon Vantaanjoessa virrannut vetta siitä, kun meikäläinen oli Gazin kyydissä Santahaminassa, UudJp:ssä v. 1973-74 :-). Kyllä idässäkin osataan Hummereita tehdä!
Petri Lyy 31.8.2013 23:56 Vastaa lainauksella
Tally-ho kirjoitti:
Todella mahtavan hieno malli. Tämän jälkeen on pajon Vantaanjoessa virrannut vetta siitä, kun meikäläinen oli Gazin kyydissä Santahaminassa, UudJp:ssä v. 1973-74 :-). Kyllä idässäkin osataan Hummereita tehdä!
Oma ainoa Gaz-kokemus liittyy siihen, kun Upinniemen PU:na toiminut (kesä)ylikersantti löysi 1982 moitteettomasta pinkastani sellaisen virheen, joka oikeutti nimeämään minut vapaaehtoiseksi erikoistehtävään. Kolmen muun kohtalotoverin kanssa kävimme esittämässä järjestyspartiota Helsingin rautatieasemalla.

Noista ajoista Gaziin on tullut paikoitellen jopa lähes 50 mm lisää materiaalia. Jossain nettivideossa ammuttiin bensakorkin suojalaattaan rynkyllä ilman että luukku irtosi :D
Petri Olavi kirjoitti:
Timpurinsahan käyttöarvo on huono verrattuna pokasahaan noin retkeilymielessä. Moottorisaha tuossa kyljellä pitäisi olla kun katu-uskottavuus on muutenkin korkealla.
Putin katkaisee edessäolevan ikihongan karateiskulla, siihen mitään sahaa tarvita.
Saha tulee mukaan kuvioihin siinä kohtaa kun siitä kaadetusta puusta tehdään kuskin tupakkatauolla koko salongin kalusteet ruokapöydistä hyllyihin.

…Huippumallin teit taas. Ainut mikä pistää silmään on etuvalot. Toisaalta voivathan lamputkin pölyyntyä niin kovin ettei läpi näy. Mutta keula muuten ei ole kyllä niin kuorrutettu. En osaa sanoa.
Heikki Honkanen kirjoitti:
Ainut mikä pistää silmään on etuvalot. Toisaalta voivathan lamputkin pölyyntyä niin kovin ettei läpi näy. Mutta keula muuten ei ole kyllä niin kuorrutettu. En osaa sanoa.
No joo, saattoi käydä ajatusvirhe kun etulamput jäivät maskaamatta. Pöly "otti kiinni" niihin vähän yllättävänkin hyvin. Tosin noin likaisia lamppuja olen kyllä nähnyt ihan omassa parkkiruudussakin kun on ollut sopvat kelit. Lika palaa kiinni lämpimään lamppuun vaikka peltiosat ovat puhtaampia.
Todella komia malli, joka suorastaan kiljuu ympärilleen dioraamaa!! Kuitenkin…Loistava!
Ja Sepolle kiitos kommentoimisesta. Dioraaman raketelu on niin oma maailmansa, ettei välttämättä ole minun lajini. Hanke kaatuisi viimeistään figuurien väsäämiseen, luulen mä. En tiedä, kuinka helposti tähän sopivaa nykyaikaista venäläisukkelia edes olisi saatavilla.
Voe, voe, mualima on tuluvillaan vikuuriloita joka lähtöön. En tarkoittanut, että sinun pitäisi nyt ryhtyä dioraamaa väsäämää. Se on, niinkuin sanot oma maailmansa, muttei niin kovin vaikia kuitenkaan. Figuurit on vaikea laji, mutta jos ei yritä, niin ei koskaan opi. Täällä ei kuitenkaan laiteta lyttyyn, vaikka nyt aina ei niin hyvin onnistuisikaan. Siis figuurit. Ja mielenkiinnolla seuraavaa projektiasi odotellessa!
Petri Lyy 17.9.2013 18:48 Vastaa lainauksella
Heikki Lankinen kirjoitti:
Petri Olavi kirjoitti:
Pitänee se Rellukin hommata. Luckymodel.com lähetti tänään melko huokean tarjouksen.
Millainen tarjous? Rellu 28.98 + postit 13.63 + alv 24% = ~53€? Ellet saa sitä tullin ohi livautettua tai valehdeltua paketin arvoa…
Kusti polkaisi tänään. Lähettäjä oli ilmeisesti epähuomiossa kirjoittanut tulliselvitykseen lähetyksen arvoksi 41 USD. Rellun hinta jäi siis ~42,60 euroon. :D
Miltä näyttää? Kirjoittaisitko pienen laatikkoarvostelun? ;)
Petri Lyy 17.9.2013 19:02 Vastaa lainauksella
Heikki Lankinen kirjoitti:
Miltä näyttää? Kirjoittaisitko pienen laatikkoarvostelun? ;)
Itse asiassa nakkasin laatikon hyllyyn kun on keskeneräinen projekti työpöydällä. Tai no katselinhan mä rankapussit lävitse, että kaikki ok. Voisin ehkä lähipäivinä jonkun arvion kirjoittaakin, mutta en lupaa nyt mitään deadlinea.